» » Soiuri de prune

Soiuri de prune

Vreau să vă povestesc despre soiurile populare de casă scurgere, și în primul rând vă voi povesti despre soiul meu preferat. Prună, care crește cu mine se numește "Renklod fermă colectivă“. Eu însumi nu știam de mult timp asta greengage Este desemnarea unui grup de soiuri Prune de casă (Prunus domestica). Au fructe rotunde, carne fragedă, suculentă și o groapă bine separată..

După ce ai menționat numele "re-clod", trebuie să explici care: tambov, verde, Altana, Bave, fermă colectivă. Cea mai veche varietate este Risclaude verde, păstrează toate caracteristicile soiului în timpul propagării semințelor. Este valoros datorită faptului că a fost utilizat în mod activ atât de către crescătorii ruși, cât și de cei străini. Este datorită Risclaude verde au apărut multe soiuri preferate scurgere. Renklod-ul meu „fermă colectivă” a coborât și de la verde, prin selecție.

Prun Stanley. O varietate de maturare târzie de prune de casă, grup maghiar.
Prun Stanley. Soiuri de prune domestice cu maturare târzie, grup maghiar.

Dacă vorbim despre cultură în general, atunci sunt folosite aproximativ 300 de soiuri. Dar nu credeți asta Prună - acestea sunt doar fructe de nuanțe galbene, roșii, purpurii și diverse. La naștere prune include pruna pripită (rândul său,), coreeană, cires-ca, roșu gro prune de cires, Rusă, Ussuriysk, cystene, negru (ea este canadiană), stepă, sogdian, american, marin etc. în sine Prună apărut prin hibridarea naturală spini și prune de cires în Caucaz, apoi au început să o introducă în cultură. În funcție de fructe Prună împărțite în grupuri (uneori aceste grupuri sunt luate ca specii botanice independente). 

Prune de ou

Numele vorbește de la sine: fructele sunt de culoare ovoidală, galbenă sau purpurie. Excelent pentru consum și prelucrare. soiuri: galben de ou, ou roșu, ou albastru.

Ou albastru. Fotografie de hitagro.ru
Ou albastru. Fotografie de hitagro.ru

Ouă roșie. Poza site-ului zagorodnyy-dom.ru
Ouă roșie. Poza site-ului zagorodnyy-dom.ru

maghiar

Fructele sunt roșii, purpurii închise, au înflorire, sunt rotunde, ovale-ovoidale, piatra este bine separată. Pulpa este aspra, densa. Caruta si depozitare acest grup nu se teme. De la ea se creează cel mai des prune uscate.

soiuri: Maghiară Wangenheim, maghiară purpură, maghiară de casă (obișnuită), maghiară italiană, maghiară Azhansk, maghiară timpurie Bulsk, maghiară Raisin-Eric.

Ungaria Moscova. Foto a site-ului elki.vtapkah.ru
Ungaria Moscova. Foto a site-ului elki.vtapkah.ru

Greengage

Am vorbit mai devreme despre soiurile de renklode, acum voi menționa doar că pulpa este densă, foarte suculentă, dulce, piatra din multe soiuri se separă de asemenea bine, dar sunt puține sunt tinute, nu tolerați deloc transportul. Recoltarea acestui grup scurgere este mai bine să colectați puțin necoapte. Potrivit atât pentru mâncare cât și pentru diverse prelucrare.

Renclod este verde. Site-ul foto bonus60.livejournal.com
Renclod este verde. Site-ul foto bonus60.livejournal.com

Risclaude Altana. Fotografie a site-ului ross-agro.ru
Risclaude Altana. Fotografie a site-ului ross-agro.ru

Mirabel

Pulpa densă foarte dulce, piatra se separă bine. Potrivit pentru prelucrare și consumul proaspăt. Fructele sunt mici, ovale, ascuțite la ambele capete, asemănătoare cu prunul de cireș. soiuri: mirabelle din nansi, mirabelle septembrie, mirabelle mica. 

Mirabel. Fotografie a site-ului gorodisad.ru
Mirabel. Fotografie a site-ului gorodisad.ru

Ternoslum

Un copac mic, uneori un tufiș cu fructe albastru închis. Foarte fertil și nu necesită întreținere, se remarcă prin rezistență rară și mare variabilitate. Mare pentru conserve.

Teroslum. Fotografia site-ului zlatpitomnik.ru
Teroslum. Fotografia site-ului zlatpitomnik.ru

Pruna canadiană

Spre deosebire de european scurgere, având 48 de cromozomi, în Canada (care se referă la forma diploidă americană) cromozomi 16. Foarte iarnă, rezistă la înghețuri până la -45-50 ° C. Înflorește mai târziu decât toată lumea, datorită acestui lucru, înghețurile de primăvară nu sunt groaznice pentru ea. Cu toate acestea, trebuie să aveți grijă de câțiva copaci cu aceeași perioadă de înflorire în apropiere pentru polenizarea încrucișată: din păcate, canadian prune nu știu cum să se auto-polenizeze. Soiuri renumite: Terry, Tekumsech, De Soto.

Prun canadian. Site-ul secrets.com
Prun canadian. Site-ul secrets.com

incrusta cu aur 

Fructe mici rotunde sau ovale negre, albastre, galbene, chiar albe.

Alege Prună după localitate și gust. Există și alte articole interesante și utile pe prune pe site-ul nostru, iată câteva dintre acestea:

  • Cum să transformi culturile de prune în bogăția de prune de iarnă
  • Prună 
  • Ce trebuie să știe un grădinar despre vaccinări

Opinii: 140