» » Descrierea celor mai bune soiuri de prune pentru regiunea moscova

Descrierea celor mai bune soiuri de prune pentru regiunea moscova

Nu este dificil să decideți alegerea celei mai bune varietăți de prune pentru regiunea Moscovei. Mai multe soiuri din această cultură de fructe de piatră sunt potrivite pentru condițiile climatice din regiune. Pruna este considerată un fruct preferat al multor oameni, așa că puteți găsi deseori un astfel de copac în căsuțele de vară. În pepiniere, puteți cumpăra răsaduri de diferite soiuri. Principalul lucru este să alegeți genul potrivit dintre o astfel de varietate pentru a obține fructe suculente și gustoase..

Aspecte de alegere

Atunci când aleg un tip de prun pentru regiunea Moscovei, mulți fac diverse greșeli. Ei aleg soiuri nezonate. Pruna este considerată o cultură care necesită multă lumină și căldură. Acest lucru este inerent la ea la nivel genetic. Și nu este surprinzător, deoarece locul de naștere al culturii este Peninsula Balcanică și Asia Mică. Prunele au fost cultivate în latitudinile nordice de mii de ani, ceea ce a făcut posibilă adaptarea copacilor la astfel de condiții climatice. Dar adesea copacii tineri nu pot rezista iernilor dure..

Mulți oameni preferă să nu acorde atenție unor astfel de caracteristici precum auto-fertilitatea. Există momente în care copacul este rezistent la îngheț, are înflorire abundentă, dar productivitatea ridicată nu se observă deloc. Motivul este că multe specii sunt auto-sterile. Dar pruna este o plantă polenizată încrucișată. Pentru ca ovarul să se formeze, polenul din stigmatul pistilului trebuie adus dintr-un alt copac. Este dificil să creezi condiții pentru polenizarea încrucișată într-o zonă mică. De aceea este necesar să alegeți specii cu un nivel ridicat de autofertilitate. Mai bine să te auto-polenizezi.

Unii oameni ignoră un astfel de indicator ca la maturitatea timpurie. Vara este scurtă în zona de mijloc. În regiunea Moscovei, gerul este probabil să apară în mai, iar la mijlocul toamnei este deja destul de rece. Din această cauză, soiurile cu un lung timp de creștere nu sunt deloc potrivite pentru o astfel de zonă. Pur și simplu nu au timp să se coacă. Un exemplu primordial este președintele, care dă prune mari. În ciuda rezistenței la îngheț, nu este întotdeauna posibilă recoltarea unei culturi mari dintr-un copac. De aceea este necesar să alegeți tipuri de maturizare timpurie pentru regiunea Moscova..

De asemenea, trebuie să acordați atenție fructelor în sine: dimensiunile lor și păstrarea calității.

Descrierea celor mai bune tipuri și soiuri de prune pentru Rusia centrală

Soiuri de maturizare timpurie

Prunele coapte devreme vor fi recoltate până la sfârșitul verii. Un exemplu este frumusețea Volga. Nu este o specie autofertilă. În ceea ce privește maturitatea timpurie, aceasta este la aproximativ 4-5 ani de la plantare. Fructul este roșu și violet, în același timp cu pulpa portocalie. Structura este fibroasă. Gustul este la un nivel ridicat. Osul este semi-detașabil. Fructul cântărește aproximativ 34 g.

Soiuri populare:

 1. 1. Crooman. Arborele va da o recoltă deja la 3-4 ani de la plantare. Posedă auto-fertilitate parțială. Aceasta înseamnă că planta va produce o recoltă, dar va fi nevoie de un polenizator pentru a-i crește volumul. Pielea fructelor este albastru închis, în interiorul prunului este galben. Cântărește aproximativ 35g.
 2. 2. Roșcarea timpurie. Arborele va recolta în jurul celui de-al treilea an după plantare. Se caracterizează prin auto-fertilitate parțială. Fructele cântăresc 15 g. Coaja este de culoare roșiatică, iar interiorul prunului este galben. Fructele nu sunt foarte suculente. Calitatea gustului este medie.
 3. 3. cadou albastru. Arborele dă o recoltă la numai 5 ani de la plantare. Posedă auto-fertilitate parțială. Fructele cântăresc 15 g. Prunele au aceeași dimensiune, oval-rotunde, foarte suculente, cu pulpă fibroasă. În exterior albastru-violet, iar în interior galben-verde.

figura 1

Pruna Yakhontovaya aparține celor timpurii. Fructificarea începe abia în anul 3 sau 4 după plantare. Arborele este parțial auto-fertil. Prunele cântăresc în medie 30 g. Coaja și pulpa au o nuanță gălbui. Pruna este foarte moale, frageda si suculenta.

Descrierea și cultivarea celor mai bune soiuri de ceapă de iarnă

Tipuri de sezon mediu

În ceea ce privește soiurile de la mijlocul sezonului, acestea vor ceda la sfârșitul verii și la începutul toamnei. Printre soiurile de prune potrivite pentru regiunea Moscovei, se disting Vitebsk târziu. Copacul se recoltează deja pentru al treilea an. Este auto-fertil. Pruna care cântărește 32 g are o piele albastră și o culoare gălbuie. Are un gust dulce și acru.

Următoarele soiuri sunt de asemenea populare:

 1. 1. Amuzant. Arborele nu este auto-fertil. Recoltarea se dă abia în al treilea an. Pruna de casă poartă fructe, care cântăresc 16 g. Coaja este de culoare portocaliu, în interiorul prunului este galben verzui. Fructele sunt acri-dulci la gust.
 2. 2. Kantemirovka. Nu este auto-fertil. Recolta dă numai 5 ani după plantare. Prunele rotunjite cântăresc aproximativ 20 g fiecare. Au o coajă maro-violetă. Portocaliu în interior, dulce și acru la gust.
 3. 3. Memoria lui Timiryazev. Este o prună auto-fertilă galbenă. Arborele produce culturi în al treilea an. Fructul cântărește aproximativ 25 g. La exterior este gălbui, cu o parte roz. Structura este fibroasă, dar boabele nu sunt foarte suculente. Gustul nu este pronunțat.
 4. 4. Renklod fermă colectivă. Arborele va da roade în jurul anului 4. Nu este auto-fertil. Fructele cântăresc în medie 13 g. Coaja este subțire. Are o nuanță galben-verde. Pulpa este verzuie, cu un gust plăcut.
 5. 5. Soiul Smolinka este popular. Poartă fructe în al cincilea an. Nu este un soi autofertil. Prunele cântăresc 35 g sau mai mult. Coaja este purpurie, în interiorul fructului este gălbuie.
 6. 6. Pruna soiului Sukhanov este de asemenea plantată în regiunea Moscovei. Puteți obține recolta în al patrulea an. Soiul nu este autofertil. Prunele vor cântări 25 g sau mai mult. La exterior sunt verzui-purpurii, iar în interior sunt gălbui.
 7. 7. Un alt soi interesant este Dimineața. Recolta se obține numai după 6 ani. Arborele este autofertil. Pruna cântărește peste 25 g. Afară este galben-verde, iar în interior este galbenă. Are gust bun.
 8. 8. Prunul violet este potrivit pentru regiunea Moscovei. Va culege peste 4 ani. Este auto-fertil. Fructul cântărește 20 g și are formă ovală. Pulpa este dulce, gălbuie.
 9. 9. Un alt soi de la mijlocul sezonului este Egg Blue. Este considerată auto-fertilă. Recoltarea poate fi obținută în 5 ani. Fructele cântăresc fiecare 30 g. Sunt albastru-violet la exterior și galben verzui la interior..
Descrierea celor mai bune soiuri de ceapă: pro și contra

Maturare târzie

Pentru tipurile de maturare târzie, este caracteristic faptul că recolta de la ei poate fi obținută numai de la mijlocul lunii septembrie. Pentru regiunea Moscova, sunt adecvate doar trei astfel de soiuri:

 1. 1. Ungaria Moscova.
 2. 2. Bolkhovchanka.
 3. 3. Alexy.

Imaginea 2

Cele mai mari fructe din Bolkhovchanka . Ei cântăresc aproximativ 35 g. Dar această specie este considerată auto-sterilă. Dar pentru Alexy și Ungaria Moscova, capacitatea de auto-fertilitate este caracteristică. Acesta din urmă poate fi găsit în grădinile regiunii Moscova destul de des. Dar fructele ei au dimensiuni mai mici decât Alexis, iar coaja este mai grosieră.

Grupul maghiar este destul de mare. Fructele au un conținut ridicat de zahăr. Culoarea este de obicei întunecată. Prune bune se obțin din astfel de fructe. De obicei, copacii sunt înalți. Prunele trebuie culese numai după ce au căzut. Fructificarea începe în al treilea an după plantare. O caracteristică a soiurilor maghiare este aceea că ramurile se vor rupe sub greutatea culturii. Pentru a preveni acest lucru, este necesar să instalați popi. Atunci când se cultivă soiuri maghiare, este necesar să se efectueze în mod regulat tratament împotriva diferiților paraziți și boli, pentru a preveni.

Prunele în formă de coloană iau un loc separat. Mai multe soiuri aparțin acestui grup. Ele diferă prin dimensiunea lor compactă a coroanei. În ceea ce privește îngrijirea și întreținerea, acestea sunt complet nedemne..

Soiuri populare:

 1. 1. Vis Oryol. Soiul a apărut nu cu mult timp în urmă, dar a devenit deja popular. Fructul cântărește până la 45 g. Are o formă rotundă și o nuanță roșie. Dezavantajele sunt că osul este slab separat, pulpa este prea fibroasă. Cantitatea de recoltă este medie. Este considerat mai degrabă un soi de masă. Dar, pe de altă parte, este auto-polenizat și tolerează bine iarna, este rezistent la diverse boli.
 2. 2. Bilă roșie. Numele este asociat cu forma și culoarea fructului. Conform diferitelor caracteristici, este foarte asemănător visului Oryol.
 3. 3. Imperial. Una dintre cele mai vechi specii. Fructele sunt suculente, rotunde, cu o greutate de până la 55 g. Este considerat un soi universal. Auto-fertilizat și auto-fertil. Fructificarea începe în al doilea an.

Pentru regiunea Moscova și zona de mijloc, nu este dificil să alegeți un tip adecvat de prună. Sunt cunoscute multe soiuri de cultură care sunt potrivite pentru condițiile climatice din regiune. Poate fi plantat cu pomi fructiferi timpurii, mijlocii și târzii.


Opinii: 122