» » Cireș și prune: care sunt diferențele?

Cireș și prune: care sunt diferențele?

Anul trecut am cumpărat o căsuță de vară, care are o grădină tânără: meri, cireși și câțiva copaci pe care nu i-am recunoscut. Deoarece nu am văzut încă recolta, nu putem determina în niciun fel că este vorba de prune de vișine sau prune. Spune-mi cât diferă prunul de vișine de prun?

prune și prune de vișineGrădinarii novici și nu numai că nu pot distinge foarte mult între prune și prune de cireș, deoarece ambele au multe soiuri și sunt puțin similare între ele. Pruna este un gen de plante care include peste 100 de specii, iar pruna de cireș în sine este una dintre ele. Astfel, prunul de cireș este unul dintre soiurile de prune și este inclus în acest concept.

Cel mai adesea, o prună se referă la un tip specific și anume prune de casă, cele mai multe soiuri obținute ca urmare a încrucișării ghimpului și prunului de cireș.

Pentru a înțelege diferența dintre pruna de vișine și prune, trebuie să acordați atenție următorilor factori:

  • aspectul copacului;
  • caracteristicile fructelor;
  • caracteristici de fructificare.

Pruna de cireș este mai rezistentă decât pruna, se înrădăcinează mai ușor, nu este solicitantă pe sol și este mai puțin bolnavă.

Diferențe externe

prune galbene

Pruna de origine crește în principal ca un copac, care poate fi până la 8 metri înălțime, deși în regiunea nordică există și arbuști înalți, de aproximativ 4 metri. În prune de cireș, înălțimea copacului este uneori de până la 12 metri, în timp ce coroana este răspândită.

Placa de foioase de lângă prune este mai mare și mai densă, cu riduri fine, ușor alungite și acoperite cu o ușoară în jos. Frunze prune de cires în medie, au 4 cm lungime și au forma unui oval larg, fără pubescență, cu o strălucire ușoară și sunt asemănătoare cu mesteacănul.

Gustul și aspectul fructelor

prune de cires

Atât prunul, cât și prunul de cireș, în funcție de soiul specific, pot avea dimensiuni diferite de fructe. Practic, fructele prunelor sunt mai mari decât prunele de cireș, acasă ajung la 70 g, deși există soiuri cu fructe mici.

Culoarea galbenă a fructului este caracteristică atât pentru prima și a doua specie, dar numai o prună poate avea nuanțe diferite de albastru cu o piele mată. Pruna de cireș este de obicei galben-verde sau roșiatică, acoperită cu o piele strălucitoare.

Gustul prunului este mai dulce și mai suculent, cu pulpă densă, în timp ce prunul de cireșe este caracterizat prin acrisor și o structură ușor udă.

Maturarea culturii

prun albastru

Pruna de cireș începe să dea roade literal anul următor, în timp ce fructele se coacă la sfârșitul verii. Prunele vor trebui să aștepte încă un an sau doi, dar unele soiuri pot fi recoltate în iunie.

Prunul tolerează iernile înghețate și este mai predispus la diverse boli, ceea ce afectează negativ recolta. Pruna de cireș este mai stabilă în această privință..

Pruna de cireș în Rusia centrală - video


Opinii: 87