» » Facem cunoștință cu soiurile populare de prune de cireșe din fotografii și descrieri

Facem cunoștință cu soiurile populare de prune de cireșe din fotografii și descrieri

planta din Caucaz - prune de cireșO plantă a venit la noi din Caucaz, a fost acolo că acest jumătate copac, jumătate arbust a crescut. Pruna modernă de vișine, fotografia vă va convinge de acest lucru, este rezultatul muncii dureroase a crescătorilor. Soiurile care au apărut atât de diferite diferă prin gust, culoare, mărimea fructului și dimensiunea pomului în sine. Chiar la începutul secolului XX, pruna de cireș nu a fost răspândită și numai în anii 70-80 ai secolului trecut a fost cultivată activ în fermele colective și private.

Soi de soiuri de prune de cireș

Mai întâi, arborele a fost folosit în scopuri decorative, apoi pentru altoirea pomilor fructiferi. O atenție deosebită a fost acordată prunului de vișine abia în a doua jumătate a secolului XX, s-au început lucrările la cultivarea și selecția prunului de cireș. Din varietatea soiurilor, evidențiem câteva dintre cele mai populare:

 • Cometa Kuban;
 • Iulie a crescut;
 • Lama;
 • Tsarskaya;
 • Huck;
 • Cadou la Sankt Petersburg;
 • Piersică;
 • Nu râde;
 • Cleopatra;
 • Sonya;
 • glob.

Varietate Kubanskaya Kometa

cometa Kuban cu prune cherryComet de prune de vișine Comet, crescut de crescătorul rus G.V. Eremin. Arbore de dimensiuni medii, cu maturare a fructelor la sfârșitul lunii iulie. Fructul în sine este destul de mare (35-40 g), de formă rotundă sau ușor ovală, de la roșu-visiniu până la culoare purpuriu deschis. Pulpa fructului este destul de suculentă, de nuanță gălbui și depășește alte gusturi de prune de cireșe după gust. Dezavantajul este atașarea strânsă a osului la pulpă, dar acest lucru nu interferează cu utilizarea soiului în producția industrială și pentru conservele casnice.

Copacii dau roade constant, au un randament ridicat. Există tendința de a supraîncărca ramurile cu fructe, ceea ce afectează scăderea dimensiunii acestora. Tăierea corectă sistematică este necesară pentru a obține o recoltă de calitate.

Nu este necesară polenizarea încrucișată, soiul este autofertil, tolerează iarna în mod stabil.

Soiul prezentat de prune de cireș Kubanskaya Kometa este considerat cel mai bun derivat al selecției.

Soi de prune de vișine Trandafir

gradul de iulie a crescutCireșul cu prune Trandafirul din iulie este cel mai timpuriu dintre soiuri, fructele sale încep să se coacă la începutul lunii iulie și chiar mai devreme în condiții naturale favorabile. Fructele sunt de culoare roșie închisă, rotunde sau ușor ovale, cu o greutate de 30-35g. Pulpa de prune de cireș este de culoare fibroasă, gălbui, cu un gust pronunțat dulce și acru. Soiul de prune de cireș Kubanskaya Kometa a devenit un derivat pentru reproducerea trandafirului din iulie. Caracteristicile acestor soiuri sunt similare, aspectul fructelor este de asemenea aproape același..

Soiul de cireș Lama

vișine de prune LamaMijlocul secolului al XX-lea a fost marcat de lucrările pentru selectarea prunelor de cireș, în această perioadă s-a crescut varietatea de prune de cireșe Lama, care se caracterizează ca fiind rezistentă la iarnă, rezistentă la agresiuni biologice, cu gust îmbunătățit..

Acest soi se simte grozav nu numai în partea de mijloc a Rusiei, dar este cultivat și în regiunea Extremului Orient..

Copacii de la 1,5 la 2 metri înălțime nu sunt deloc pretențioși la condițiile naturale și la agresiunea mediului. Fructele sunt dulci și acre, cu un gust subtil de migdale. Pulpa este de culoare roșie închisă, bine separată de piatră. Soiul are multe avantaje, dar există și dezavantaje: tăierea anuală a copacilor pentru a crește cantitatea de recoltă, vărsarea fructelor în timpul maturarii.

Soiul de prune de vișine Tsarskaya

gradul TsarskayaCiresul cu prune Tsarskaya are o perioadă medie de maturare, un copac cu o coroană compactă, crește până la 2,5 metri. În comparație cu omologii săi, are fructe de dimensiuni medii de la 20 la 25 g, cu o piele bogată galbenă. Pulpa galbenă suculentă din pruna de vișine Tsarskoy are un gust dulce și acru. Avantajul soiului este o bună conservare a fructelor, rezistența la îngheț, boli și dăunători..

Dezavantajul prunului de vișine Tsarskoy este o varietate auto-sterilă, ceea ce înseamnă că prunele sau alți pruni de vișine trebuie să crească lângă ea pentru a obține o recoltă.

Ciuperca soi Gek

vișine de prune de calitate GekHibridizarea prunei chinezești și a cireșului Student excelent a dat rezultatul sub formă de prune de cireș Gek la începutul anilor 90 ai secolului XX. Un copac cu o perioadă medie de maturare și o greutate a fructului de până la 35 g. Pulpa are o suculență scăzută, de culoare galbenă, precum coaja fructului, uneori se observă un fard roz pal. Fructele au un gust bun, sunt rezistente la transport, varietate cu un randament ridicat, folosite proaspete și folosite pentru conservare. Lipsa prunului de cireș Huck este un os slab separat, există o instabilitate la boli (putregaiul cenușiu), necesită tăiere sistematică și îngrijire constantă.

Soi de prune de cireș Abundant

soi AbundantCa urmare a traversării prunului chinez Burbank și a prunului de vișine Tavricheskaya, s-a obținut un hibrid minunat din prunul de vișine abundente. Arborele este slab, chiar și până la vârsta de 10 ani ajunge foarte rar la o înălțime de 2,5 metri. Fructele sunt mari, așa cum se poate observa în fotografia acestui soi de prune. Cu o îngrijire corespunzătoare și condiții naturale bune, greutatea fructelor poate varia între 35 și 55g. Forma rotunjită a fructelor și culoarea purpurie închisă sunt atrăgătoare. Gustul dulce și acru, saturat de suculență, se potrivește cu aspectul. Deja la începutul lunii august, puteți recolta un randament ridicat de prune Abundant.

Soi de prune de cireș Cadou la Sankt Petersburg

Cadou de clasă la Sankt PetersburgCa urmare a încrucișării soiurilor de prune de cireș Pionerka și Pruna chinezească, pruna de cireș a fost crescut Cadou la Sankt Petersburg. Înălțimea unui copac adult ajunge la 3 metri. Fructe ovale mici, cu o greutate de 12-15 g. Fotografia prunului de cireș arată că fructele au dimensiuni mici, dar acoperă din abundență ramurile, soiul este considerat cu un randament ridicat. Culoarea galben strălucitor a fructului, uneori cu o nuanță roz, are un gust mediu, osul nu se separă de pulpă.

Pruna de cireș Un cadou pentru Sankt Petersburg este unul dintre hibrizii rezistenți la îngheț, are o rezistență ridicată la boli fungice și dăunători.

Piersică de cireș

piersică de cireșA fost introdusă o nouă varietate de prune de cireș Piersici, o descriere și o fotografie vă vor ajuta să cunoașteți. Planta nu este autofertilă, așa că pentru polenizare este necesar să o plantați lângă prune sau alte soiuri de prune de cireș. Fructele care cântăresc până la 40 g sunt înzestrate cu un gust excelent. Arborele este un soi de maturare timpurie, de la mijlocul lunii iulie, în condiții naturale favorabile, puteți recolta. O trăsătură distinctivă a fructului este gustul dulce și aroma de piersic.

Soi de prune de cireș Nesmeyan

vișine de prune de calitate NesmeyanCireșul de prune Nesmeyana aparține soiurilor cu o perioadă de maturare timpurie, rezistente la boli majore și condiții nefavorabile de mediu. Răspândit copac înalt, crescut de la soi cometa Kuban. Suprafața fructului este netedă, de dimensiuni mari, coaja roșie deschisă. Pulpa are aceeași culoare ca pielea, suculentă și cu un gust dulce și acru.

Cireșă cu prune Cleopatra

soi de prune de cireș CleopatraPolenizarea gratuită a soiului Kubanskaya Kometa a făcut posibilă reproducerea și cultivarea unui soi de prune de cireșe pe scară largă Cleopatra. Productivitatea și rezistența ridicată, rezistența la boli clasice, acestea sunt principalele caracteristici ale acestui soi. În ceea ce privește fructele, acestea sunt mari, de până la 40 g, rotunde-ovale, de culoare roșie închisă sau purpurie, acoperite cu o acoperire ceroasă. Pulpa roșiatică cu gust plăcut dulce și acru.

Soia de prune de cirese Soneyka

soiul SoneykaPruna de cireș Soneyka aparține soiurilor cu o perioadă de maturare târzie, încep să se recolteze la sfârșitul lunii august. La început, culoarea fructelor este verzuie, cu o ușoară roșie, dar, odată ce se coacă, se îngălbenesc. Fructele în sine sunt destul de mari, până la 50 g, cu un gust plăcut. Osul nu lasă pulpa.

Pentru a obține o recoltă de înaltă calitate și cu toată dimensiunea, cu dimensiunea maximă a fructelor, pe toate soiurile de hibrizi de prune de cireș, trebuie să se efectueze tăierea anuală a ramurilor pentru formarea corectă a coroanei.

Soi de soare Globus de vișine Globus

Gradul GlobusGlobul de cireș Globus este considerat unul dintre cei mai buni hibrizi în raport cu toate caracteristicile comparabile. Crescătorii autohtoni au obținut un rezultat excelent prin încrucișarea prunului de vișine abundent, cu randament ridicat, cu al doilea hibrid obținut ca urmare a creșterii prunului de vișine roșie culturală cu caise. Rezultatul este prunul de cireș Globus, fructele sale ajung la o greutate de 100 g și au un roșu închis cu o nuanță purpurie. Pulpa galbenă dulce cu un gust plăcut. Soiul este rezistent la îngheț, boli, fructele tolerează bine transportul.

Cireșul cu prune Globus, fotografia pe care o vedeți, în toate datele externe și gustul, seamănă mai mult cu o prună, de aceea este adesea confundat cu soiurile de prune.

floare de prune luxurianteÎnflorirea luxuriantă face ca pomi de cireș să fie neobișnuit de frumoși, prin urmare, odată cu cultivarea lor pentru fructe, soiurile subdimensionate sunt plantate în jurul perimetrului gardului, ramurile înflorite sunt folosite în scopuri decorative.

Soiuri de prune de cireș Abundant și Gek - video


Opinii: 102