» » Fotografie și descriere a cometei kuban din soiul de cireș

Fotografie și descriere a cometei kuban din soiul de cireș

cometa Kuban din soi de vișineIubirea de a planta soiuri hibride de prune și cireșe în căsuțele de vară a apărut relativ recent. Una dintre cele mai populare dintre ele este prunul de vișine Kubanskaya Kometa, o descriere a soiului, a cărei fotografie o vom descrie în detaliu mai jos. Soiul combină randamentul ridicat și gustul dulce, de desert al fructelor, ceea ce îl face lider printre prunele de cireș. În plus, statura sa scurtă îl face și mai popular datorită ușurinței sale de creștere și maturității timpurii, care poate fi recoltată în aproape orice zonă climatică..

Descrierea și caracteristicile

recoltarea soiului de comete KubanSoiul de prune de vișine Kubanskaya Kometa provine din prunul Skoroplodnaya și prunul de cireș Pionerskaya, iar din 1987 a fost înscris în Registrul de stat. Cultivată de obicei în regiunea centrală a Rusiei, Caucazul de Nord și regiunea Volga Inferioară.

fruct prune de cires acest soi este destul de mare în comparație cu celelalte, atingând o greutate de 45 de grame. Sunt asimetrice, au forma unui ou ușor deformat, cu o coroană ascuțită. Acoperit cu o piele roșiatică, care, atunci când este complet coaptă, devine o culoare violetă profundă.

Pulpa este galbenă, iar mai aproape de piele există o roșeață distinctă, care devine galbenă mai aproape de os. Are un gust de caise coapte, dulce și acru. Perioada de maturare - de la mijlocul lunii iulie în regiunile sudice și începutul lunii august în regiunile nordice.

Productivitatea depinde direct de vârsta de care au copacii. Copații tineri sunt recoltați până la 10 kg, în timp ce adulții - până la 50 kg. În același timp, prunii de cireș Kuban dau o recoltă stabilă de la an la an. Fotografia și descrierea soiului de prune de cireș Kubanskaya Kometa demonstrează că soiul a devenit cel mai popular dintre toți hibrizii dintr-un motiv..

În același timp, copacii de cireș Kuban ating maxim 3 metri înălțime și, de aceea, de multe ori acest soi este format printr-o metodă nestăpânită. Coroana este de îngroșare medie, rotundă și este ușor să o modelați la discreția voastră. Un trunchi cu coaja netedă, începe să dea roade la doi-trei ani după plantare. În perioada de înflorire, copacul este acoperit cu flori, ceea ce îi conferă un aspect deosebit de decorativ..

Pruna de cireș din soiul de comete Kuban dă roadePentru ca pomii din soiul de cireș Kuban Kometa să poată fi cultivate oriunde, au fost crescute două soiuri:

 • cometa târzie cu vișine, care se coace la sfârșitul lunii august și este destinată regiunilor nordice;
 • cometa de vișine Cometa timpurie, care dă roade la jumătatea lunii iulie și, în consecință, a fost selectată pentru regiunile sudice.

Nu diferă în ceea ce privește gustul, ambele sunt capabile să tolereze înghețul și seceta relativă..

Avantaje și dezavantaje

rezultat al îngrijirii atenteVarietatea de prune de cireș Kuban a devenit populară în rândul locuitorilor și grădinarilor de vară dintr-un motiv, deoarece are avantaje clare și anume:

 • palatabilitate ridicată a fructelor;
 • maturitate timpurie;
 • rezistență la majoritatea bolilor;
 • se adaptează ușor la diferite condiții de creștere;
 • recoltă stabilă și mare;
 • prune de cireș comercializabile: fructe mari și atractive;
 • duritate de iarnă;
 • fructele supraîncărcate rămân mult timp pe ramuri, fără să cadă;
 • soiul este foarte transportabil;
 • nu crăpa când este copt.

Plantarea și îngrijirea prunului de cireș Kuban Comet nu prezintă dificultăți speciale și necesită respectarea standardelor agricole standard, ceea ce reprezintă un alt avantaj semnificativ al soiului.

Inspectați în mod regulat trunchiul copacului pentru a găsi semne de dăunători, astfel încât să-l puteți trata cu insecticide la timp.

Dar totuși, prunul de vișine Kuban are și unele dezavantaje:

 • osul este greu separat de pulpă;
 • cu o recoltă excesiv de abundentă, mărimea fructelor scade;
 • subțierea este necesară în cazul recoltării excesive.

În ciuda faptului că fructele nu se sfărâmă și nu se crăpau când sunt coapte, merită să fie recoltate la timp. Acest lucru va permite restul de cireș să se coacă mai repede..

Trebuie avut în vedere faptul că timpul de recoltare poate dura până la două săptămâni. Cert este că, în funcție de abundența culturii, maturarea fructelor poate fi amânată. În primul rând, cele mai mari și cele care sunt la soare vor matura, apoi toate celelalte.

Îngrijire

pomi de cireș înfloreșteCopacii înfloresc devreme și profus, iar soiul este rezistent la îngheț care apare în aprilie. Spre deosebire de majoritatea soiurilor de prune hibride, cometa Kuban este aproape complet auto-fertilă. Dar dacă doriți o recoltă abundentă, atunci va avea nevoie de polenizatori. Orice soiuri cu o perioadă de înflorire similară sunt potrivite ca polenizatoare pentru prunul de vișine de cometă Kuban..

plantarea unei răsaduri a cometei KubanCu o rezistență medie la boli fungice, soiul necesită îngrijire constantă și tratament anti-fungic. Metodele de îngrijire nu diferă de cele similare pentru toți pomii fructiferi. Cea mai optimă alegere de îngrășăminte pentru prunul de cireș al cometei Kuban este azotul și potasiul, precum și toate compozițiile lor care le conțin. Complexele cu fosfor trebuie aplicate cu mod redus. Tăierea de prune de cireș Kuban Comet trebuie efectuată nu numai în primii ani, ci și în cele ulterioare, pentru subțierea și ca măsuri sanitare.

Desfaceți periodic solul din jurul copacului și îndepărtați buruienile.

Îngrijirea completă pentru prunul de vișine Kuban Comet constă în următoarele etape:

 • udare abundentă în iunie, iulie și septembrie, copaci tineri și răsaduri sunt udate mai des;
 • începând cu al doilea an după plantare - hrănire regulată: primăvara cu un complex de azot, la sfârșitul perioadei de înflorire - îngrășământ cu potasiu-fosfor, după fructare - potasă;
 • pregătirea unui copac pentru iernare prin mulcirea cercului trunchiului cu humus sau compost;
 • tăierea: în primii trei ani pentru formarea coroanei, apoi - pentru subțierea și curățarea copacului de crengi uscate și bolnave.

fructele de prune de cireș se coacăCometa Kuban cu prune, descrierea soiului, a cărei fotografie a fost dată mai sus, este plantată de preferință pe sol ușor, într-un loc luminat la începutul primăverii sau toamnei. Fructele de cireș la frigider sau subsol nu se păstrează mai mult de zece zile. Dacă doriți să creșteți păstrând calitatea, trebuie să smulgeți pruna de cireș necoapte. Fructele sunt bune pentru consum atât proaspete, cât și pentru prepararea deserturilor, uscarea, înghețarea..

Video despre soiul de prune de cireș Kuban Comet


Opinii: 177