» » Descrierea prunei de cireș `un cadou la sankt petersburg`, recenzii ale grădinarilor și fotografii

Descrierea prunei de cireș `un cadou la sankt petersburg`, recenzii ale grădinarilor și fotografii

În ciuda faptului că pruna de cireș este considerată o cultură sudică, aceasta poate crește și va da roade bine în regiunile nordice, de exemplu, în regiunea Leningrad. Desigur, acest lucru va necesita soiuri speciale, care includ destul de celebrul prune de cireș numit „Cadou pentru Sankt Petersburg”.

Mulți locuitori de vară care locuiesc în capitala de nord au gustat deja prunele cu vișine dulce și le-au apreciat foarte mult. Unul dintre prietenii mei crește acest soi în regiunea Vologda și este, de asemenea, mulțumit de rezultat. Ce este atât de bun în ceea ce privește prunul de cireș „Cadou la Sankt Petersburg”, care este particularitatea sa și ce îi permite să producă cu succes chiar și în condiții climatice nefavorabile. Vom vorbi despre acest lucru și multe altele în acest articol..

Nordicilor le-a plăcut imediat hibridul cu prune de cireș, deoarece a dat fructe cu succes și a dat randamente bune. Curând „Cadoul la Sankt Petersburg” a devenit o varietate foarte populară și solicitată. A fost cultivat timp de mai mulți ani în regiunile Vologda, Pskov, Tver, Kaliningrad, Yaroslavl și Kostroma, este un adevărat cadou pentru grădinarii care trăiesc în zone cu agricultură riscantă.

Descrierea hibridului și caracteristicile sale varietale

Copacii nu ies în evidență în înălțime și sunt mai degrabă plante de dimensiuni medii care cresc până la 2,5 metri. Uneori, prunul de cireș crește ușor peste normă, dar poate fi sub înălțimea prescrisă, depinde de multe motive, de sol, umiditate, îngrijirea plantelor.

Trunchiul este destul de scurt cu o coroană largă și răspândită. Forma coroanei este plângătoare și foarte densă. La prunul de vișine, coaja trunchiului este netedă și de culoare deschisă, dar odată cu vârsta devine mai întunecată și mai dură.

Frunzele sunt mici și alungite cu un vârf ascuțit, au o nuanță verde deschis cu luciu. Mai aproape de bază, frunzele sunt curbate sub formă de barcă. Inflorescența cu prune de vișine conține până la 4 flori mici albe. În mijlocul fiecăruia există 15 stamine galbene. Perianthul seamănă cu un pahar.

Fructele hibridului „Cadou pentru Sankt Petersburg” sunt foarte atractive, nu au mai mult de 13 grame, sunt alungite și au un vârf ascuțit. Cusătura este aproape invizibilă. Pielea are densitate medie și elasticitate. Culoarea fructului este de culoare galben-portocaliu, cu o ușoară acoperire ceroasă. În interiorul fructului este pulpa suculentă cu fibre fine, cea mai delicată aromă și gust armonios. Degustătorii evaluează carnea hibridului la 4,5 puncte din 5. Există un os oval în interiorul fătului.

Pruna de cireș are o cantitate mare de nutrienți în pulpa sa coaptă: acid ascorbic, pectine, bioflavonoide, carotenoizi, acizi liberi și zaharuri.

Conform caracteristicilor sale, prunul de vișine din nord nu numai că nu este inferior omologilor săi sudici, dar în multe privințe este în fața lor.

 • Deja în al treilea an după plantare, veți putea colecta primele fructe suculente.
 • Acest hibrid începe să înflorească destul de devreme, primele flori apar la începutul lunii mai, în jurul datei de 6 și durează până la douăzeci din această lună..
 • Soiul este foarte stabil, recolta se face în fiecare an, se pot recolta până la 28 kg de fructe din acest copac vechi de zece ani, iar recolta maximă este de 60 kg pe arbore. Recolta începe la 10-30 august.
 • Fructele coapte sunt predispuse la vărsare, așa că nu ar trebui să întârzie recoltarea, altfel va trebui să o colectați din pământ.
 • Hibridul este destul de rezistent la boli și insecte - paraziți. În perioadele de epidemie în masă a moniliasisului, prunul de cireș a fost afectat de doar 2 puncte. Afidele și molii de iarnă au lovit cu 1 punct.
 • Pruna de cireș tolerează înghețurile până la -30 de grade, în timp ce coaja practic nu suferă. Cu toate acestea, trebuie avut în vedere că, odată cu schimbările bruște ale temperaturii la începutul primăverii, mugurii de flori pot suferi. Vă puteți salva în astfel de zile de criză pulverizând cu preparate speciale sau fumigând copaci.
 • Fructele au un scop universal, proaspete, sunt bune pentru sănătate. Sunt folosite pentru prepararea deserturilor de iarnă și a produselor de casă. Acest tratament sănătos și gustos poate fi uscat și congelat, în timp ce fructele nu își pierd calitățile de vindecare. Pentru copii, iarna, prunul de vișine uscat va deveni o adevărată delicatesă pe care o puteți mânca fără restricții.
 • Fructele pot fi transportate în siguranță pe distanțe lungi și păstrate mult timp, fără teamă că se vor deteriora rapid.

Polenizare

Soiul cu prune de cireș „Cadou la Sankt Petersburg” este o cultură autofertilă, pentru a obține o recoltă garantată, necesită un polenizator. Ea își poate permite să stabilească mai mult de 50%, cu toate acestea, acesta nu este tot potențialul ei, cu un polenizator veți asigura 100% fructe setate. Cei mai buni tovarăși vor fi soiurile: Pchelnikovskaya, Pavlovskaya galben, Pionerka.

Cum să îngrijești în mod corespunzător un hibrid de prune de vișine

Din moment ce prunul de cireș din acest soi nu aparține culturilor capricioase, nu trebuie să cheltuiți mult efort și energie pentru a-l îngriji. Orice sol i se va potrivi, dar cantitatea de cultură va depinde direct de atenția ta.

Tăierea este o procedură obligatorie care trebuie efectuată la începutul primăverii. Așadar, vă va fi mai ușor să controlați coroana și, prin urmare, recolta preconizată..

„Darul la Sankt Petersburg” se remarcă prin stabilitatea randamentului culturii. Boabele sale au întotdeauna un gust și o prezentare excelentă..

Important! Singurul dezavantaj al soiului este zdrobirea fructelor de pădure în maturitate tehnică, precum și deteriorarea mugurilor din cauza schimbării accentuate a temperaturii în primăvară..

Alegeți un loc însorit în partea de sud sau sud-vest a grădinii pentru răsadurile dvs. Razele soarelui contribuie la maturarea abundentă a fructelor de pădure. Este bine dacă există o structură sau un gard pe latura de nord a copacilor, va fi o protecție fiabilă împotriva vânturilor reci.

Deși orice sol poate fi potrivit pentru soi, este preferat un loam neutru. Dacă apa subterană este aproape, ar trebui să fie prevăzută o mică ridicare pentru plantarea prunului de vișine.

Gaura de plantare este pregătită în avans, iar îngrășămintele sunt puse cu două săptămâni înainte de plantare. Dimensiunile găurilor trebuie să corespundă parametrilor de 70X70 cm. Se adaugă sterilizator la gaură:

 • superfosfat - 250-300 g;
 • sulfura de potasiu - până la 50 g;
 • compost până la 10 kg, dacă din toamnă pentru plantarea de primăvară, atunci puteți adăuga proaspete, iar primăvara doar putrezit.

Toate componentele sunt bine amestecate, li se adaugă sol turfy și nisip. Un astfel de amestec fertil și fertilizat va permite răsadului să crească rapid..

Instrucțiuni pas cu pas pentru plantarea prunului de vișine pe șantier

 • O coadă este plasată în centrul găurii săpate.
 • Din partea inferioară a găurii, o movilă trebuie încălzită și ar trebui să fie plantată un răsad în ea.
 • Răspândiți ușor rădăcinile peste movilă.
 • Gulerul rădăcinii nu poate fi îngropat, ci este lăsat la 5-6 cm deasupra solului.
 • Rădăcinile adormesc și compactează ușor pământul în jurul răsadului.
 • Legați trunchiul de o țepă în mai multe locuri.
 • Un sul este format din sol în jurul trunchiului și se formează o depresiune.
 • Turnat în mijlocul a cel puțin 3 găleți de apă.
 • După ce apa este complet absorbită în sol, se adaugă mulci în cercul de trunchi, care poate fi paie sau turbă.

Distanța dintre plantații ar trebui să fie de la 2,5 la 3 metri, altfel copacii vor fi înghesuiți mai târziu.

Tăierea se face primăvara, scurtând ramurile scheletului cu jumătate de metru. Schema de tăiere în anii următori este următoarea: în iunie cu 20 cm, în toamnă, lăstari interni și ramuri slabe.

opinii

Elena: „Cultivăm prune de cireș. Cadou la Sankt Petersburg de 10 ani deja, în tot acest timp nu a înghețat niciodată și nu ne-a aruncat la recoltare. Întotdeauna sunt foarte multe fructe de pădure și, în consecință, pregătirile pentru iarnă. Alături de ea se află pruna de cireș Pioneer, care polenizează Cadoul nostru. Dacha-ul nostru este situat chiar în Golful Finlandei, unde sunt adesea vânturi reci și vreme rea, dar pruna de cireșe nu ne lasă niciodată jos, un cadou excelent pentru locuitorii din St..

Evgeny Sergeevici: „Locuiesc în regiunea Yaroslavl, unde vremea este foarte nefavorabilă pentru cultivarea plantelor din sud, dar vremea noastră nu pare extremă pentru prunul de cireș„ Cadou pentru Sankt Petersburg ”. Copacul a crescut deja bine pentru al cincilea an și am obținut două recolte. Fructele sunt uniforme, gustoase, frumoase, dacă se continuă așa, voi cumpăra o altă prună de același fel ”..

Ekaterina: „Nu credeam că am putea crește pruna suculentă de vișine în regiunea Vologda, dar Cadoul pentru Sankt Petersburg a depășit toate așteptările. După ce am cumpărat o răsaduri la sfaturi, acum primesc o recoltă stabilă de cinci ani, cu toate acestea, a trebuit să cumpăr o altă prună de cireș ca polenizator al soiului Pavlovskaya ".

Concluzie

 • „Cadoul hibrid pentru St. Petersburg” este o plantă unică capabilă să crească nu numai în regiunile de sud, dar și în zonele de nord ale Rusiei
 • Acest soi se remarcă prin rezistența sa la boli și insecte, rezistența la îngheț și randamentele stabile..
 • Pentru a obține o recoltă anuală, un copac are nevoie de plante - polenizatori.
 • Pruna de cireș sau prunul galben „Cadou la Sankt Petersburg” este un număr mare de fructe dulci și suculente extrem de apreciate de experți. Fructele pot fi utilizate atât în ​​stare proaspătă, cât și ca conserve.
 • Fructele acestui hibrid conțin multe substanțe utile pentru sănătatea umană, sunt iubite atât de adulți, cât și de copii..

Opinii: 87