» » Ce copac poate fi altoit cu un cais și când este mai bine să-l faci

Ce copac poate fi altoit cu un cais și când este mai bine să-l faci

Spune-mi, pe ce copac poți planta o caise? Cultivăm o varietate bună, cu fructe delicioase, dar reușim doar să le gustăm nu în fiecare an. În ultimii ani, ovarul adesea îngheață și se prăbușește. Un prieten m-a sfătuit să ne inoculăm caisul pe un copac mai rezistent la îngheț, cum ar fi prunul de cireș. Dar nu o cresc pentru că nu-mi place. Ce alți arbori sunt potriviți? Există o prună, puteți altoi pe ea?

pe care copac poate fi altoit un caisCaisele sunt cultivate fără probleme doar în regiunile de sud, unde primăvara este devreme și caldă. În banda centrală și spre nord, altoirea ajută la păstrarea viitoarei recolte. Știind pe ce copac poate fi grefată caisul, este posibilă creșterea rezistenței la îngheț, precum și păstrarea caracteristicilor soiurilor. În plus, altoirea ajută la creșterea randamentelor și la îmbunătățirea rezistenței la boli. Este, de asemenea, o modalitate excelentă de întinerire a unui copac bătrân care a încetat să mai fructeze..

O caisă cultivată dintr-o piatră începe să dea roade abia după 8 ani. Ramura altoită va lega fructele deja de 3 ani de viață.

Pe ce copac poți planta o caisă

altoirea caisului pe prunăCulturile de fructe din piatră sunt cele mai potrivite ca portaltoi pentru caise:

  1. Prună de cireș. Cea mai bună opțiune datorită rezistenței mari la îngheț a stocului. Aproape nu există probleme cu aclimatizarea, toate butașii cresc rapid împreună cu prunul de cireș. Fructele caiselor sunt ușor acrișoare.
  2. Prună. Mai bine să folosiți semi-sălbatic, care are o rezistență mai mare la îngheț. Altoirea vă permite să aduceți fructele mai aproape.
  3. Almond. Dacă doriți să păstrați soiul pe cale de dispariție de caise Royale sau Lewisette, le puteți altoi pe migdale care cresc în grădină. Restul soiurilor de caise prind rădăcină pe migdale slab.
  4. TERN. O astfel de altoire permite de câteva ori să crească rezistența la îngheț, dar este necesar să se utilizeze soiuri de portaltoi cultivate - rezistente. Și astfel încât să nu existe prea multă supraaglomerație, vaccinarea trebuie făcută cât mai scăzut..

Din plantele de fructe din piatră, teoretic este posibil să altoiți caisul pe cireșe și cireșe. Dar rata de supraviețuire a butașilor este scăzută, în plus, lăstarii fragili ai acestor culturi nu pot rezista la greutatea caiselor și se rup.

Radacina poate fi și caisul în sine. De exemplu, dacă un soi preferat crește în grădină, dar copacul este deja bătrân, poate fi întinerit. Aproape orice soi sunt potrivite ca scion, de exemplu, caise Lyubimy, Red-cheeked, Alyosha, Honey.

Când să vă vaccinați

momentul vaccinăriiMulți grădinari fac vaccinuri pe timpul iernii, când nu există prea mult de lucru. Dar pentru caise, aceasta nu este cea mai potrivită perioadă datorită naturii lor iubitoare de căldură. Nu este indicat să vă vaccinați toamna, deoarece butașii ar putea să nu aibă timp să se rădăcinească până la primul îngheț și vor muri. Perioada optimă pentru altoirea caiselor este primăvara devreme (martie) și începutul verii..

Cric de ciment pe un prun - videoclip


Opinii: 88