» » Alegerea și calendarul plantării răsadurilor de vișine

Alegerea și calendarul plantării răsadurilor de vișine

cireș la cabana lor de varăCireșul este o cultură obișnuită în grădinile rusești. Acest copac tolerează bine seceta și clima caldă, dar la fel ca alți pomi fructiferi din piatră, cireșele nu vor produce recoltele abundente dacă nu sunt plantate corespunzător. De asemenea, merită să luăm în considerare faptul că o răsaduri de calitate slabă nu va da roade bine..

Alegerea unei răsaduri de calitate

Cireșele se înrădăcinează cel mai bine într-un loc nou la vârsta de unu sau doi ani. Nu cumpărați răsaduri de 3 sau 4 ani. Sistemul de rădăcini de astfel de răsaduri nu este potrivit pentru transplant. În ciuda mărimii rădăcinilor, nu poate furniza nutrienți unui copac mare. Pentru o supraviețuire mai bună, un pom fructifer ar trebui să aibă un sistem radicular fibros.

Anual cireașă nu trebuie să depășească 70-80 cm. Aceasta este înălțimea naturală a unei răsaduri tinere. Un puiet de vișine vechi de doi ani poate crește până la 1-1,10 m. Vânzătorii fără scrupule pot crește o răsaduri de un an sau doi ani pe îngrășăminte cu azot. Apoi, aceste răsaduri cresc până la 1,5 m înălțime. Sunt supraalimentate cu azot, astfel încât absorb slab nutrienții..

Când cumpărați un răsad de vișine, acordați atenție scoarței copacului. Un copac sănătos ar trebui să aibă o culoare uniformă de la maro până la maro închis. La un răsad supraalimentat cu azot, petele verzui sunt vizibile clar pe scoarță..

Dacă folosiți un lăutar de cireș tânăr ca răsad, atunci se va rădăcina mai bine și va crește mai repede decât un răsad cultivat pe îngrășăminte cu azot. Cireșul, spre deosebire de alte culturi de fructe de piatră, intră rapid în perioada de fructificare, astfel încât este mai bine să plantezi o răsaduri tinere decât să dobândești un pom, al cărui randament va fi de câteva ori mai mic.

Salvăm răsadul înainte de plantare

Ei cumpără o răsad în toamnă, deoarece primăvara copacii tineri înfloresc foarte devreme și tolerează plantarea mai rău. Pentru a păstra răsadul de cireșe înainte de plantare, se adaugă prin picurare. Pe șantier, un șanț este săpat sub răsad, astfel încât trunchiul său este complet cufundat în el. Coroana copacului este învelită într-o pungă de plastic pentru a-l proteja de îngheț. În această formă, răsadul răsufle bine. Primăvara, când mugurii sunt umflați, dar încă nu au înflorit, cireșele sunt transplantate într-un loc permanent de creștere.

Plantarea cireșelor

Plantarea unei cireșe pe un șantier nu este practic. Recoltarea boabelor va fi mai mică, deoarece cireșele au nevoie de polenizare încrucișată. Dacă plantați soiuri de vișine cu creștere redusă pe șantier, atunci distanța dintre copaci ar trebui să fie de 2 m, iar între rânduri - 3 m. Dacă plantați arbori înalți, atunci trebuie să se lase o distanță de până la 3 m între răsaduri.


Opinii: 123