» » Plantarea și îngrijirea cireșelor

Plantarea și îngrijirea cireșelor

cireșe la cabana lor de varăCireșul dulce crește până la 10 m înălțime. Spre deosebire de cireșe, soiurile de cireșe dulci în creștere mică nu au fost încă crescute. Prin urmare, suprafața locului pentru plantare ar trebui să fie de cel puțin 5 m2. Arborele are nevoie de polenizare încrucișată, ceea ce înseamnă că trebuie să plantați diferite soiuri de cireșe la o distanță scurtă unul de celălalt. Merită să alegeți soiuri zonate, deci probabilitatea ca răsadul să prindă rădăcină va fi mai mare.

Alegerea unui soi de cireș

Până în prezent, au fost crescute peste 4000 de soiuri de cireșe dulci. Toate acestea pot fi împărțite în două grupuri mari - „Bigarro” și „Gini”.

Soiurile din grupul Bigarro dau roade abundente. Boabele lor sunt mari, cu pulpă și piele densă. Aceste soiuri sunt de maturitate medie sau târzie, fructele lor sunt utilizate atât proaspete, cât și pentru conserve..

Soiuri din grupul „Gini” - maturare timpurie. Acest grup include soiuri de vișine galbene. Pulpa grupului Gini este mai dulce decât cea a grupului Bigarro. Pielea lor este moale, deci sunt potrivite pentru a mânca doar proaspete..

Alegerea unui loc de aterizare

Cireașă dulce iubește un loc însorit protejat de vânt. Nu este recomandat să plantați un copac în loame ușoare și grele. Cel mai bun sol pentru plantarea cireșelor este lutul nisipos. Cireșele dulci se rădăcină bine pe solul de turbă. Dacă nu există copaci din alte soiuri din această cultură în apropiere de cireș, atunci merită să alegeți un loc lângă prună sau vișine. Într-un astfel de loc, cireșele sunt polenizate puțin mai rău, dar recolta va fi încă abundentă.

Plantarea cireșelor

Este mai bine să plantezi plante anuale sau bienale. Toți pomii fructiferi sunt crescuți pe fond sălbatic. La copacii tineri, altoirea este mai bine vizibilă, iar sistemul de rădăcină al unei astfel de plante este fibros, astfel că arborele va tolera mai bine plantarea și se va rădăcina într-un loc nou. Când plantați, este foarte important să nu îngropați grefa în sol, este ridicat deasupra nivelului solului cu 1/8 din înălțimea răsadului. Dacă un copac anual are înălțimea de 80 cm, atunci grefa este ridicată cu 10 cm.

După plantare, una sau două găleți de apă sunt turnate sub răsad. Cercul trunchiului trebuie mulat. Cireșul nu tolerează umiditatea stagnantă, deci nu faceți o depresiune lângă trunchi.

Dacă plantați plante de containere, atunci gaura de plantare ar trebui să fie cu 20 cm mai adâncă și mai largă decât bila de pământ. În plus, gaura de plantare trebuie acoperită cu sol fertil și trebuie adăugate una sau două găleți de compost sau humus de vacă. Îngrășăminte minerale nu trebuie aplicate pe sol, deoarece vișinele vor crește prea repede, lăstarii lui nu vor avea timp să se coacă înainte de vremea rece și se vor îngheța.

În regiunile nordice, este mai bine să vă abțineți de la plantare toamna, plantarea unui copac este de dorit primăvara.


Opinii: 64