» » 10 Soiuri timpurii populare de cireșe cu descrieri și fotografii

10 Soiuri timpurii populare de cireșe cu descrieri și fotografii

Cireșul este cea mai răspândită cultură de grădină în latitudinile noastre. Locul de nastere al acestui copac este Caucazul si Crimeea. Nepretențioase, crește în orice condiții, inclusiv terenul stâncos. Cu toate acestea, cele mai bune condiții pentru creștere și fructificare sunt solurile fertile și zonele umede..

Datorită muncii crescătorilor, cireșele pot avea un gust și o culoare diferită a fructelor, soiurile sale diferă atât din punct de vedere al creșterii arborelui, cât și din momentul fructificării.

Știați? Pentru a avea o recoltă bună, trebuie să alegeți specii rezistente la îngheț și autofertil..

Vladimirskaya

Acest soi este cunoscut de mult timp. Cu mai bine de trei secole în urmă, strămoșii noștri au recoltat această cireșă. De atâta vreme, acest fruct a apărut mai multe soiuri - puteți găsi atât tufișuri de doi metri, cât și uriași de patru metri. În plus, în fermele colective ale secolului trecut, Vladimirskaya a fost cea care a ocupat cea mai mare parte.Acest soi nu diferă în ceea ce privește randamentul. Fructele sale sunt mici (până la 3,5 g). in orice caz gustul acestor fructe le permite să fie folosite cu succes ca desert. Cireșa Vladimirskaya este bună atât proaspătă, cât și procesată. Potrivit pentru uscare și îngheț.

Cireșul se recoltează în cel de-al treilea an (cireșele coacă până la jumătatea lunii iulie) după plantare.

Cireșa Vladimirskaya tolerează chiar și înghețurile severe, de aceea a fost zonată mult timp în diferite regiuni. Cu toate acestea, la -30 ° C, rinichii pot suferi, ceea ce va avea un efect rău asupra viitoarei recolte.

Principalul dezavantaj al cireșei Vladimirskaya este rezistența sa insuficientă (conform standardelor moderne) la ciuperci.

Important! Întrucât acest soi de cireș este autofertil, ar trebui să existe polenizatori în apropiere. Cireșa dulce este considerată un polenizator bun..

Bebelus

Dacă alegeți cireșele timpurii pentru grădina dvs., acordați atenție bebelușului. Acest copac crește până la doi metri înălțime (mai rar - puțin mai înalt). Puteți recolta la sfârșitul lunii iunie. Fructele sunt de culoare roșie închisă, mari (5-6,5 g), suculente, aspectul lor este apreciat de grădinari ca fiind un solid cinci. Osul se separă ușor de pulpă. Cireșele sunt perfect transportate. Copilul este rezistent la îngheț, are o rezistență ridicată la ciupercă.

O întâlnire

Mulți consideră că această cireșă este liderul pe lista celor mai bune soiuri. Creșterea crescătorilor de crescători de Melitopol prin traversarea cireșelor Lyubitelskaya și Kievskaya-19.

Arborele în sine crește până la 2,5 metri, are o coroană sferică, densă, ușor înfundată. Prima recoltă poate fi recoltată în al treilea an după plantare.. De la un copac adult, puteți recolta până la 25 kg. Perioada de maturare - sfârșitul lunii iunie.Întâlnirea este foarte rezistentă la secetă, ciuperci și îngheț.

Fructele sale sunt destul de mari - 9 g (în condiții favorabile - 15 g), strălucitoare, roșu aprins. Gust - pulpa standard pentru cireșe, desert.Se referă la soiuri parțial auto-fertile și are nevoie de vecini polenizați.

Din timp

O cireșă magnifică, încântătoare cu înflorirea ei primăvara devreme și delicioase fructe roșii întunecate vara. Ripens foarte devreme - în a doua decadă a lunii iunie, dă o recoltă bună.

Puterea de creștere a copacului este medie. Se diferențiază în rezistența la îngheț, tolerează bine seceta.

Bagryanka

Acest soi a fost obținut prin traversarea cireșelor Shubinka și Vladimirskaya în anii 60 ai secolului trecut. Se diferențiază la maturitate timpurie și fructe de înaltă calitate.

Înălțimea unui copac adult este mică - maxim 2 metri. Crohn - rotunjit, gros. Frunzele sunt mici, alungite-ovale.Bagryanka începe să înflorească devreme și cedează până la jumătatea lunii iulie. În același timp, fructele ei ajung la 3,7 g. Cireșele în sine sunt rotunde, roșu închis, au un gust dulce, ușor acru. Osul este greu de separat.Tolerează bine înghețul, are rezistență la ciuperci.

Știați? Cireșii cu fructe mari sunt mai rezistenți la boli, care dau și o recoltă bună.

Fată cu ciocolată

Soiuri de cireș Ciocolata a fost crescută recent, în 1996, prin traversarea soiurilor de bunuri de consum negre și Lyubskaya.

Arborele este scurt, rar cresc până la 2,5 metri. Coroana este piramidală din spate, groasă.Fructele Shokoladnitsa sunt visiniu, aproape negru, mare (3,5 g). După gust - dulce și acru, cu o ușoară amărăciune, care amintește de cireșe.

Acest soi începe să înflorească în luna mai și se produce până la jumătatea lunii iulie. Prima recoltă poate fi recoltată în al patrulea an de viață al copacului.. Este o cultură autofertilă, dar apropierea polenizatorilor este de dorit pentru o recoltă mai bună.

Fata cu ciocolată se poate descurca fără udare mult timp, este rezistentă la secetă, ciuperci și îngheț.

Important! Acest soi nu tolerează alunecarea și umbrirea, de aceea este nevoie de lumina directă a soarelui pentru dezvoltarea pomului și pentru o recoltă bună..

Hortensie

Există controverse în legătură cu originea acestui soi: belgienii își atribuie propria reproducere, iar francezii consideră Hortense drept creierul lor.. Fie că este posibil, această vișină timpurie s-a răspândit rapid pe continent..

Fructele Hortense sunt trunchiate ovale, cu un singur calibru (legate singure sau în perechi). Coaja de cireșe este strălucitoare, roșie, ușor îndepărtată din fructele coapte. Pulpa este fragedă, suculentă, dulce, cu o ușoară amabilitate.

Recolta este recoltată în stare semi-coaptă la jumătatea lunii iunie.

Hortensia este considerată o cultură capricioasă: în unele condiții dă puține fructe, iar uneori se poate mulțumi cu randament. Practic, randamentul depinde de solul și zona în care acești copaci cresc. Acestea dau randamente mari în sol relativ uscat și pe cote. Zonele ideale - Dagestan și Kazahstan.

Donetsk Shpanka

Soi ucrainean. Arbore cu coroană sferică, viguros. Shpanka este lipsit de pământ și dă roade în aproape orice zonă. Arborele are o rezistență bună la îngheț, relativ rezistent la ciuperci. Începe să dea roade în al patrulea an după plantare. Fructele sunt medii (5 g), roșii, dulci și acre, se coacă la sfârșitul lunii iunie.

Important! Pe solul sărac, fără hrănire, Shpanka poate răni.

expectativă

Se referă la soiurile de maturare timpurie, care sunt recoltate la sfârșitul lunii mai. Diferitele în productivitate crescută. Fructele la Waiting sunt de culoare roșie închisă, potrivite pentru orice tip de procesare.

Desert timpuriu

Desert Cherry Early - soi ultra-timpuriu (mijlocul lunii iunie) cu fructe mari (5-6 g) roșu aprins. Randamentul unui copac poate ajunge la 20-25 kg.

Pulpa fructelor de la Dessertul Timp este fragedă, cu un gust dulce și acrisor. Recolta este bine transportată și conservată. Copacii din acest soi au o rezistență medie la ciuperci, rugină, secetă, tolerează bine înghețul.

Toate soiurile de cireșe sunt împărțite în 2 grupuri:

  • Morel - cu fructe mai închise și suc mai strălucitor;
  • amoreli - cu fructe ușoare și suc limpede.
Știind ce varietate de cireșe este cea mai potrivită pentru site-ul dvs., vă puteți oferi fructe delicioase cu efort minim.
Opinii: 53
    

De asemenea, vă recomandăm