» » Cireșcă din ucraina - totul despre soi, îngrijire și fructe de pădure

Cireșcă din ucraina - totul despre soi, îngrijire și fructe de pădure

Sunt grădinar-tehnolog. Lucrez la o întreprindere foarte mare, specializarea mea sunt livezi. Mi-a plăcut asta încă din copilărie, mi-au plăcut mai ales cireșele și cireșele și, desigur, am decis să o fac serios. Compania noastră este unul dintre cei mai mari furnizori de fructe din regiune. Și trebuie să spun că sezonul cireșelor este unul dintre cele mai de succes pentru noi..

Cert este că cultivăm o mulțime de soiuri diferite, de la hibrizi puternici moderni, până la cei clasici și familiari - toată lumea poate găsi cireșe pe placul lor. În acest text vă voi povesti despre o varietate care poate fi găsită adesea în orice casă de țară - aceasta este Chernokorka ucraineană.

Extern, Chernokorka este un copac destul de mare pentru cireș, înălțimea medie este de aproximativ trei metri. În același timp, coroana este rotundă, ramurile par să aibă un aspect înecat - aceasta nu este o boală, ci o caracteristică a culturii. Soiul este destul de târziu - începe să dea roade abia în al treilea, și uneori chiar în al cincilea an de la plantare, ceea ce nu este foarte bun - trebuie să aștepți mult timp.

Cireșul aparține soiurilor timpurii - undeva la sfârșitul lunii iunie sau începutul lunii iulie, fructele pot fi recoltate în siguranță. Conform recenziilor grădinarilor, se poate concluziona că, în ciuda originii sale modeste, soiul este încă clasat cu îndrăzneală drept unul cu un randament ridicat - în medie 30 de kilograme de fructe de pădure sunt recoltate dintr-un copac, dar poate fi mult mai mult cu o îngrijire corespunzătoare. Există și un moment neplăcut - odată cu vârsta, randamentul scade și, în general, din când în când poate scădea foarte mult.

Caracteristicile fructelor

Principalul ei avantaj este boabele de Chernokorka. Sunt surprinzător de frumoase în culori - luciu maroniu, lucios. În același timp, sunt destul de mari - masa este de obicei de aproximativ 4-5 grame. În interior - pulpă suculentă, maronie. Gust - dulce, foarte apreciat de degustători.

Piatra preia aproximativ 7% din masa totală a fructului de pădure și este ușor separată de restul masei.

Există nuanțe pentru recoltare:

 • Trebuie să începeți să îndepărtați fructele de pădure din partea care a fost întotdeauna cea mai luminată - acolo fructele se coacă mai devreme.
 • Cireșele trebuie culese numai pe vreme uscată și însorită, de preferință dimineața sau seara. Cert este că fructele au o separare umedă și, în principiu, se deteriorează foarte mult de umiditate.
 • Puneți cireșele culese în recipiente mici, acestea trebuie să aibă găuri pentru ventilație - fără saci de plastic!

Depozitare și utilizare în gătit

Imediat, observăm că această vișină este păstrată bine, dacă respectați o serie de reguli. Așa cum am menționat mai sus, Chernokorka are o separare umedă. Aceasta înseamnă că boabele vor putrezi foarte repede. Există două modalități de abordare a acestui aspect. Cel mai eficient este să culegi fructe de pădure cu o crenguță. Mai puțin eficient - uscarea culturilor deja recoltate.

În ceea ce privește utilizarea fructelor la gătit, fructele de pădure sunt universale - este excelent pentru consumul proaspăt, dar și gemuri excelente, sucuri, gemuri, compoturi - orice îți place.

Nuanțe de tehnologie agricolă

 • Cherkorka este cel mai bine plantat la începutul primăverii, deoarece copacii plantați toamna îngheață adesea.
 • Puiul negru iubește libertatea - este mai bine să nu existe copaci în jur, cel puțin câțiva metri.
 • Cireșul practic nu are rezistență la boli. Acest lucru este, în principiu, tipic pentru acești copaci, dar Chernokorka într-adevăr se îmbolnăvește. Este important să se efectueze constant prevenirea pentru a nu pierde recolta..
 • Solul are nevoie ușoară și hrănitoare, ideal dacă este faimosul sol negru ucrainean.
 • Soiul tolerează bine seceta, deoarece a apărut aproape în stepă.
 • Arborele este destul de rezistent la iarnă, tolerează iarna destul de bine în regiunile sudice.
 • Este important să udăm copacii din abundență de două ori pe sezon - când ovarul tocmai a început să se formeze și în timpul fructificării.
 • Copacii trebuie tăiați în fiecare an.

Recenzii despre grădinari

Maria

Nu aș planta acum un blackcork - doare prea des. Dar îl creștem mult timp, așa că ne pasă și continuăm să creștem - în general, fructele de pădure sunt delicioase, iar copacul dă o umbră plăcută, deci există o mulțime de avantaje. Recoltăm treptat - fructele de pădure țin bine și nu se strică chiar pe copac, ceea ce este un plus uriaș.

Nikolay

Sincer, nu am înțeles deloc această cireșă. Am auzit recenzii bune și este atât de clasic. Am așteptat recolta patru ani, copacul este în mod constant bolnav, trebuie să dansez în jurul ei aproape cu un tamburin. M-am îmbolnăvit de tot ce am putut. Ei bine, da, fructele de pădure în sine sunt delicioase, dar care este ideea dacă înainte de asta ai încercat luni întregi să împiedici copacul să moară?

Andrei

Îmi place Chernokorka încă din copilărie, am crescut alături de bunica mea. Am plantat-o ​​și în curtea mea - nu se îmbolnăvește foarte mult cu mine, nu știu de ce toată lumea se plânge de asta. Este destul de nepretențioasă și, dacă uiți de udare, se va ține calm. Fructele de pădure fac o dulceață și gem fabuloase - sunt încântat.

Pe scurt despre principal

 • Chernokorka este o cireșă de origine ucraineană, a așa-numitei selecții populare. Apărut în urmă cu aproximativ 50 de ani în regiunile de sud ale Ucrainei și s-a răspândit rapid și în Rusia.
 • Arborele are dimensiuni destul de mari, cu o coroană răspândită.
 • Boabele sunt mari, foarte frumoase. Culoarea maronie și strălucirea lucioasă fac ca fructele Chernokorka să fie foarte apetisante..
 • Boabele sunt versatile în gătit, sunt bune atât proaspete cât și sub formă de gemuri, compoturi, conserve - orice.
 • Chernokorka este relativ nepretențioasă la plecare, dar necesită timp și atenție, deoarece este destul de sensibil la boli.

Opinii: 123