» » Creștem randamentul cireșelor

Creștem randamentul cireșelor

recolta bogată de cireșePentru a obține o recoltă abundentă de fructe de pădure, îngrășămintele trebuie aplicate pe sol. Cireșele, la fel ca toți pomii fructiferi, răspund bine la hrănire. În perioada fructificării, sub cireș se aplică îngrășăminte minerale și organice. Nu sunt adesea adăugate în sol, de obicei o dată pe sezon..

Fertilizarea cireșelor pe tot sezonul

Prima hrănire a cireșelor se face când încă există zăpadă topită pe stradă. Pe 1m2 din suprafața de plantare, se aplică 40-50 grame de nitroammofoska sau azofoska.

Sfat! Ca îngrășământ organic, este mai bine să adăugați compost în sol. Cireșul asimilează mai repede materia organică a plantelor decât organica animalelor. Humusul și gunoiul de grajd sunt folosite ca mulci, apoi vor satura copacul cu nutrienți pe tot parcursul sezonului..

Materia organică este introdusă în timpul celei de-a doua hrăniri împreună cu îngrășăminte minerale. A doua hrănire începe în perioada de înflorire a vișinilor. Îngrășămintele cu potasiu și azot sunt distribuite de-a lungul cercului trunchiului.

Dacă pe site-ul dvs. sunt plantate o mulțime de cireșe, atunci este mai bine să calculați cantitatea de îngrășământ pentru 1 m2 de suprafață de plantare. Introduceți în sol 18 grame de potasiu și îngrășământ cu azot. Este mai bine să dizolvați îngrășăminte minerale în apă, astfel încât acestea sunt absorbite mai repede.

Apoi, cercul de trunchi al fiecărui copac este acoperit cu humus. Stratul de humus trebuie să fie egal astfel încât materia organică să pătrundă uniform în sol, grosimea sa este de cel puțin 3 cm, dar este foarte important să nu îmbrăcați gulerul rădăcinii copacului în stratul de mulcire. Cu o adâncire profundă a gulerului rădăcinii, vișinul se va dezvolta mai lent și nu va mai da randamente bune..

De asemenea, de preferință, după înflorire, se adaugă în sol îngrășăminte cu fosfor și potasiu. Apoi, cireșul va pune mai mulți muguri de fructe pentru sezonul următor, iar fructele vor fi mai mari..

Ovare crescută

Toate soiurile de cireș necesită polenizare încrucișată. Prin urmare, dacă cireșul înflorește profus, dar dă randamente mici, trebuie să plantați un soi de polenizator pe site. Puteți planta chiar și un soi vechi, neproductiv. Cireșele sălbatice sunt plantate ca polenizator, dar cu condiția ca pe site să crească mai multe culturi de cireșe.

De asemenea, se întâmplă adesea ca boabele să se crape. Prin urmare, putrezeste. Pentru a împiedica cireșele să se crape de excesul de umiditate, trebuie să completați udarea cu două săptămâni înainte de recoltare..


Opinii: 97