» » Cireș: descrierea și fotografia soiurilor de maturare medie

Cireș: descrierea și fotografia soiurilor de maturare medie

Pentru a planta în grădină cireașă

, care anual vă va mulțumi cu recoltele abundente, trebuie să abordați în mod responsabil alegerea sa. Și nu ar trebui să începeți căutând informații despre cât de mari și dulci sunt fructele pomului fructifer vă place, ci să acordați atenție caracteristicilor precum rezistența la îngheț, susceptibilitatea la boli și paraziți, stabilitatea și sincronizarea fructelor. De asemenea, este necesar să se decidă ce soi va fi cel mai potrivit pentru creșterea în zona dvs. climatică. Soiurile de cireș sunt împărțite în trei tipuri în funcție de rata de maturare: maturare timpurie, maturare medie, târziu. Soiurile timpurii dau fructe la sfârșitul lunii iunie. Cireșele pe termen mediu coacă în a doua jumătate a lunii iulie - începutul lunii august. Recoltarea târzie în august - începutul lunii septembrie.

Important! Timpurile de fructificare a cireșelor pot varia în câteva săptămâni, în funcție de regiunea în care cresc..

Acest articol conține o descriere a celor mai populare soiuri de cireșe cu maturare târzie..

Cochetă

Pentru a face cunoștință cu cireșul Minx, vom recurge la descrierea calităților gustative ale fructelor sale și la caracteristicile distinctive ale pomului.Soiul Minx atrage atenția datorită atractivității externe a fructelor de pădure - sunt foarte mari (5-6 g), roșu închis, aproape negru. Fructul are un gust dulce și acru, estimat la 4,5 puncte pe scară de desert.

Important! Una dintre caracteristicile valorii unui soi de cireș este gustul fructelor de pădure, care sunt evaluate pe o scară de cinci puncte. Această evaluare include o analiză a compoziției biochimice, a aromelor, a structurii pulpei, a grosimii pielii, a prezenței pubescenței suprafeței fructului.

Pulpa lui Minx este roșu închis, suficient de suculent. Fructele se coacă în a doua jumătate a lunii iulie. Prima fructificare are loc în al patrulea an de viață al copacului. O cireșă adultă este capabilă să producă 40 kg anual. Arborele din Minx este viguros, recunoscut prin coroana sa rotunjită și răspândită. Această cireșă este autofertilă, bine polenizată de Chernokorka și Vinca, precum și de cireșe.Seferul Minx de cireș este valoros datorită rezistenței ridicate la temperaturi scăzute și boli.

Știați? Soiul a apărut ca urmare a traversării în 1966 a cireșelor Samsonovka și Kievskaya-19..

Noapte

Noaptea - un hibrid de cireșe Valery Chkalov și Cireșele Nord Star. Ca urmare a hibridizării, a fost posibil să se obțină astfel de avantaje în acest soi: fructe mari, suculente, gustoase, rezistență ridicată la îngheț a copacului și rezistență la coccomicoză. Arborele atinge dimensiuni mari în înălțime.. Începe să dea roade timpuriu - la vârsta de trei, patru ani, la maturare timpurie. În a treia decadă a lunii iunie, oferă fructe delicioase de roșu închis cu o greutate de până la 7 g.

Calitățile de desert ale fructelor de pădure sunt excelente, până la nota cea mai mare, nu aveau decât 0,1 puncte. Sunt consumate proaspete și folosite pentru prelucrare.Chry Nochka este autofertilă, necesită plantarea vecină a altor soiuri de cireșe. Cireșele dulci sunt slab polenizate.

Blackcork

Fructele de Chernokorka au aspect foarte atractiv - mari (4,5-5 g), roșu închis, gust suculent, dulce-acru, cu o nuanță de tartă. La scara desertului, fructele sunt marcate la 3,5 puncte. Potrivit pentru utilizare proaspătă și prelucrată - pentru confecționarea gemurilor, deserturilor, a gemurilor, a sucurilor. Varietatea tolerează cu ușurință secetele și înghețurile (duritatea de iarnă este peste medie). Copacii de la Chernokorka au înălțimea medie, cu o coroană rotunjită. Încep să cedeze devreme - în al treilea sau al patrulea an de viață. Termenul de maturare completă a fructelor de pădure este a doua decadă a lunii iunie. Atinge un randament de 25-30 kg per copac.

Știați? În grădinile unde cireșele cresc în apropiere, Chernokorka poate produce până la 50 kg per copac.

Acest soi este auto-fertil. Un randament mai mare de Chernokorka poate fi obținut prin plantarea Donchanka, Ugolyok, Aelita, Yaroslavna în aceeași grădină cu ea. Are rezistență medie la boli. Deseori deteriorate de coccomicoză.

Jucărie

Cireșul soiului Toy este un hibrid de cireș și cireș. Materialul pentru traversare a fost cireșa cu bile Solnechny și cireșa Lyubskaya. Prin creșterea acestui soi, crescătorii au reușit să obțină randamente ridicate - până la 45 kg pe arbore și fructe foarte mari - cu o greutate medie de 8,5 g. Fructul maxim, care a fost înregistrat de la o vișină din acest soi, este de 75 kg. De asemenea, avantajul jucăriei este că intră în fructificare când împlinește vârsta de trei ani..

Fructele de pădure lângă visine Jucăriile sunt de culoare roșie închisă, cu piele subțire și carne suculentă, gustul dulce și acru trebuie adăugat la descrierea lor. Au un scor ridicat de degustare - 4,5 puncte. Aceste caracteristici clasifică cireșele de jucării ca fiind universale, care sunt utilizate în stare proaspătă și la prelucrare..

Această cireșă dă roade la sfârșitul lunii iunie. După plantare, începe să dea roade peste trei ani.Pomantul este rezistent la secetă și la ger (tolerează la rece la -25 ° C). Are un nivel mediu de vulnerabilitate la boli. Se referă la cireșele auto-fertile. Recolte bune pentru Nochka se obțin dacă cireșele devin vecinele ei în grădină Valery Chkalov, Franz Joseph, Cireșe cu fructe mari, Samsonovka, Shalunya.

Erdi Betermo

Erdi Betermo aparține soiurilor de cireș cu maturare medie. Crescute de crescătorii maghiari. Fructele pot fi recoltate în prima jumătate a lunii iulie. Această cireșă dă fructe cu boabe mari (5,5-6,6 g), care au calități ridicate de degustare (4,7 puncte) și un scop universal..

Soiul are o serie de avantaje:

  • caracterizat prin productivitate ridicată și stabilă;
  • rezistă la înghețuri severe;
  • rezistent la clasterosporium,
  • moderat rezistent la coccomicoză.

Erdi Betermo este o cireșă auto-fertilă. Cele mai bune soiuri de cireșe polenizante - Uyfehertoy furtosh, Turgenevka.

Podbelskaya

Cireșul Podbelskaya este un copac stufos (până la 5 m). Coroana lui este groasă, rotunjită. Fructe în fructe mari care cântăresc 6 g, culoare maronie. Boabele sunt suculente, dulci și acrișoare la gust. Pentru calitățile sale de desert a obținut cel mai mare punctaj - 5. Cireșele Podbelskaya sunt universale - sunt folosite proaspete, folosite pentru fabricarea deserturilor.

Boabele se coacă în prima decadă a lunii iulie. Pentru un sezon dintr-un copac, puteți obține un randament de 13 kg. Dezavantajele acestui soi includ sensibilitatea la îngheț - în regiunile nordice este deteriorat de arsuri și crăpături. Dintre boli, el poate suferi de coccomicoză, are un nivel mediu de rezistență la această boală. Rareori deteriorate de cloroza renală.

Podbelskaya - vișinul este autofertil, necesită plantarea în apropiere a altor soiuri polenizante. Cireșele dulci și soiurile de vișine precum engleza, Lotovaya, Micul Duce sunt potrivite pentru acest lucru..

În memoria lui Vavilov

Soiul Pamyati Vavilov aparține și cireșelor de talie medie.. Se recoltează în a doua decadă a lunii iulie cu fructe roșii gustoase de dimensiuni medii (4-4,5 g). O bună palatabilitate a fructului este estimată la 4,2 puncte, iar copacii au capacitatea de a crește puternic în înălțime. Coroana lor este piramidală largă, îngroșată de mediu. Cireșul începe să fructeze la patru ani de la plantare. Randamentul său este bun. Varietate de memorie Vavilov tolerează ferm înghețurile și practic nu este afectat de coccomicoză..

Solidaritate

Un alt soi de maturitate medie, Solidarity, are un randament bun.. Pentru un sezon, în medie 31 kg pot fi îndepărtați de la o vișine de 10 ani din acest soi. Fructificarea la Solidaritate începe când copacul împlinește patru ani. Recoltarea cireșelor coapte complet poate fi recoltată la sfârșitul lunii iunie. Fructele din acest soi poartă mari - 6,5-7 g. Au o culoare roșie închisă atractiv. În interior, fructele de pădure sunt roz deschis. Sucos atunci când este consumat, are un gust plăcut dulce și acru.

Calitățile gustative ale fructelor proaspete pe scala de degustare au obținut 4,6 puncte. Scopul lor este universal.Solidaritatea cireșelor se distinge prin randament ridicat și rezistență la boli..

Nord Star

Soiul american Nord Star își mulțumește proprietarii cu fructe de mărime medie, dar foarte suculente și fragede, care se coacă în a doua decadă a lunii iulie. Fructele sunt de culoare roșie închisă, cântărind 4-4,5 g. Scorul lor de degustare este de 4 puncte. Datorită acidității excesive, acestea sunt destinate în principal prelucrării tehnice, dar sunt folosite și în stare proaspătă.Arborii acestui soi încep să dea roade timpuriu - în al doilea sau al treilea an după plantare. rinichi. Se caracterizează prin rezistență ridicată la coccomicoză și clasterosporium.Aceste vișine sunt parțial auto-fertile. Producția lor crește la plantarea în vecinătatea soiurilor Nefris, Meteor, Oblachinskaya.

Alfa

Descrierea soiurilor de vișine pe termen mediu va fi incompletă fără soiul Alpha. Acesta este un soi relativ nou, crescut de crescătorii ucraineni de la Institutul de Horticultura Mliyevsky. L.P.Simirenko. Boabele cu un gust excelent de desert coacă la începutul lunii iulie. Cireșele Alpha sunt de culoare roșie închisă, cu greutate medie (4,5 g). La analizarea gustului lor, li sa acordat un scor de 4,9 puncte. Sunt consumate proaspete și folosite pentru a face gemuri, sucuri, lichioruri.Acest soi se caracterizează prin vitalitate bună, randament ridicat și stabil, rezistență la coccomicoză, monilioză și îngheț. Un copac de opt ani poate fermenta 15-16 kg de cireșe.

V-am prezentat o listă de cireșe cu maturare medie, dintre care cele mai bune soiuri satisfac cele mai sofisticate cerințe ale cultivatorilor, grădinarilor și consumatorilor. Aceste soiuri vă sfătuim să acordați atenție atunci când vă puneți grădina..


Opinii: 61