» » De ce cireșul nu dă roade?

De ce cireșul nu dă roade?

fructe de cireseCireșul dulce este un copac care poate da roade timp de o sută de ani. Dar pentru ca vișinul dulce să dea randamente mari, este necesar să se îngrijească corespunzător..

Alegerea unui soi de cireș

Atunci când așezați o grădină, este important să alegeți zonele soiuri de cirese. În climele reci, soiurile de maturizare timpurie vor lua rădăcină mai bine. Mugurii de flori de cireș sunt mai sensibili la frig decât cei de foioase. Cu înghețurile de primăvară, ramurile copacului nu pot fi afectate, dar mugurii de flori vor îngheța. Prin urmare, este mai bine să alegeți soiuri cu o rezistență crescută la frig..

Potrivirea corectă

Adesea cireșele nu dau roade din cauza plantării necorespunzătoare. Gulerul rădăcinii unui pom fructifer nu trebuie îngropat în pământ. Trebuie păstrat la nivelul solului, iar grefa trebuie ridicată la 10 cm deasupra nivelului solului. Dacă gulerul rădăcinii este prea adânc în sol, atunci dezvoltarea arborelui este întârziată. Cireșele dulci vor intra mai târziu în perioada de fructare, iar fructele de pădure vor fi mai mici.

Locul pentru plantarea cireșelor trebuie să fie pe partea de sud sau sud-vest a sitului. Cea mai mare parte a orei de zi, lumina soarelui direct ar trebui să cadă pe cireșe..

Perioada fructelor de cireș

Cireșul începe să dea roade la 4 ani de la plantare. Copacul dă roade în fiecare an. În vigoare deplină, vișinul începe să dea roade abia după ce a împlinit 10-12 ani, în funcție de soi. Cireșele galbene încep să dea roade mai devreme decât soiurile roșii sau roz. Copacul va începe să dea roade mai devreme dacă răsadul a fost crescut într-un recipient. Este posibil să accelerați intrarea cireșelor în fructificare dacă oferiți o bună nutriție pomului și adăugați-le în sol în fiecare sezon. îngrășăminte minerale.

Fertilizare și udare

Cireșei dulci nu-i place apa stagnantă. Aceasta este o cultură rezistentă la secetă, de aceea este suficient să o udăm doar de trei ori pe sezon. 10 litri de apă se toarnă sub o vișine de 4 ani într-o singură udare. Prima dată este udată în timpul înfloririi mugurilor de flori, a doua - după înflorire, a treia - după recoltare.

La începutul primăverii, când zăpada se topește, copacul este hrănit cu nitroammofoane pentru a crește ovarul. Cireșul este mai greu să tolereze lipsa de potasiu, prin urmare, la începutul lunii mai, înainte de înflorire, se aplică îngrășământuri care conțin potasă și magneziu. După înflorire - îngrășăminte de potasiu din nou, dar de data aceasta împreună cu infuzie din plante sau o soluție de îngrășăminte organice.

Vara, în cercul trunchiului se pot planta fasole, muștar sau farcel. Apoi cosiți-l și înglobați-l în sol.

Este mai bine să nu aplicați îngrășăminte cu azot în perioada de toamnă, deoarece vișinul dulce va începe să crească intens, lăstarii săi nu vor avea timp să se coacă și vor îngheța iarna.


Opinii: 68