» » Plantă de cireș arbust: plantare și îngrijire, soiuri populare

Plantă de cireș arbust: plantare și îngrijire, soiuri populare

Cresc cireșul de stepă de 3 ani și voi spune că nu impune cereri mari în ceea ce privește condițiile de detenție. Planta necesită o întreținere minimă. Este necesar să-l udăm și să-l slăbim la timp și, de asemenea, să adăugăm cenușă de lemn. Îți voi spune cum să plantezi vișine de stepă și cum să le îngrijești corect. La sfârșitul articolului vom analiza soiurile.

Avantajul cireșei de stepă este că este rezistent la secetă și la frig. Cu o îngrijire corespunzătoare, planta poate rezista la temperaturi de până la -45 grade. Cireșul de stepă nu solicită mari compoziția solului. Solul pentru ea poate fi:

 • pietros;
 • argilos;
 • nisipos.

Dacă solul din grădină este sărac, arbustul va crește oricum. Cireșul de stepă dă bine fructe. Pe cont propriu, voi adăuga că este rezistent la boli și dăunători. Cireșul de stepă are calități decorative, este un decor al parcelei din grădină.

Planta are un singur dezavantaj: nu este tolerantă la umbră. Fructele cireșei de stepă au un gust de tartă. Planta dă roade mult timp, dar este important să se creeze condiții adecvate.

Plantăm vișine de stepă

Recomand plantarea cireșelor de stepă în sol neutru. Nu va fi bine dacă alegeți o zonă umbrită. Recomand cu toții să plantezi arbuști în câmpie. Apă-l cu moderație..

Apa nu trebuie să stagneze, altfel rădăcinile vor începe să putrezească. Planta este tolerantă la secetă. Nu este nevoie să-l udăm des. Pot spune că vișinul de stepă nu necesită îngrijiri dureroase, dar cu toate acestea este necesar să îi acordați atenție.!

Îngrijirea corespunzătoare a arbustului

Îngrijirea cireșelor de stepă este:

 • udare în timp util;
 • desfacerea solului la o adâncime de 4-5 cm;
 • pansament de top;
 • tăiere.

Pentru ca vișinul de stepă să crească bine, este necesar să-l îndepărtăm. Prin slăbirea solului, arbustul va primi mai mult oxigen. Cu toate acestea, atunci când efectuați o astfel de procedură, este important să nu răniți rădăcinile..

Pentru ca vișinul să înflorească activ și să dea fructe gustoase, este necesar să o fertilizăm de 3-4 ori pe sezon. Planta percepe în mod pozitiv produsele care conțin superfosfat. Recomand să le aducem toamna. Fertilizați cireșele de stepă cu aditivi minerali: adăugați cenușă de lemn.

Datorită unor astfel de mijloace, planta va forma mai activ lăstari. Adăugați apă după ce vișinul s-a decolorat, apoi în perioada de formare a fructelor. Înainte de a hrăni arbustul, asigurați-vă că îl adăpați.

Cireșul de stepă are nevoie de o tunsoare corectivă. Este mai bine să efectuați această procedură la începutul primăverii. Este important să pulverizați planta la timp folosind insecticide. O astfel de măsură va evita dăunătorii..

Tăierea plantelor

Cireșele pot fi reglate primăvara și toamna. Datorită acestei proceduri, decorativitatea culturii grădinii crește. Tăierea corectă favorizează formarea coroanei și facilitează menținerea arbustilor. Datorită tăierii adecvate, planta devine rezistentă la insecte dăunătoare.

Efectuând această procedură, trebuie avut în vedere faptul că planta dă roade pe lăstarii de anul trecut. Vă recomand să efectuați o tunsoare corectivă o dată pe an. Plantele proaspăt plantate ar trebui să fie, de asemenea, tăiate, astfel încât acestea vor forma imunitate puternică.

O tunsoare corectivă vă permite să extindeți perioada de fructificare. În timp ce îl efectuați, îndepărtați ramurile uscate și afectate. Când faceți o tunsoare întineritoare, tăiați crengile câțiva centimetri. Tăierea formativă este de asemenea utilă.

În acest caz, îndepărtați vârful lăstarului și stimulați creșterea cireșelor. Coroana plantei nu trebuie să fie prea groasă, altfel va exista o deficiență de nutrienți. Tăierea corectă a cireșelor este cheia unei recolte bogate!

Soiuri de vișine de stepă

Cel mai popular:

 • Generos;
 • Bolotovskaya;
 • Ashinskaya;
 • Maksimovskaya.

Generos. În medie, arbustul crește 2 m, coroana este largă, ramurile sunt ușor ridicate. Particularitatea soiului este frunzele lungi lucioase. Inflorescența include de obicei 3 flori. Boabele unei vișine generoase sunt de culoare roșie închisă, gustoase, potrivite pentru transport.

Arbustul este auto-polenizat, înflorește mai multe zile în mai, dă roade la mijlocul lunii august. Dacă ai grijă de el în mod corespunzător, va da roade timp de 30 de ani! Grădinarii apreciază cireșele generoase pentru rezistența la intemperii.

Bolotovskaya. Acest soi este puțin mai mic decât cel precedent: înălțimea maximă a arbustului este de 1,8 m. Frunzele sunt lungi, netede, fructele sunt relativ mari, roșii bogate. Pulpa are o amărăciune caracteristică.

Boabele din soiul Bolotovskaya sunt potrivite pentru transport. Dacă sunt transportate corect, nu se vor crăpa. Boabele se coacă la sfârșitul verii. Principalul avantaj al soiului Bolotovskaya este rezistența sa la secetă.

Ashinskaya. Cireșul acestui soi este asemănător copacului, crește la 2,5 m. Planta are coroana sub formă de con. Frunzele sale sunt ovale, lucioase, pețiolele sunt mici. Cireșa Ashinskaya se remarcă prin florile sale mici, colectate în inflorescențe mici. Fructele de pădure ale acestui soi sunt mari, aproape visiniu, potrivite pentru transport. Fructificarea în acest soi are loc în al patrulea an.

Maximovskaya. Este un arbust de dimensiuni medii până la 1,7 m înălțime. Coroana lui nu este prea groasă, are o formă piramidală. Ramurile sunt de culoare deschisă, frunzele sunt lucioase, mici, alungite. Boabele sunt roșii, de asemenea ușor alungite, se coacă la sfârșitul verii. Acest soi este propagat prin butași..

Concluzie

Fructele de cireș de arbust coacă de obicei până toamna. Au un gust excelent și sunt adesea folosite pentru a face gem. Cireșul de stepă crește mult timp într-un singur loc, nu trebuie replantat. Pentru ca arbustul să dea o recoltă bogată, trebuie doar să-l apăzi și să-l slăbești la timp.


Opinii: 53