» » Creștem hreanul de stele din crimeea sau katranul

Creștem hreanul de stele din crimeea sau katranul

Hreanul din Stepa CrimeeaRădăcinile odinioară suculente de katran au putut fi găsite din belșug în stepele Crimeei, pentru care și-a primit numele. Astăzi, hreanul din Stepa din Crimeea și-a ocupat ferm locul în paturile noastre. Fiind o cultură separată, katranul este în același timp „fratele” hreanului. Ambele plante aparțin familiei crucifere și vă vor încânta cu rădăcini groase, comestibile și sănătoase. Dar au și diferențe semnificative, atât în ​​ceea ce privește aspectul, cât și în tehnologia în creștere..

Care este diferența dintre katran și hrean

În condiții naturale, katranul este o plantă perenă, dar cultivată ca o bienală. În primul an, formează o rozetă mare de frunze mari și largi. Înălțimea lor poate atinge 120 cm. În al doilea an produce o tulpină ramificată, chiar mai mare, și înflorește. Înflorirea începe la începutul verii și durează aproximativ 2 luni. Florile sunt mici, albe, dar colectate în perii mari. Sistemul de rădăcini al katranului este un taproot lung, suculent și cărnos. Pulpa cremoasă are gust de hrean.

Datorită aromelor dulci ale inflorescențelor, katranul este excelent planta de miere.

În ciuda faptului că katranul și hreanul sunt în multe moduri asemănătoare între ele, primele au mult mai multe avantaje.

Majoritatea grădinarilor preferă să crească katran, deoarece:

  1. Nu se transformă într-o buruiană care nu poate fi scoasă din grădină. Bucățile rămase de rădăcini mor după săpătură, nefiind creștere tânără.
  2. Dă o recoltă mai mare. În doar primul an, rădăcina katran crește până la 60 cm lungime și 5 cm în diametru. Rădăcinile shitty se dezvoltă într-un ritm lent.
  3. Mai suculent (adică rădăcinile în sine).
  4. Utilizare universală. Radacinile pot fi coapte sau fierte, iar frunzele tinere pot fi adăugate în salate.
  5. Acționează ca o cultură decorativă. Deși tufișul este înalt, frunzele sale zdrobite sunt foarte frumoase, iar înflorirea este lungă și parfumată..

Hreanul din Crimeea - Katran: caracteristici de cultivare

Katran este plantat cu semințe direct în pământ deschis. Acest lucru se poate face înainte de iarnă sau primăvară. Pentru plantarea de primăvară, semințele au nevoie de stratificare, deoarece au o coajă densă. Pentru a planta un katran, este necesar să luați un loc luminos, cu sol fertil ușor.

Dacă doriți, puteți crește katran prin răsaduri, semănând semințe în martie. Cu toate acestea, în acest caz, este important să nu ratăm momentul transplantului până când rădăcina nucleului devine prea lungă..

Grija pentru hreanul din Stepa Crimeea în general nu este deosebit de laborioasă, și anume:

  1. Când răsadurile cresc, acestea trebuie să fie subțiri, lăsând cel puțin 50 cm între tufișuri.Pentru primul an, acest lucru va fi suficient, iar la sfârșitul sezonului va fi posibil să săpați unele dintre plantele care îngroșează plantațiile. Până în acest moment, acestea au format deja o rădăcină tânără destul de groasă, potrivită pentru consum..
  2. Alungați cu regularitate și slăbiți ușor culoarul.
  3. Udarea se efectuează după cum este necesar, împiedicând uscarea solului.
  4. Pe solul sărac în timpul sezonului, puteți hrăni katranul de trei ori. După prima subțiere - cu azotat de amoniu, după 2 săptămâni - adăugați sare de potasiu în el. Efectuați ultimul pansament în timpul înfloririi.

Dacă katranul nu este săpat de dragul rădăcinii, atunci poate crește într-un singur loc până la 15 ani. Cu toate acestea, cel mai adesea recolta de rădăcini suculente se recoltează timp de 2 ani de cultivare, săpându-le în octombrie-noiembrie.

Cum să crești o rudă de hrean - katran, video

https://youtube.com/embed/vEdU9s76jH8


Opinii: 173