» » Cireșul zhukovskaya - generos în recoltă și rezistent la bolile fungice

Cireșul zhukovskaya - generos în recoltă și rezistent la bolile fungice

Odată în copilărie, fetele au construit „cercei” cu mai multe niveluri din cireșe. Apoi au mers cu capul ridicat. Altfel, poți pierde instantaneu această frumusețe. Principalul lucru este că, atunci când toate cireșele nepereche sunt mâncate din bol, tânăra frumusețe primește tot ceea ce a pus cu grijă pe urechi în avans. În acea perioadă îndepărtată, fără jocuri pe calculator, băieții au fost împușcați din oase. Uneori la fetele alea cu cercei. Câte strigă de cireșii bunicii își amintesc ... Cireșele sunt fructele care împodobesc tortul și un bonus. Ce alte fructe sau fructe de pădure se pot lăuda cu o expresie atât de stabilă. Și ce se compară cireșul cu Zhukovskaya: prietenos, generos, parfumat!

Istoria originii soiului Zhukovskaya

Cireșa obișnuită este rezultatul încrucișării artificiale a cireșei dulci cu vișina de stepă. Lucrările de reproducere au ca scop obținerea de soiuri cu randamente crescute, bun gust, rezistente la iarnă și rezistente la boli, subdimensionate.

În descendența hibridă a cireșelor obișnuite, domină cireșele de stepă, semne negative de duritate de iarnă, productivitate și gustul fructelor. Abaterile pozitive pentru aceste trăsături în urmași sunt rare. Încercările nereușite ale crescătorilor de a realiza o combinație de duritate de iarnă și bunul gust al fructelor dintr-o singură plantă dovedesc că aceste caractere sunt aparent invers legate (moștenire legată), adică soiurile fructate dulce sunt, de obicei, slab rezistente la iarnă, iar cele rezistente la iarnă au fructe acre. Cu toate acestea, există excepții pozitive, atunci când soiul rezistent la iarnă, Vladimirskaya, precum și mediul rezistent Zhukovskaya și Rossoshanskaya negru au fructe de înaltă calitate. Aceste exemple atestă marile posibilități de reproducere, permițând selectarea soiurilor rezistente la iarnă cu un gust îmbunătățit al fructelor..

Soiul de cireș Zhukovskaya a fost creat de S.V. Zhukov și E.N. Kharitonova acum mai bine de cincizeci de ani în laboratorul genetic genetic numit după I.V. Michurin, care el însuși a fost autorul a treizeci de soiuri de cireșe. Cherry Zhukovskaya s-a dovedit atât de reușită încât este studiată în străinătate..

Descrierea soiurilor de cireș Zhukovskaya

Arborele este de dimensiuni medii. Coroana este rotundă, cu răspândire medie, cu frunze medii. Lansarea cu linte de grosime medie, roșu-maro, galben-argintiu este vizibilă pe scoarță.

Frunzele sunt alungite-ovale, de culoare verde închis, așezate de-a lungul marginii. Lama frunzelor se caracterizează printr-o ușoară concavitate.

Florile sunt albe, destul de mari, cu diametrul de până la 30 mm, unite în inflorescențe de cinci flori. Petalele sunt mai mari decât media. Calic verde, conic, nu pubescent. Florile de cireș apar în mai sau la începutul lunii iunie.

Cireș înflorit

Înflorire soiuri de cireș Zhukovskaya

Fructele de pădure sunt întunecate, dense, suculente, culoarea cărnii este roșie închisă. Forma boabelor este rotundă-ovală, în formă de inimă, mai rotunjită la bază și ovală la vârf. Greutatea boabelor este cuprinsă între 4,0 și 7,0 g. Piatra reprezintă 7-8% din greutatea boabelor, se separă ușor. Conținutul de zahăr din pulpă atinge 9,4%, conținutul de materie uscată este aproape 16%, acidul ascorbic este puțin mai mic de 20%. Sucul și frunzele de cireș au un efect antiinflamator pronunțat.

Fructele de cireș conțin vitaminele A, B, C, PP, destul de mult fier și calciu. Gustul este plăcut, dulce și acru. Scor de gust maxim: 5 din 5 puncte. Aplicația este universală: se folosesc fructe de pădure proaspete - sucuri, jele, compoturi sunt preparate, înghețate, uscate - utilizate la fabricarea lichiorurilor, vinurilor de casă și a lichiorurilor - folosite ca umpluturi pentru găluște, plăcinte și prăjituri. Frunzele de cireș dau o aromă unică castraveților atunci când sunt sărate.

Fructe de pădure Zhukovskaya

Fructe de cireș Zhukovskaya întunecate, în formă de inimă

Maturarea fructelor este amiabilă, de obicei la mijlocul lunii iulie. Boabele nu cad când sunt coapte, ceea ce contribuie la cultivarea industrială și la recoltarea mașinilor. Datorită pulpei dense, fructele de pădure sunt bine transportate.

Soiul este autofertil. Răsadurile încep să dea roade din anul al patrulea. Randamentul este mare. Fructificarea maximă se observă la copacii cu vârsta de peste zece ani. Dintr-un copac, în funcție de condiții și vârstă, cireșele se recoltează de la 12 la 30 kg fructe de pădure. Durata medie de viață a copacilor este de 18-20 de ani.

Cherry Zhukovskaya s-a dovedit a fi un exemplu de succes de selecție din multe puncte de vedere: randament, gust de fructe de pădure, maturarea lor amiabilă. Trebuie menționată în special rezistența mai mare a cireșei Zhukovskaya la coccomicoză și putregaiul inelului decât alte soiuri de vișine. Un relativ dezavantaj al soiului este considerat a fi rezistența medie la rece a mugurilor de flori și a unei pietre mari.

Caracteristici de cultivare și îngrijire a cireșelor din soiul Zhukovskaya

Recomandările pentru plantarea tuturor fructelor de piatră sunt aceleași: este necesar să cumpărați puieți în pepiniere, alegând soiuri zonate. Este de preferat să plantați cireșe în zone iluminate, pante însorite, protejate de vânturile nordice, departe de apele subterane. Cel mai potrivit sol este fertil, dar ușor. Îmbunătățește compoziția mecanică a solului prin introducerea nisipului în solul argilos.

Pentru plantarea răsadurilor de vișine:

 1. Se găsește o gaură cu dimensiunea de 80x80 și adâncimea de 60 cm.
 2. Asigurați drenaj prin adăugarea de moloz la fundul groapei.
 3. Pentru a deoxida solul, în gaura de plantare se introduc 3-5 kg ​​de făină de dolomită.
 4. Se amestecă compostul putrezit sau humusul în cantități egale cu stratul fertil de sus.
 5. Plantează un copac, dacă este posibil, păstrându-și propriul puf de pământ.
 6. Tamponați pământul în jurul trunchiului și formați o gaură de irigare.
 7. Puneți cârligul de plantare și legați răsadul.
 8. Udați planta cu una sau două găleți de apă, după cum este necesar.
 9. Se mulează cercul de trunchi cu rumeguș putred sau turbă uscată pentru a reține umiditatea.

Este mai bine să plantați răsaduri anuale cu un sistem de rădăcini dezvoltat. Timpul optim de plantare este toamna.

Video: despre tehnica plantării culturilor de fructe din piatră

Pentru a proteja plantele de arsurile solare și de înghețuri, se recomandă albirea trunchiurilor și ramurilor de copaci toamna.

Îngrijirea suplimentară pentru cireșele soiului Zhukovskaya se reduce la udare și tăiere în timp util. Este important să se asigure udarea adecvată în timpul formării ovarelor în mai sau iunie. În medie, cireșii sunt udati de patru ori pe sezon:

 • înainte de înflorire;
 • după ce florile au căzut, când se formează ovarul;
 • imediat după recoltare;
 • la sfârșitul lunii octombrie, înainte de iernare.

Tăierea cireșelor se realizează în cazurile în care copacul este îngroșat puternic. Îndepărtați mai întâi ramurile inferioare. De obicei sunt uscate. După tăierea ramurilor uscate, puteți continua la formarea coroanei.

Tăierea cireșelor

Tăierea corectă a cireșelor este cheia unei recolte bune

La formarea coroanei, lăstarul principal este îndepărtat, astfel încât pomul să nu crească prea înalt. Acest lucru va facilita și mai mult recoltarea. Ele îndepărtează ramurile care cresc în interiorul coroanei, îngroșând-o, precum și frecând ramurile.

Video: tehnica de tăiere a cireșelor

În general, îngrijirea soiurilor de cireș Zhukovskaya nu este dificilă nici pentru grădinarii începători..

Polenizatori ai soiului Zhukovskaya

Din moment ce vișinul Zhukovskaya aparține soiurilor auto-infertile, are nevoie de polenizatori. Cei mai buni polenizatori pentru Zhukovskaya sunt soiurile de cireș Griot, Vladimirskaya, Lyubskaya, Molodezhnaya, Tambovchanka, Produsele de consum negru. Unii locuitori de vară recomandă plantarea de cireșe în apropiere. Prezența altor soiuri de cireș pe site îmbunătățește semnificativ randamentul soiului Zhukovskaya.

Plantarea de cireș Zhukovskaya

Recolta de cireș Zhukovskaya se coacă împreună

opinii

Recenziile soiului sunt unanime. Fructe negre, parfumate, suculente nu lasă pe nimeni indiferent.

... Îmi amintesc de "forța de muncă" de la școala tehnică din zilele tinereții mele, în grădinile de lângă Lipovka (în regiunea Volgograd), acolo culegem cireșe - delicioase și dulci (vișine mai bune!). Fructele de pădure sunt negre, mari, dulci, carnea este fermă, nu udată, copacul este viguros, iar fructele de pădure cresc foarte rar, și da - un soi târziu. În fiecare zi, pe lângă normă, colectam o găleată pentru grupul nostru și ne așezam seara, scuipând oase lângă colibă. Soiul se numea Zhukovskaya.

Anemona

https://sazhaemsad.ru/forum/vishnya-t414.html

Dacă în grădină există Zhukovskaya, atunci Morozovka, Kharitonovskaya, Turgenevskaya vor merge bine cu ea (pentru polenizare) - aceste soiuri nu sunt rele din punct de vedere al durității de iarnă ...

Sadovnik62

https://forumhouse.ru/threads/46170/page-73

Este încă bine că vișinul Zhukovskaya nu este un soi autofertil. Așadar, grădinarii trebuie să planteze alte soiuri de cireșe pe site, dar cunoscătorii au o oportunitate excelentă de a se bucura de fructe de pădure suculente, întunecate, parfumate și de a compara avantajele diferitelor soiuri.


Opinii: 153