» » Cele mai bune soiuri de vișine - o descriere a soiurilor dulci și timpurii

Cele mai bune soiuri de vișine - o descriere a soiurilor dulci și timpurii

ciresÎn zilele noastre, se obișnuiește decorarea parcelelor personale, grădinilor, livezilor cu cireși grațioși. Acești copaci nobili și frumoși, drept recompensă pentru munca și grija lor, le oferă proprietarilor o recoltă gustoasă și abundentă. În prezent, există un număr mare de soiuri diferite de cireșe, acestea diferă unele de altele prin gust, compoziție, caracteristici de îngrijire, precum și nuanțe asociate cu plantarea unei plante. Pentru a alege răsadurile potrivite, trebuie să ții cont de toate aceste criterii..

Tipuri timpurii de cireși

Soiurile de cireș care se coacă în iunie-iulie se numesc soiuri timpurii. Caracteristicile lor caracteristice sunt sucul acru și pulpa acră.

Lista soiurilor de vișine timpurii:

 1. Cireș minunatCireș minunat. Are fructe de maron dulce, care au un gust foarte asemănător cu cireșele dulci, ceea ce este o raritate pentru cireșele foarte fragede de maturitate timpurie. Copacul începe să dea roade de la vârsta de 3 ani. Puteți culege o recoltă bogată stabilă la jumătatea lunii iunie. Rezistența ridicată la îngheț și la multe boli face ca soiul de cireșe să fie foarte nepretențios în îngrijire și întreținere, ceea ce face posibilă cultivarea acestuia chiar și în climatul nordic dur.
 2. Bebelus. Coroanele copacilor au o formă sferică bizară. Recoltarea are loc la sfârșitul lunii iunie. În îngrijire fără pretenții, rezistent la multe boli și îngheț, bebelușul nu se poate lăuda cu randamente ridicate, așa că nu este recomandat să-l crească la scară industrială. Această cireșă este perfectă pentru grădinarii începători care doresc să încerce mână la creșterea cireșilor.
 3. Ciocolată cu soi de cireșFată cu ciocolată. Are fructe maronii cu un gust dulce și acru, care poate fi utilizat atât pentru alimente, cât și pentru procesare. O caracteristică distinctivă a soiului este auto-polenizarea, cu toate acestea, cu acest tip de polenizare, randamentul este mult mai mic decât în ​​cazul polenizării de către alți cireși. Este foarte rezistent la îngheț, boli și secetă, ceea ce face posibilă cultivarea acestuia în aproape orice climat. Recoltează la mijlocul lunii iunie.
 4. Curaj. Are fructe roșii cu gust dulce și acru, care este pur și simplu practic. Începe să dea roade la vârsta de aproximativ 6 ani. Ca toate soiurile timpurii, nu are nevoie de întreținere atentă. Distinge favorabil acest soi de restul faptului că randamentul Spank este atât de mare încât este proporțional cu recolta de vișine târzie.
Trăiește copaci interiori și cresc plante ornamentale

Soiuri de maturare medie

Cireșele cu maturare medie se recoltează la mijlocul verii. Acestea sunt cele mai dulci și mai suculente fructe. Soiuri populare:

 1. Zhukovskaya de cireșZhukovskaya. Copacii pot avea o înălțime de până la trei metri. Are fructe dulci, roșu închis. Recoltarea are loc de obicei la sfârșitul lunii iulie. Potrivit pentru creștere în climă caldă și necesită îngrijire pricepută, deoarece nu are o rezistență ridicată la îngheț și boli.
 2. Turgenevka. Cireșul are copaci înalți. Fructele acre-dulci au un gust ridicat. Începe să dea roade la al șaselea an de viață. Aduce o recoltă bogată la sfârșitul lunii iulie. Rezistența la boli și îngheț este ridicată, ceea ce o distinge favorabil de majoritatea soiurilor cu o rată medie de maturare.
 3. Morozovka de cireșMorozovka. Fructele sunt dulci, de culoare maronie. Arborele dă roade deja în al treilea an de viață, aducând un randament ridicat stabil de la an la an. Numele soiului vorbește de la sine: vișinul este rezistent la îngheț, secetă și diverse boli, ceea ce face ușor și accesibil să crească chiar și pentru grădinarii începători. Recoltarea în jurul lunii iulie.
 4. Griot al Moscovei. Crește în copaci. Dă un randament ridicat stabil, format din fructe dulci și acre. Ripens la sfârșitul lunii iulie. Rezistența la îngheț este ridicată, dar nu tolerează bine bolile, ceea ce face posibilă creșterea acesteia în climat rece, cu o îngrijire corespunzătoare.
 5. Soi de cireș Griot MoscovaCireșe cret. Recoltarea la sfârșitul lunii iulie. Are o rezistență ridicată la boli, dar nu este rezistentă la îngheț. Atunci când descrieți varietatea de vișine cret, merită luat în considerare faptul că este mai potrivit pentru plantațiile de plantație, deoarece arborele are ramuri laterale scurte, iar întreaga recoltă de fructe este concentrată în apropierea trunchiului. Această caracteristică a soiului vă permite să plantați mulți copaci și să obțineți o recoltă foarte bogată din ele, folosind o suprafață foarte mică de pământ.
Caracteristici de cultivare a rodiei și de îngrijire pentru ea acasă

Soiuri târzii

Soiurile târzii se coacă până la sfârșitul verii, uneori până la începutul toamnei. În ceea ce privește gustul, de regulă, acestea sunt inferioare soiurilor de maturare medie. În cele mai multe cazuri, acestea au o rezistență scăzută la îngheț și boli.

Soiuri târzii cunoscute:

 1. Soi de cireș LyubskayaLyubskaya. Copaci mari. Are fructe roșii ușoare cu palatabilitate redusă, împreună cu un randament foarte mare, ceea ce face ca soiul să fie o opțiune excelentă pentru procesare. Recoltarea se maturizează în jurul mijlocului lunii august. Soiul este capricios și necesită o întreținere atentă..
 2. Generos. Are fructe roșii dulci. Dă o recoltă abundentă deja de 3 ani de viață. Ripens toamna. Arborele este foarte rar folosit de grădinarii amatori, a câștigat mult mai multă popularitate în grădinăritul industrial, deoarece tolerează cu ușurință transportul și are o prezentare foarte bună. Poate fi cultivat în climat rece nordic, deoarece are o rezistență foarte mare la îngheț și secetă. Singurul dezavantaj al acestui soi este că este instabilă împotriva diferitelor boli..
 3. Soi de cireș MalinovkaRobin. Fructele roșii se disting prin gust ridicat. Ripens la mijlocul lunii august. Recolta foarte bogată. Doar grădinarii cu experiență pot crește această cireșă, are nevoie de o îngrijire foarte atentă și pricepută..

Se poate concluziona că soiurile târzii sunt mai potrivite pentru producția industrială, deoarece punctul lor forte nu este gustul, ci un randament foarte mare..

Cireșe cu gust dulce

Pe lângă soiurile dulci de cireșe cu maturare medie, hibrizii au și fructe de pădure gustoase. Sunt obținute prin încrucișarea cu vișine, care au un gust luminos.. Iată care sunt hibrizii principali care sunt populari la grădinari:

 1. Cireșa VladimirovskayaVladimirovskaya. Cireșele cresc în tufișuri. Are fructe maronii cu un gust dulce, pronunțat. Prima recoltă poate fi recoltată în al treilea an de viață. Ripens la mijlocul lunii iulie. Având caracteristici gustative foarte ridicate, acest soi nu are un randament ridicat, iar în regiunile nordice randamentul este complet redus, uneori mai puțin de o găleată pe arbore, de aceea este de preferat să îl crești în regiuni calde, cu sol fertil. Se mândrește cu o rezistență ridicată la îngheț, dar în același timp este foarte sensibil la multe boli.
 2. Jucarie soi de cireseJucărie. Se diferențiază în plante foarte mari. Jucăria este un hibrid între cireșa Lyubskaya și cireșa dulce. Soiul a moștenit de la „Lyubskaya” capacitatea de a aduce o recoltă bogată și de la gustul de cireș dulce. Fructul are o culoare roșie de sânge și un gust dulce bogat. Soiul se coace la mijlocul lunii iulie.
 3. Meteor. Copacii nu sunt înalți, cu ramuri răspândite. Fructele sunt roz, cu suc limpede și au un gust ușor dulce. Recoltează la mijlocul lunii iulie. Începe să dea roade de la vârsta de 3 ani. Prezintă o rezistență foarte mare la îngheț și boli, dar este vulnerabil la secetă și la căldură, ceea ce face ca cultivarea să fie problematică într-un climat continental dur.
Cum și unde cresc anacardii, cum arată pomul și fructele

Selectarea celor mai bune fructe de pădure

Totul depinde de scopul creșterii. Pentru grădinarii începători, cele mai bune soiuri de vișine sunt cu siguranță cele timpurii: sunt nepretențioase în îngrijire, sunt foarte rezistente la îngheț și boli, au caracteristici ale gustului bun și o recoltă timpurie va fi o recompensă plăcută pentru foarte puțină muncă..

Dacă scopul final este să vă bucurați de fructele gustoase dulci obținute prin munca grea, atunci soiurile de maturare medie sunt cele mai bune opțiuni..

Nu sunt la fel de rezistente la îngheț și boli ca cele timpurii și necesită o îngrijire atentă, la care doar un grădinar cu experiență poate face față, dar recompensa pentru munca este considerabilă: fructe suculente dulci.

flori de cireș

Pentru scara industriala Cireșa soiurilor târzii este cea mai potrivită. Astfel de vișine, de regulă, nu se pot lăuda cu indicatori de gust ridicat, fructele lor sunt procesate, au nevoie de experiență și echipament special de îngrijit și pot germina doar în clime calde, dar recolta lor este pur și simplu uriașă..


Opinii: 104