» » Cel mai bun soi de cireș pentru regiunea moscova

Cel mai bun soi de cireș pentru regiunea moscova

cireșe în suburbiiCireșele cresc în aproape fiecare grădină, chiar dacă nu există grădină - cel puțin unul sau doi copaci sunt întotdeauna prezenți lângă casă sau chiar în mijlocul patului de flori. Regiunile nordice ale țării noastre nu fac excepție, cu toate acestea, nu toată lumea reușește să aleagă cel mai bun soi de vișine pentru regiunea Moscova. În primul rând, acest lucru se datorează condițiilor climatice speciale ale regiunii Moscova, deoarece deseori înghețurile din această regiune ating 35 de grade.

Înainte de a afla ce caracteristici ar trebui să aibă soiurile de cireș pentru creșterea în regiunile nordice și ce vișine va avea rădăcină aici, merită să vorbim puțin despre climatul regiunii Moscova.

Iarnele dure ale regiunii Moscova

ierni aspre ale regiunii MoscovaDupă cum s-a menționat mai sus, iernile din regiunea Moscovei sunt destul de dure, în plus, apar astfel de dezastre ca gheața. Prin urmare, soiurile de cireș pentru regiunea Moscova ar trebui să aibă:

 • rezistență bună la îngheț - să reziste la un regim de temperatură atât de scăzut;
 • duritate de iarnă - să reziste la înghețuri ascuțite sau înghețare.

Cele mai frecvente boli ale pomilor fructiferi

Pomii fructiferi care cresc pe teritoriul regiunii sunt foarte des susceptibili la boli, printre care palma a fost dată pentru:

 1. Coccomycosis. Afectează partea de foioase - frunzele își schimbă treptat culoarea, se îngălbenesc și se sfărâmă.coccomycosis
 2. Moniliosis. Afectează fructele - cireșele sunt acoperite cu o înflorire albă și putregai.moniliosis

De aceea, cireșele pentru regiunea Moscovei ar trebui să aibă și o rezistență crescută la aceste boli, deoarece cireșele pot fi eliminate numai cu ajutorul substanțelor chimice, iar acest lucru va face ca fructele să nu fie adecvate pentru consumul uman..

Comparând toate caracteristicile necesare pe care ar trebui să le aibă cele mai bune soiuri de cireșe pentru regiunea Moscova, printre ele există mai multe specii care se simt excelent în climatul local și nu sunt predispuse la boli:

 • Cireșa Lyubskaya;
 • Cireșa Apukhtinskaya;
 • Turgenevka;
 • Cireș pentru tineret.

Soi de cireș Lyubskaya

soi de vișine LyubskayaUnul dintre avantajele acestui soi este înălțimea mică la atingerea vârstei adulte - cireșele nu cresc mai mult de 3 metri, ceea ce facilitează foarte mult recoltarea.

De asemenea, este important ca cireșa Lyubskaya să formeze o coroană cu o densitate moderată, deși una răspândită. Acest lucru face mai ușor să-l urmați în timp ce tuns. Ramurile laterale sunt în formă de arc și sunt situate într-un unghi acut față de trunchiul principal. Culoarea scoarței de cireș este maro cu o nuanță cenușie, suprafața scoarței în sine este acoperită cu fisuri.

Boabele au o frumoasă culoare roșie profundă, predomină gustul. Din acest motiv, cireșele din acest soi sunt cel mai des utilizate la rularea compotului sau a gemului, unde nota acidă poate fi netezită adăugând zahăr..

fructe din soiul LyubskayaSoiul Lyubsky aparține soiurilor de cireșe auto-fertile pentru regiunea Moscovei, și dă fructe chiar și singur. Este posibil să se recolteze din cel de-al doilea an de viață al copacului; la împlinirea vârstei de 9 ani, cireșul intră în vigoare și dă roade abundente, în timp ce fructele sunt rezistente la transport. Cu toate acestea, după 20 de ani, ciclul său de viață se încheie și copacul este epuizat..

Dezavantajele soiului de vișine Lyubskaya includ particularitățile scoarței. Prin crăpăturile din ea, în timpul înghețurilor severe, vișinul se poate arde, astfel că trunchiul, precum și rădăcinile, au nevoie de adăpost suplimentar.

Când se cultivă cireșe Lyubskoy pe soluri acide, înainte de plantarea unei răsaduri, este necesar să se calce pământul, deoarece acest soi crește slab cu aciditate ridicată.

De asemenea, cireșele din soiul Lyubskaya nu reacționează bine la fertilizarea chimică frecventă, dar vor accepta materia organică cu recunoștință. Soiul este nepretențios în îngrijire, nu are nevoie de tăiere (cu excepția îndepărtării lăstarilor uscați) și udare abundentă (udarea trebuie făcută moderat, astfel încât să nu existe stagnare de apă în apropierea sistemului radicular).

Soi Apukhtinskaya de cireș

soi de cireșe ApukhtinskayaSoiul nu diferă, de asemenea, înălțimea mare (2,5-3 m), ci seamănă cu un tufiș în formă. Poartă din abundență în al doilea an, cu cireșe mari roșii închise, cam ca o inimă. Fructele sunt ușor amare.

Cireșa Apukhtinskaya aparține soiurilor târzii auto-fertile, înflorește în iunie, recolta se recoltează la sfârșitul verii. Datorită înfloririi târzii, vișinul este destul de greu de iarnă, dar, în același timp, din această cauză, nu este potrivit pentru a fi utilizat în polenizarea încrucișată. În plus, în cazul unei căderi timpurii și a unei răcituri ascuțite la rece, cireșele s-ar putea să nu aibă timp să se coacă și vor cădea. Dar soiul este aproape imun la coccomicoză.

cireșe coapteAtunci când plantați cireșe Apukhtinskaya pentru regiunea Moscova, trebuie să alegeți o răsad de doi ani. Cel mai potrivit loc pentru un copac va fi partea de sud a grădinii, unde răsadul va obține suficientă lumină solară necesară dezvoltării normale..

Este mai bine să plantați cireșe toamna, în timp ce alegeți un loc departe de apele subterane (nu mai aproape de 2,5 m de sol).

Acest soi poate fi atribuit celor mai bune vișine pentru regiunea Moscova, deoarece este absolut nepretențios în îngrijire. Este suficient să fertilizați și să tăiați pomul în timp. Prima hrănire se aplică la plantare (superfosfați, potasă și îngrășăminte organice), hrănirea ulterioară se efectuează o dată la trei ani. La tăierea pe un copac, trebuie să rămână doar 5 lăstari pe coroană. Prima tăiere se realizează imediat după plantare. Apoi, în fiecare toamnă, coroana este tăiată pur și simplu pentru a-și menține forma și pentru a obține o recoltă abundentă..

În ceea ce privește udarea, este obligatoriu numai la plantarea unei răsaduri și în timpul unei secete. În viitor, cireșele se descurcă bine cu precipitațiile naturale..

Soi de cireș Turgenevskaya

soiuri de cireș TurgenevskayaCireșul Turgenevskaya este derivat din soiul de cireș Zhukovskaya. Arborele este, de asemenea, scurt, nu mai mult de trei metri, coroana este sub forma unei piramide inversate. Maturizarea fructelor începe la începutul lunii iulie, cu o vară însorită, cu precipitații suficiente, practic nu există amărăciune în cireșele suculente.

Spre deosebire de cele două soiuri anterioare, Turgenevka are o auto-fertilitate scăzută, de aceea are nevoie de soiuri polenizante. Cel mai bun vecin în acest caz va fi cireșa Lyubskaya.

În general, Turgenevka este cel mai bun soi de vișine pentru regiunea Moscovei. Iernă bine la temperaturi scăzute, are o rezistență rezistentă la boli. De asemenea, soiul se caracterizează printr-un randament ridicat, fructele mari sunt bine transportate..

Turgenevskaya în regiunea MoscoveiCând aveți grijă de acest soi de vișine, trebuie să acordați atenție următoarelor puncte:

 1. Evitați zonele cu pământ scăzut când aterizați.
 2. Tăiați copacul anual, acordând atenție ramurilor inferioare, pentru a subția coroana.
 3. În perioada de maturare a fructelor de pădure, efectuați udări suplimentare.
 4. Pentru a proteja copacul de dăunători, este mai bine să-l acoperiți pentru iarnă..

Atunci când alegeți cireșele soiului Turgenevka pentru cultivare în regiunea Moscova, merită să aveți în vedere că cireșele încep să dea roade la numai 5 ani de la plantare, iar mugurii de flori se tem de înghețurile de primăvară..

Soi de cireș Molodezhnaya

soi de cireș MolodezhnayaCireș pentru tineret - un hibrid crescut prin traversarea a două soiuri - Lyubsky și Vladimirsky. Cireșele din acest soi pot crește sub forma unui copac sau a unui tufiș. Arborele crește până la maxim 2,5 m, recoltarea se face la sfârșitul lunii iulie.

Fructele au o culoare roșie profundă, au o pulpă suculentă și un gust dulce și acru. Cel mai adesea, cireșele Molodezhny sunt consumate în stare proaspătă, fiind de asemenea bune în conservare..

Înflorește TineretulCireșul dă roade anual și abundent, tolerează bine înghețurile de iarnă. Dar, la fel ca în Turgenevka, mugurii de flori nu sunt rezistenți la îngheț în primăvară. În plus, cu o vară destul de umedă, care este însoțită de temperaturi ridicate, acestea sunt adesea afectate de boli fungice..

Pentru a cultiva vișine din acest soi, trebuie să alegeți un loc bine luminat, este mai bine dacă este pe un deal. Cireșele tinere, precum solul nisipos, neutru și udarea moderată și, de asemenea, au nevoie de tăiere pentru a forma o coroană și a elimina ramurile uscate. Răsadurile tinere pentru iarnă au nevoie de adăpost suplimentar.

Soiurile enumerate de cireșe supraviețuiesc perfect în condițiile climatice din regiunea Moscovei. Vor da roade din abundență cu o îngrijire corespunzătoare și crearea condițiilor necesare dezvoltării lor..

Recapitulare video a celor mai bune soiuri de vișine pentru banda de mijloc și regiunea Moscova


Opinii: 97
    

De asemenea, vă recomandăm