» » Fotografie și descriere a soiului de vișine vladimir

Fotografie și descriere a soiului de vișine vladimir

soi de cireș vladimirskayaPrintre soiurile moderne și hibrizii de cireș de grădină, Vladimirskaya este un monument istoric viu al grădinăritului din țara noastră. Descrierea soiului Cireșa Vladimirskaya, fotografiile copacilor și fructelor coapte vor spune despre cel mai vechi soi din Rusia, a cărui istorie a apariției și a cărei distribuție este foarte o reminiscență a unei legende sau a unei epopee.

Istoria apariției soiului de vișine Vladimirskaya

Conform cronicilor supraviețuitoare și a legendelor locale culese cu atenție, primii cireși de pe pământul Vladimir au apărut datorită călugărilor care au făcut un pelerinaj la Sfântul Athos și au adus din Grecia puieți subțiri fără precedent în Rusia înainte.

Conform diferitelor surse, livezile de cirese din Yaropolch sau Vyazniki moderne au fost puse din secolul al VII-lea al XII-lea. Fie că este posibil, plantele s-au aclimatizat surprinzător de ușor și au început să crească rapid pe meterezele orașului..

Treptat, cultivarea cireșelor a devenit o afacere profitabilă, care a fost ocupată nu numai de locuitorii satelor apropiate de Vladimir, dar și din provinciile vecine. Boabele dulci și acrișoare crude au fost colectate cu atenție, trimise presei, iar sucul rezultat în butoaie a fost trimis la Moscova pentru producerea de lichioruri și dulciuri. În secolul al XVII-lea, regiunea a devenit un centru tot rusesc al pomiculturii, iar cireșul a devenit un simbol al țării antice (vezi. ciocolată cu cireș - descrierea soiului).

monumentul cireșelorAstăzi, în partea istorică a orașului a fost ridicat un mic monument ca semn de respect și dragoste națională pentru cultura fructelor.

Nu se știe când s-a alocat soiul de vișine Vladimirskaya în grădinile de lângă Vladimir, dar unele descrieri antice ale soiurilor cultivate în provincie în secolul al XIX-lea au supraviețuit până în zilele noastre:

 1. Cireșa Vasilievskaya este gustoasă, alungită, dar nu roditoare.
 2. Cireșele părinte sunt rotunde și dulci. Boabele se vor naște pe copaci joși, care sunt literalmente duși cu fructe aproape negre.
 3. Kulagikha și kislikha produc fructe mici de stacojiu cu randament ridicat, dar destul de acru.

Este evident că chiar și atunci selecția populară se desfășura activ, iar grădinarii au încercat să obțină urmași din fructificarea abundentă, cu fructe de pădure gustoase, copaci nepretențioși. Soiurile de cireș Vladimirskaya este populară în prezent și datorită distribuției sale largi în multe regiuni, soiurile și formele sale sunt cultivate, iar planta este cunoscută cu nume sinonime: Gorbatovskaya, Vyaznikovskaya în onoarea patriei mici a culturii, Izbyletskaya, Roditeleva, Dobroselskaya.

boabe coapteDin 1947, cireșa Vladimirskaya prezentată în fotografie, conform descrierii soiului, a fost zonată și înscrisă în Registrul de stat. Plantele compacte, non-capricioase și fructificabile stabile sunt acum bine cunoscute grădinarilor din nord-vestul țării până în Regiunea Centrală a Pământului Negru și Volga de Mijloc..

Descrierea soiului de vișine Vladimirskaya

Cireșele, cultivate din lăstari rădăcini sau butași verzi, formează tufe mari de răspândire cu o înălțime de peste 2 metri și o lățime de aproximativ 3 metri, iar mai târziu formează ușor noi straturi de rădăcini. Cireșele altoite din soiul Vladimirskaya păstrează aspectul copacilor standard.

Trunchiul și ramurile mari ale plantei sunt acoperite cu o scoarță cenușie-cenușie. Pe măsură ce crește, devine acoperit cu fisuri longitudinale, începe să se desprindă și să se desprindă. Pe lăstarii tineri, mai ales anual, predomină culoarea cărămizii sau gălbuie. Pe aceste lăstari subțiri, slab ramificate, înfundate, se formează partea principală a culturii.

recoltare pe lăstari anualiO trăsătură caracteristică a soiului este o acoperire a coroanei destul de slabă cu frunziș și forma frunzelor în sine, ca și cum ar fi pliată de-a lungul venei centrale. Lungimea plăcilor netede de frunze de culoare verde închis este de 80–90 mm, lățimea este de două ori mai mică. Frunzele alungite, ovale, cu vârful ascuțit, au margini dresate dublu-serrate și sunt atașate la lăstari cu ajutorul unei tăieri mici, puternice, de culoare roșiatică.

flori de cireșFlori de cireș din soiul Vladimirskaya, în fotografie și conform descrierii, 5-7 bucăți sunt colectate în mici inflorescențe libere. Corolla, formată dintr-un calit maron roșiatic, cu un pistil situat la același nivel de stamine și petale albe care se ating ușor între ele, are un diametru de 25 până la 30 mm.

Pentru soi, maturizarea în masă a culturii nu este tipică. Fructele de dimensiuni mici sau medii, în funcție de condițiile climatice și meteorologice, sunt gata pentru recoltare în perioada 10-25 iulie.

În medie, 60 de zile trec de la înflorire la apariția primelor boabe roșii. Fructele de maturare medie au un gust bun, dulce și acru. Fructele de pădure care rămân pe ramuri mai mult decât ar trebui să se spargă spontan.

Boabele care cântăresc 2,5-3,5 grame au o formă ușor aplatizată, cu o cusătură abia vizibilă și o pâlnie mică și superficială. O tulpină de până la 45 mm lungime la cireșele coapte este ușor de separată, iar pierderea acestuia nu încalcă integritatea fructului și nu afectează calitatea acestuia. Coaja cireșelor coapte este colorată într-o nuanță densă, aproape neagră de visiniu. La o examinare mai atentă, pe suprafața fructului de pădure se pot observa pete cenușii. Pulpa este fermă, roșie visiniu, suculentă, cu fibre vizibile. Piatra rotundă sau ovoidală, piatra brună rămâne cu ușurință în spatele pulpei, iar greutatea acesteia nu depășește 8,5% din masa fructului.

Calitatea și compoziția soiurilor de vișine Vladimirskaya depinde în mare măsură de condițiile de creștere. Fructele de pădure obținute în regiunile nordice, unde există o lipsă mai mare de căldură și soare, în comparație cu omologii sudici, acumulează mai puțin zahăr, conțin mai mulți acizi și umiditate. Cu toate acestea, fructele cireșului Vladimir sunt o materie primă excelentă pentru conservarea industrială și casă, alte tipuri de prelucrare, inclusiv congelarea și uscarea, precum și pentru consumul proaspăt..

Cireșa Vladimirskaya: îngrijirea plantelor

Ca multe alte soiuri de cireșe, cel mai vechi soi de sub Vladimir este auto-infertil. Prin urmare, pentru a obține un randament stabil bun, nu se poate face fără să plantăm în apropiere plante din alte soiuri..

polenizatori pentru cireșul VladimirCopacii vor fi cei mai buni vecini pentru cireșele Vladimir și polenizatorii pentru aceasta soiuri:

 • Amorel roz;
 • Turgenevka;
 • Morel negru;
 • Vasilievskaya;
 • Griot Michurina, Ostgeimsky, Moscova;
 • Produse de consum negre;
 • Zhukovskaya;
 • Lyubskaya;
 • Fertila Michurina;
 • Rastunya.

Cu o abordare corectă a plantării și îngrijirii cireșului Vladimir, cultura răspunde cu randamente bune. În condițiile Rusiei centrale, de la un copac adult se pot obține până la 25 kg de fructe. Gustul excelent al fructelor de padure, buna adaptabilitate la condițiile de creștere și duritatea de iarnă au asigurat această varietate rezistentă la iarnă cu secole de popularitate și faimă. Până acum, cireșa Vladimirskaya este folosită nu numai în parcelele amatoare, ci și în grădinăritul industrial..

tăierea cireșelorTotuși, la nordul regiunii Moscova, grădinarii vor trebui să aibă grijă de cireșe pentru a obține randamente bune și longevitatea plantelor. Cu o bună duritate de iarnă a copacilor din acest soi, mugurii suferă adesea, ceea ce afectează negativ creșterea copacilor, înflorirea și formarea ovarului.

În plus, cireșele nu sunt protejate de boli precum miniloza și coccomycosis. Prin urmare, în îngrijirea plantării cireșei Vladimir, acestea trebuie să includă tratamente preventive cu lichid Bordeaux sau fungicide, nu uitați de tăierea sanitară a pomilor fructiferi, precum și de curățarea frunzelor căzute și a fructelor care nu sunt scoase din crengi..

Sfaturi utile pentru îngrijirea cireșelor - video

https://youtube.com/embed/zNzTMARaGnQ


Opinii: 196