» » Soiurile de vișine fatezh trebuie să crească pe site-ul dvs.

Soiurile de vișine fatezh trebuie să crească pe site-ul dvs.

Fatezh de vișine dulcePentru ca locuitorii de vară să nu aștepte să se coacă cireșele dulci în sud, iar recolta atinge magazinele și piețele din Rusia centrală, crescătorii lucrează la reproducerea de soiuri noi și rezistente. Fatezh cu vișine dulce, descrierea soiului și a caracteristicilor de îngrijire care vă vor ajuta să cunoașteți mai bine această cultură de fructe, se înrădăcinează perfect în regiunea Moscovei și în alte regiuni din regiunea centrală, precum și în regiunea Pământului Negru și chiar în Nord-Vest.

Aspectul și caracteristicile cireșei Fatezh

Fatezh de grad în țarăAstăzi, grădinarii de pe banda de mijloc, care adoră cireșele și urmează să se bucure de fructe dulci din propriul complot, pot alege dintre o duzină de soiuri adaptate pentru iernile înghețate, pentru veri nu prea calde și lungi. Printre aceste plante se numără soiul de cireș Fatezh, numit după un oraș din regiunea Kursk și obținut de oamenii de știință din STI All-Russian din grădinărit și pepinieră. Ca formă inițială, crescătorii au folosit răsadurile de vișine dulce galbenă de Leningrad, care și-a dovedit deja rezistența de iarnă și gustul excelent. În 2001, testele au fost finalizate, iar descrierea soiului de vișine dulce Fatezh a intrat în Registrul de stat din Regiunea Centrală a țării..

Care sunt caracteristicile distinctive ale acestei culturi de fructe? Care sunt atuurile sale și există anumite dezavantaje care trebuie luate în considerare la plantare și la plecare?

Grădinarii cu experiență în creșterea vișinelor dulci știu că majoritatea soiurilor formează copaci înalți, atingând o înălțime de 5-8 metri fără tăierea regulată a coroanei. Cireșul Fatezh crește până la 3-5 metri, ceea ce simplifică colectarea fructelor și îngrijirea plantării.

Copacii ies în evidență cu o coroană sferică, de densitate medie, care devine mai răspândită sau chiar înecată odată cu vârsta. Ramurile scheletice puternice, acoperite cu coaja maro netedă, se extind din trunchiul principal într-un unghi obtuz. Lăstarii tineri sunt de culoare maro, iar o tulpină scurtă groasă este de culoare cenușiu.

Ramurile sunt acoperite cu mari, larg lanceolate, cu vârfurile ascuțite și frunzele fin șerpuite. Plăcile cu frunze sunt netede, dar spre deosebire de cireșele obișnuite pe banda de mijloc, nu sunt rigide. Partea superioară are o strălucire ușoară și o nuanță mai strălucitoare. Frunzele sunt ținute pe tulpini puternice, transformându-se în vene în relief.

înflorirea FatezhaDupă cum se poate observa în fotografie și din descrierea soiului de cireș Fatezh, înflorirea copacilor începe încă din 4-5 ani, are loc în perioadele timpurii și mijlocii, care coincide cu deschiderea frunzelor tinere. Mugurii sunt așezați pe crengi de buchet și lăstari vechi de un an. Flori albe, de dimensiuni medii, cu stamine lungi și corole largi adunate în mai multe bucăți.

Caracteristici ale fructelor soiurilor de cireș Fatezh

cireșe care cântăresc până la 6 grameSoiul fructificat timpuriu aproape imediat după începerea fructificării îi oferă grădinarului mai multe kilograme de fructe suculente, cu o culoare galbenă de bază și un fard roșu pronunțat..

Până la vârsta de 10 ani, cu locul potrivit pentru plantare și îngrijire a cireșelor Fatezh, randamentul grădinii crește până la 30 kg per copac. Recordul pentru acest soi este de 50 kg cu o calitate și aspect excelent al fructelor.

Masa unei rotunde, cu o piele strălucitoare strălucitoare și pulpă densă a fructului este de la 4, 3 până la 6 grame. Printre majoritatea soiurilor adaptate condițiilor din zona de mijloc, Fatezh se remarcă pentru culoarea galben-roz atractivă, care conferă un fard vizibil drupelor ușoare. Pulpa de sub piele are o nuanță roz-gălbui, cu o abundență de suc și o textură densă, elastică. Groapa medie se detașează cu ușurință de țesutul suculent, făcând astfel ușor să decojiți cireșele pentru gem, compot sau delicioasă plăcintă de casă.

La degustarea de experți, fructele care sunt dulci cu o plăcută amabilitate sunt evaluate la 4,7 puncte din maxim cinci. 100 de grame de pulpă conține:

  • 18 grame de substanță uscată;
  • până la 12 grame de zaharuri;
  • cel mult 2 grame de acizi, inclusiv 29 mg de vitamina C.

rezistența la boliCireșele coapte sunt separate de tulpinile lor scurte, fără a se deteriora și, datorită pulpei lor dense, nu se ridează mult timp, ele pot fi transportate și depozitate. Conform descrierii, soiul de cireș Fatezh are un scop universal. Fructele proaspete vor deveni atât un desert excelent, cât și o materie primă pentru conservare.

Gospodinele vor aprecia cu siguranță cireșa Fatezh în compot, căreia îi oferă o tentă frumoasă roz și nu se crăpa în timpul tratamentului termic.

Plantarea și îngrijirea cireșelor Fatezh

Cireșul copt FatezhCireșul Fatezh este apreciat de grădinari pentru rezistența sa, randamentul stabil, calitatea excelentă a fructelor și duritatea de iarnă. Cultura iubitoare de căldură, grație crescătorilor, a câștigat capacitatea de a supraviețui iernilor dure dure ale unui climat temperat.

Vorbind despre caracteristicile cireșei Fatezh, nu poate lipsi rezistența ridicată la astfel de boli comune ale culturilor de fructe din piatră precum coccomicoza și monilioza..

Ca și cireșul Vladimir, tradițional pentru regiunea Moscovei și alte regiuni din Rusia centrală, Fatezh poate rezista la temperaturi de până la –27 ° C. Lemnul peren nu este deteriorat în acest caz. Doar mugurii de flori și de creștere pot suferi, care copacul se regenerează rapid. Chiar dacă coroana îngheață, dacă cireșele sunt îngrijite în mod corespunzător, randamentul pomului se întoarce după câțiva ani.

Principalul punct slab al cireșelor Fatezh este auto-sterilitatea. Pentru ca fructele să apară pe ramuri, grădinarul ar trebui să aibă grijă să planteze alte soiuri de copaci din cartier care înfloresc în același timp. Pentru regiunea Moscovei și mai multe regiuni sudice, cireșii Iput, Sinyavskaya, Chermashnaya, Raditsa și Ovstuzhenka. Polenul lor va ajuta Fatezh să formeze multe ovare. În schimb, acest soi va fi un polenizator excelent pentru alte soiuri de înflorire timpurie până la mijloc..

Cum să obții o recoltă bună de cireșe - videoclip


Opinii: 189