» » Cireșe dulci pentru regiunea moscova - cele mai bune soiuri din zona de mijloc a agriculturii

Cireșe dulci pentru regiunea moscova - cele mai bune soiuri din zona de mijloc a agriculturii

flori de cireș în suburbiiÎntr-un decor festiv, cireșele pentru regiunea Moscovei sunt cea mai bună varietate, un vestitor al apariției căldurii stabile. Sud-estul nu s-a rădăcinat pe banda din mijloc timp îndelungat - mugurii delicate de flori și ramurile tinere au înghețat. Încercările repetate de a crea forme stabile s-au încheiat invariabil în eșec. La mijlocul secolului trecut, în trei regiuni cu un climat blând, bazat pe obținut anterior. IV formele Michurin, au reușit să scoată în evidență mai multe soiuri de capricioase „Cireș de păsări”. Acesta este numele cireșei dulci din sud, unde drupele erau purtate de păsări. Ca urmare a muncii pe termen lung a crescătorilor, au apărut cele mai bune soiuri de cireșe pentru regiunea Moscova din Bryansk, Oryol și Moscova.

Caracteristicile biologice ale pomului de cireș dulce

recolta de cireșe în suburbiiCireșa dulce aparține familiei Pink. Există peste 4 mii de soiuri diferite în lume, dar toate coboară din „cireșul păsărilor”. Cireșe sălbatice crește în regiuni calde, formând păduri dense pe versanți. Acolo, copacul poate crește până la 10 metri înălțime, cu ramuri întinse. Cultivele sunt limitate la 4 metri. Prin tăierea și modelarea răsadurilor, li se oferă o formă de nivel, ventilator sau tufă.

Se plantează un răsad de doi ani, în mod obligatoriu altoit. Solul pentru o plantă tânără are nevoie de reacție ușoară, fertilizată și neutră. Arborele este așezat pe o pantă sudică sau estică, cu o bună protecție împotriva vântului. Apa subterană trebuie să fie foarte adâncă, iar irigația de suprafață trebuie să fie regulată, de preferință picurare. Cele mai bune soiuri de cireșe zonate pentru regiunea Moscovei pot fi achiziționate de la pepiniera de testeri a naturii din Moscova.răsaduri de vișine

Metodele de radiație și mutageneză chimică au accelerat producția de noi soiuri. Crescătorul Evstratov a expus materialul de plantare la iradiere gamma și a folosit stimulente biologice. Drept urmare, unele dintre noile soiuri au rezistat la o scădere a temperaturii până la -30 grade în testele de stat, au dobândit maturitatea timpurie și rezistența la spotting perforate. Creșterea activă în timpul verii reface rapid coroana după înghețurile de iarnă.

Dintre soiurile recent create și mai vechi de cireșe pentru regiunea Moscova, nu există cele auto-fertile. Un singur copac poate fi plantat doar în scop decorativ. Trebuie să existe câteva soiuri diferite. Dar în condiții înghesuite, puteți planta un polenizator în coroana arborelui principal pe ramuri separate în jurul perimetrului.

Puteți crește o răsad dintr-o sămânță de vișine, dar apoi vaccinați. Formarea tufei începe din primul an al sezonului de creștere. Activitățile agrotehnice se desfășoară ca și pentru alți Pinks. Luați în considerare cele mai bune soiuri de cireșe pentru Rusia centrală, avantajele lor.

Cele mai bune soiuri de cireșe

Iput gradO varietate excelentă de maturare timpurie va oferi aproximativ 6 grame de fructe de visiniu întunecate, aproape negre. Pulpa este suculentă, de culoare închisă, piatra este mică. Un copac înalt, de aproximativ 4 metri înălțime, înflorește în prima decadă a lunii mai, fructele se coacă la jumătatea lunii iunie. Soiul este rezistent la îngheț, bine îndurat iernile extreme din 1995-1997 în regiunea Bryansk. Fructificarea anuală, moderată de la al cincilea an. Forma arborelui este piramidală. Bolile fungice nu sunt groaznice pentru cireșele Iput. Fructele de pădure tolerează bine transportul și sunt utilizate pentru fabricarea compoturilor. Fatezh va deveni un bun vecin polenizator.

gradul RevnaUn copac elegant, înrădăcinat cu buchețe de boabe maronii, ușor alungite, cedează târziu, la mijlocul lunii iulie. Cherry Revna aparține soiurilor autopolenizate, cu fructificare anuală abundentă. Boabele sunt dense, suculente, păstrate în timpul transportului pentru o lungă perioadă de timp.

Cireșa dulce crește repede, atingând 3,5 metri, formă piramidală, frunze ovale. Cireșul începe să dea roade de 4 ani. Cherry Revna este rezistent la îngheț, nu este sensibil la pete perforate și alte boli ale coroanei. Productivitatea crește dacă o prietenă crește în apropiere.

gradul FatezhCireșul Fatezh a fost crescut recent, dar a arătat cele mai bune calități în ceea ce privește randamentul și gustul fructelor dintre toate soiurile de pe banda mijlocie. Boabele roșii strălucitoare de dimensiuni medii se maturizează la începutul lunii iulie. Pe fondul roșu al fructului, se risipesc pete galbene - un cadou din soiul galben Leningradskaya. Gustul fructelor este evaluat de degustători la 4,7 puncte.

O duritate excelentă a iernii a mutat vișinele mai spre nord. Arborele are o coroană sferică, crește până la 4 metri, începe să dea roade în al cincilea an. Înfloririle de cireș Fatezh încep la mijlocul lunii mai. Soiul auto-fertil are nevoie de polenizator. Chermashnaya, Sinyavskaya sau vișinele din Crimeea sunt plantate în perechi. Testele arată un randament stabil al unui copac adult de 4 ani la 16 kg.

Avantajele soiului includ rezistența la boli, toleranța cu lipsa periodică de udare. Arborele trebuie protejat de vânt - nu tolerează.

gradul TyutchevkaCireșa Tyutchevka aparține soiurilor de maturare târzie. Un copac de creștere medie, cu o coroană sferică luxuriantă, rezistentă la iarnă, rezistă la pete perforate. Auto-fertilitatea cireșelor este considerată un mare avantaj. Fructificarea are loc la 5 ani de la plantare.

Boabele sunt mari, până la 7 grame, rotunde, visine cu puncte negre subcutanate. Pulpa are un gust plăcut, culoare roșie, piatră medie, ușor de separat.

Randamentele anuale ridicate sunt una dintre principalele caracteristici ale soiului Tyutchevka.

roz Bryanskaya gradCireșul dulce Bryanskaya Rosovaya, creierul crescătorilor Bryansk Kanshina și Astakhov, a fost selectat ca promițător pentru banda din mijloc, după o cerință strictă de rezistență. Boabele mari roz au un gust plăcut. Soiul se coace târziu, înflorește la mijlocul lunii mai, gata de recoltare în a doua decadă a lunii iulie. Fructele sunt obișnuite, fructele sunt stabile în timpul transportului, nu crăpați. Fructele coapte nu se putrezesc pe vreme ploioasă.

Arborele este compact, crește la 2,5 m, coroana este mică, frunzele sunt mari. Avantajele soiului sunt considerate rezistența la îngheț și protecția împotriva bolilor bacteriene putrefactive.

gradul CrimeeaCireșa Krymskaya nu are calități deosebite de fructe, dar este cel mai bun polenizator pentru soiuri fără fructe de cires dulce. Fructele sunt mici, cu fragilitatea cireșelor de păsări, fac un vin excelent. Soiul este rezistent la iarnă, crescut și testat în regiunile Kursk, Tula, Moscova. De ce au numit Crimeea - o ghicitoare a autorului.

de calitate Orlovskaya rozCireșul dulce roz Orlovskaya depășește toate soiurile în rezistența la îngheț. După un test de îngheț de 37,5 grade, copacul a continuat să dea roade. Soiul este în creștere rapidă, prima recoltă se dă în al patrulea an după plantare. Rozul Orlovskaya este auto-fertil, polenizatorii pot fi soiuri care înfloresc la mijlocul lunii mai - Rechitsa, Pink Pearl. Randament mediu pe arbore 10 kg, fructele cântăresc aproximativ 6 grame.

Soi rezistent la spotting perforate.

Știința nu stă pe loc, cercetările și experimentele continuă. Noile soiuri sunt supuse încercărilor și au perspective excelente. Puteți obține răsadurile lor în stațiile de testare, dar va trebui să păstrați un jurnal de dezvoltare a plantelor pentru a ajuta oamenii de știință să obțină cele mai bune cireșe rezistente și gustoase pentru regiunea Moscova.

 Video despre soiurile de vișine


Opinii: 69