» » Cele mai bune soiuri de cireș, zonate pentru regiunea moscova

Cele mai bune soiuri de cireș, zonate pentru regiunea moscova

Pentru a avea o recoltă bogată de cireșe pe site-ul dvs., nu este suficient să achiziționați material de plantare de înaltă calitate. Crescătorii s-au ocupat de mult în creșterea unor noi soiuri de pomi fructiferi, concentrându-se pe locul lor de creștere viitor. Astfel de soiuri sunt rezistente la vreme schimbătoare, umiditate ridicată, boli fungice. În regiunea Moscovei, niciun fel de cultură de fructe nu va putea să prindă rădăcini și să dea randamente mari. Înainte de a alege, merită să fiți atenți la faptul că soiul trebuie să fie rezistent la îngheț și să aibă imunitate la o boală precum coccomicoza. Astăzi în pepinierele speciale există specii potrivite care pot fi cultivate cu succes pe site-ul dvs. din regiunea Moscova.

Înainte de a alege

Înainte de a merge la pepinieră pentru răsaduri de cireș, trebuie să studiați întreaga gamă, punctele tari și punctele slabe ale fiecărui soi. Abia atunci grădinarul va putea conta pe recolta anuală a acestor fructe de pădure. Trebuie menționat că pentru ca un copac tânăr să prindă rădăcină, plantarea se face cel mai bine primăvara. Este necesar să oferiți un loc pentru răsaduri în avans, ar trebui să fie pe un deal și să fie însorit. Îngrășămintele minerale vor trebui aplicate în fiecare an, iar îngrășămintele organice vor fi suficiente o dată la 3 ani. Cireșele au nevoie de udare obligatorie toamna înainte de iernare și primăvara, în timpul înfloririi și fructelor.

figura 1

Atunci când alegeți un soi de cireș pentru regiunea Moscova, trebuie să acordați atenție rezistenței la îngheț a copacului, adică cât de mult va putea rezista la temperaturile scăzute caracteristice acestei zone climatice. Trebuie să se acorde preferință acelor specii care pot rezista la temperaturi sub 20 de grade.

Un alt criteriu important de selecție este rezistența soiului la diverse boli și infecții. De exemplu, în regiunea Moscova, o boală precum coccomicoza este foarte frecventă. Afectează frunzele copacilor, la început, acestea se îngălbenesc cu mici pete negre, iar apoi cad complet. Întrucât această boală fungică nu poate fi controlată fără utilizarea de substanțe chimice, cel mai bine este să alegeți o tulpină care este deja imună la infecție. Monolioza este o altă problemă. Afectează fructele copacilor, aceștia devin mai întâi acoperiți cu o înflorire albă, apoi încep să putrezească. În niciun caz nu ar trebui să mănânci astfel de vișine..

Descrierea și caracteristicile soiului de cireșe Brusnitsyn

Cele mai bune soiuri pentru regiunea Moscova

Crescătorii au crescut un număr suficient de soiuri care dau fructe bine în zonă. Fiecare dintre ei are fanii și adversarii lor..

Uneori, dezavantajele pe care unii grădinari le notează sunt rezultatul alegerii greșite a locului sau a îngrijirii pomilor. Cei care deja cultivă cu succes cireșii pe site-ul lor recomandă să fie atenți la următoarele soiuri.

Imaginea 2

Cele mai bune soiuri de măr pentru regiunea Moscova

Apukhtinskaya

Acest soi aparține cel mai recent, recolta cade în luna august. Arborele în sine este scăzut, nu mai mult de 3 metri, de tip arbust. Soiul și-a luat numele, deoarece a fost crescut în regiunea Tula, în satul Apukhtino. Un plus, pe care grădinarii amatori îl notează în recenziile lor, este că pomul începe să dea roade deja în al doilea an după plantare, iar cantitatea recoltării crește doar în fiecare an. Apukhtinskaya aparține soiurilor auto-polenizate și auto-fertile.

Fructele soiului Apukhtinskaya sunt de culoare roșie închisă, uneori de culoare maro. Greutatea unei boabe nu depășește 4 grame. Cireșele sunt de talie medie și au un gust tăios, acru. Uneori fructele pot avea gust amar. Cireșele din acest soi sunt utilizate pentru prepararea compoturilor, a băuturilor din fructe și a conservelor. Fiecare copac, cu grijă corespunzătoare, produce până la 10 kilograme de fructe de pădure. Soiul este nepretențios și rezistent la clima din regiunea Moscovei, în plus, are imunitate la bolile fungice, în special la coccomicoză.

Cum să alegi cele mai bune soiuri de prune de vișine pentru regiunea Moscova?

Tineret

Acest soi a fost crescut la sfârșitul secolului trecut. Se distinge prin rezistența crescută la îngheț, potrivită pentru creșterea în Urale și în regiunea Moscovei. În condiții favorabile, poate oferi un randament ridicat - până la 11-12 kg pe arbore. Perioada de maturare a fructelor - mijlocul până la sfârșitul lui iulie.

Cireșele de Bourgogne cântăresc aproximativ 5 g și au o carne densă, suculentă. Gustul este dulce și acru, nu este astringent. Sucul stacojiu este foarte aromat. Dacă este îngrijit în mod corespunzător, Molodezhnaya este capabil să producă randamente mari timp de 18-20 de ani. Primele fructe de padure pot fi recoltate in al 4-lea an dupa plantarea pomului. Există o serie de avantaje pentru care acest soi a primit recenzii pozitive din partea grădinarilor:

  • copacul este autofertil, deci nu este nevoie de polenizatori suplimentari;
  • tolerează bine iarna;
  • dă randamente mari;
  • rezistent la lunile calde și uscate de vară.

Important! Soiul a obținut recenzii negative pentru rezistența medie la bolile fungice. Acestea afectează în principal copacii în veri ploioase și reci..

Fată cu ciocolată

Soiul de cireș Shokoladnitsa a fost crescut nu atât de mult în 1996. Crescătorii au traversat două tipuri populare: Lyubskaya și Bunurile de consum Negru. Rezultatul este un soi cu randament ridicat, cu fructe mari de nuanță roșie închisă, aproape maro. Arborele în sine este scăzut, maxim 2,5 metri, fructele de pădure sunt dulci și acri, cântărind până la 3,5 grame.

Producătorul de ciocolată se remarcă prin nepretenția sa și rezistența la temperaturi ridicate și scăzute. Dacă nu ar fi sensibilitatea acestui soi la coccomicoză, ar putea fi considerată cea mai bună varietate pentru regiunea Moscova. Acești copaci nu au nevoie de polenizatori, deoarece soiul este autofertil. Deși, pentru a crește randamentul, grădinarii cu experiență recomandă plantarea soiurilor precum Lyubskaya, Sklyanka și Vladimirskaya pe site. Este de preferat să plantezi Shokoladnitsa în prima jumătate a lunii aprilie, pentru asta trebuie să alegi un loc unde soarele va fi cea mai mare parte a zilei.

Lyubskaya

Acest soi de cireș este plăcut cu recoltele bogate de mai bine de 5 decenii. Fructificarea începe în al treilea an după plantare. Fructele sunt de culoare roșu închis, cântărind aproximativ 4 grame. Productivitatea dintr-un copac este de 10-11 kg. Practic, fructele de boabe Lyubskoy sunt procesate: compoturi, vinuri, sucuri și conserve.

Arborele înflorește târziu, astfel că fructele de padure nu pot fi culese mai devreme decât în ​​ultimele zile ale lunii iulie. Pentru ca copacul să poată îndura cu ușurință iarna rece, este necesar să-i asiguri îngrijirea corespunzătoare. În ciuda rezistenței bune la îngheț, grădinarii experimentați recomandă încă mulcirea solului din jurul cireșelor. Poate fi frunze uscate sau paie. Viața unui copac nu este mai mare de 20 de ani.


Opinii: 73