» » Descrierea soiului minunat de vișine

Descrierea soiului minunat de vișine

Un soi de cireș hibrid cu calitățile de cireș și cireș dulce este bine cunoscut și iubit de mulți locuitori de vară. Chiar și în secolul al XVII-lea, polenizarea cireșelor și a cireșelor dulci s-a întâmplat întâmplător. Deoarece cuvântul „duc” a fost prezent în numele soiului, hibrizii au mai fost numiți duci. Crescătorul rus Michurin a crescut ducele și i-a dat numele de Krasa Severa. Până acum, crescătorii au dezvoltat multe soiuri de cireșe care sunt bune pentru regiunea Moscovei și Rusia centrală: Spartanka, Nochka, Pepinieră. Grădinarii moderni amatori cultivă diferite tipuri de cireșe, hibrizii au gust bun și caracteristici agronomice. Acum există multe soiuri cu gust dulce, dimensiuni mari de fructe, rezistente la îngheț. Unul dintre cei mai populari hibrizi este soiul Miracle Cherry..

Caracteristicile și descrierea soiului Miracle Cherry

Cireșul Miracol are calitățile de cireș și de cireș. Semnele de cireș sunt mai pronunțate:

 • Prin structura ramurilor, planta seamănă cu o vișine dulce: ramurile cresc din trunchi într-un unghi acut și foarte repede coroana capătă o formă piramidală alungită. Crohn are nevoie de conturare. Greutățile sunt legate de ramuri pentru a le trage într-o poziție orizontală.
 • Frunzele sunt mari, ca o vișină.
 • Florile sunt mai mari decât cele ale cireșelor, colectate în inflorescențe de 4-9 bucăți.
 • Fructe mari, de până la 10 g, cu piele densă de roșu închis, gust dulce, cu o aromă delicată de cireș și cireș.
 • Lăstari puternici cu coaja maro închis.
 • Înălțimea unui copac adult este de aproximativ 4-5 metri.
Descrierea și caracteristicile soiului de cireșe Brusnitsyn

Caracteristici de înflorire și fructificare

Hibridul se caracterizează prin caracteristici distinctive deosebite: atât pozitive, cât și negative. Pozitiv predomină:

 • Mugurii de fructe sunt așezați pe crenguțe vechi de un an. Aceasta indică un randament ridicat al hibridului..
 • Înflorirea are loc până la jumătatea lunii mai, când vremea este deja constantă caldă.
 • Copacul începe să dea roade complet în al patrulea an..
 • Fructificarea este stabilă și bogată în fiecare an - până la 15 kg pe copac.
 • Acest hibrid de cireș cireș nu se polenizează, ci are nevoie de polenizatori. Sunt potrivite soiurile de cireș Donchanka, Annushka, Priusadebnaya. Deoarece cireșul Miracle înflorește timpuriu, soiurile timpurii sunt potrivite pentru polenizarea ducelui. Cireșele nu pot fi polenizatoare. Și, de asemenea, cireșul-cireș în sine nu este capabil să fie un polenizator. Acest lucru înseamnă că doi copaci hibrizi din aceeași zonă nu vor putea poleniza unul pe celălalt, ei au totuși nevoie de cireșe pentru acest lucru..
 • Hibridul crește bine în locuri însorite, un copac adult nu se teme de secetă și vânturi puternice.

Imaginea 1

Cireșul miraculos este rezistent la bolile fungice ale pomilor fructiferi: monilioză, coccomicoză.

Descrierea soiului de cireș Shokoladnitsa: plantare și îngrijire

Creșterea unui hibrid Miracle Cherry

Plantarea răsadurilor tinere este practic aceeași ca pentru orice tip de pomi fructiferi:

 • Este recomandat să cumpărați puieți la stații de selecție sau în pepiniere speciale, astfel încât să nu existe greșeli și confuzii. Este imposibil să recunoști un hibrid și să-l distingi de soiurile de cireș fără muguri și frunziș..
 • Înălțimea unui copac tânăr ar trebui să fie de cel puțin 60 cm, scoarța este uniformă, fără daune. Sistem radicular bine dezvoltat, culoare uniformă.
 • Cel mai bine este să plantați copaci tineri într-un loc deschis la soare, protejat de pesti. Solul este potrivit pentru fertile ușor acide, fertile. În locurile joase în care se acumulează umezeala și frigul, este mai bine să nu plantezi.
 • Este recomandat să gătiți gaura cu o lună înainte de plantare. Adâncimea sa este de aproximativ 60 cm, iar lățimea sa de 70 cm. Pregătirea amplasamentului include umplerea găurii cu sol fertil cu îngrășăminte de potasiu și fosfați. Dacă plantarea are loc în sol acid, trebuie aplicate îngrășăminte de var.
 • Gâtul răsadurilor trebuie să fie la suprafață, nu îl poți acoperi cu pământ. Și, de asemenea, recomandă să o implementați în partea de sud.
 • Dacă un răsad cu pâlpâie de pământ în rădăcini, atunci este necesar să-l plantăm fără a-l elibera de pământ. Rădăcinile fără comă de pământ trebuie îndreptate la plantare.
 • Pentru formarea inițială a coroanei, este necesar să tăiați ramurile cu o treime din lungime..
 • Plantele sunt plantate la o distanță de 4-5 m una de cealaltă. Aceasta este o condiție foarte importantă care va afecta randamentul fiecărui arbore..
 • Răsadul este udat inițial cu una sau două găleți de apă. În primele două luni, udarea se face regulat în fiecare săptămână. Cireșul Miracle este un hibrid iubitor de umiditate, udarea abundentă este necesară în timpul creșterii intense în luna mai, când fructele apar în iunie și în toamnă, înainte de îngheț. Nu este de dorit să udăm în timpul înroșirii fructelor, deoarece acest lucru duce la fisurarea acestora. Iar abundența de umiditate din a doua jumătate a verii reduce rezistența la îngheț a copacilor.
 • În primii doi ani, plantele trebuie să adauge îngrășăminte cu azot, care se aplică numai până la sfârșitul lunii iunie. Ele trebuie utilizate cu atenție, deoarece pansamentele care conțin azot au un efect stimulant puternic asupra creșterii răsadului. Acest lucru este rău pentru randament. Îngrășămintele cu potasiu și fosfați se aplică toamna.
 • Cireșul miracol este sensibil la frig, de aceea este mai bine să-l plantezi într-o zonă climatică cu ierni blânde. În înghețurile severe, mugurii de fructe mor lângă copac. Înainte de frigul de iarnă, este necesar să acoperiți locul scionului lângă gulerul rădăcinii pentru a-l proteja de îngheț. Plantele de pe soluri deosebit de umede nu pot rezista la îngheț.

Poza 2

Caracteristici ale plantării și îngrijirii roșiilor din soiul Mirapure Miracle din „Grădinile Rusiei”

Formarea coroanei

Cireșul minune formează o coroană înaltă și îngustă. Este necesar să direcționați ramurile astfel încât acestea să crească orizontal, iar coroana să ia o formă sferică. Pentru aceasta se folosesc greutăți care trag ramurile în jos. Aceasta încetinește creșterea hibridului și formează o coroană rotunjită..

Ramurile vechi și moarte au nevoie de tăiere, la fel ca și ramurile care îngroașă coroana. Ar trebui să fie bine luminat și răspândit astfel încât să fie ușor de recoltat..

În fiecare an, ramurile tinere sunt tăiate la o treime din lungimea lor totală. Curățarea sanitară se realizează înainte de începerea curgerii de seva, o dată ulterioară poate duce la moartea copacului. Copacii vechi de cinci ani sunt rareori subțiri, deoarece formarea coroanei este finalizată și creșterea intensivă a lăstarilor s-a oprit. Doar acele ramuri care cresc adânc în coroană sunt eliminate. Feliile după decupare sunt prelucrate cu pas de grădină.

Alegând locul de plantare potrivit, folosind sfaturile și experiența grădinarilor, având un material de plantare sănătos, puteți crește un Cireș Miracle uimitor, cu un gust armonios de vișine și cireșe. Ea va răsplăti grija și întreținerea cu o recoltă bogată anual.


Opinii: 95