» » Plantarea și îngrijirea corespunzătoare a soiurilor de cireșe pentru siberia

Plantarea și îngrijirea corespunzătoare a soiurilor de cireșe pentru siberia

Buna ziua, ma numesc Yaroslav, locuiesc in Seversk. Am propria mea casă, dragostea mea este și aici - grădina mea, pe care o fac de 25 de ani. Și nu îmi este teamă să crească aici nici măcar acele plante și copaci care par să se rădăcineze rău în regiunea noastră. Dacă o faci cu dragoste, atunci totul se va rezolva. Și astăzi vreau să vă povestesc despre cele mai bune soiuri de cireșe pentru Siberia.

Cireșele dulci nu sunt foarte potrivite pentru cultivare în regiunea noastră, cu toate acestea, în ultimele decenii, au apărut soiuri care se simt bine chiar și în astfel de condiții climatice. Există însă și câteva reguli importante..

Deci, este mai bine să alegeți răsaduri de aproximativ un an. Nu sunt prea răsfățați de căldură, de aceea se vor rădăcina mai bine. Este mai bine să plantați cireșe pe un deal mic, pe versantul său sudic. Mai bine dacă există un iaz în apropiere.

În astfel de locuri, există riscul mai mic ca cireșele să sufere de îngheț. Momentul ideal pentru plantarea cireșelor în Siberia este primăvara. Organizați soluri medii nutritive fără exces de argilă sau nisip. Formați o tulpină scurtă. Așa că vor fi mai multe șanse să nu sufere în frig..

La fel de important este să alegeți soiuri potrivite pentru această regiune..

Cele mai bune soiuri

Cireșa pentru Siberia ar trebui să aibă muguri rezistenți la iarnă. De asemenea, cel mai bine este să nu plantați copaci înalți. Următoarele soiuri pot fi numite cele mai bune pentru Siberia:

 • Odrinka. Copacii sunt de înălțime medie. Masa de drupe este de 4, 5 g, culoarea fiind roșu închis. Se disting prin pulpa densă. Începe să dea roade la vârsta de cinci ani, fructele se coacă destul de târziu, ceea ce aduce inconveniente în Siberia. Dar Odrinka poate supraviețui înghețurilor severe: până la 35 de grade sub zero. În apropiere puteți planta Ovstuzhenka, Rechitsa sau Revna, ca cei mai buni polenizatori pentru soi.
 • Rechitsa. Se referă la soiuri hibride. De asemenea, un copac de dimensiuni medii. Drupes cu o greutate de până la 5,8 g, de culoare aproape neagră. Fructele sunt universale. Perioadele de maturare sunt medii. Productivitate - până la 142 de centenari la hectar. Putin inghet, rezistent la micoze.
 • Gelos. Soi mediu târziu. Drupele sunt de un roșu dens. Ei supraviețuiesc bine transportului pe distanțe lungi. Fructele se coacă până la începutul lunii iulie. Duritatea de iarnă - peste medie.
 • Tyutchevka. Se diferențiază în drupe destul de mari de culoare roșie închisă, gustul poate fi numit suculent și dulce. Ripens mai aproape de începutul lunii august. Auto-polenizare redusă, rezistență destul de mare la îngheț. Drupele supraviețuiesc transportului normal. Rezistent la multe boli de vișine dulci.
 • Bryansk roz. Copacii cresc încet, nu au dimensiuni foarte mari. Greutatea drupei este de 4,5 g. Culoarea este roz pătată, carnea este destul de densă. Drupele supraviețuiesc transportului foarte bine. Fructele coacă până la începutul lunii august. O bună rezistență de iarnă, soiul este rezistent la micoze, caracteristic plantelor fructifere din piatră. Minus pot fi numite fructe mici.
 • Ovstuzhenka. Se referă la soiurile de mijloc timpurii. Copacii sunt mici, tolerează ușor tăierea frecventă a lăstarilor. Fructele au o culoare medie, de un roșu profund, coaja nu se crăpa, semințele au dimensiuni mici. Ripen mai aproape de sfârșitul lunii iunie. Randamentul este mare. Cireșul este rezistent la îngheț și la boli tipice.

Tot în Siberia, puteți crește cu succes următoarele soiuri:

 • Perle roz (fructe roz);
 • Drogana galben, Zhurba, Cheremashnaya (galben);
 • Iput, Raditsa, În memoria lui Astakhov, Teremoshka (roșu);
 • Fatezh, Symphony (cel mai devreme).

Plantarea și plecarea

Deoarece zona nu este ușoară, grija pentru cireșe este ceva mai dificilă aici decât în ​​regiunile mai calde. Dar totul este fezabil.

Aterizare

Suntem deja familiarizați cu unele dintre regulile de aterizare. Aterizarea în sine se realizează după cum urmează:

Pregătim o groapă pentru un copac tânăr toamna. Adâncimea trebuie să fie de 0,6 m, lățimea trebuie să fie de aproximativ un metru sau puțin mai mică. Acum turnăm sol de grădină și un pic de humus pe fundul său. Așteptăm până în primăvară, când va fi necesar să împingem pământul în groapă cu un gunoi. Se toarnă superfosfat (0,5 kg) și cenușă de lemn (1 kg).

Amestecă din nou totul. Rădăcinile răsadurilor sunt cufundate în apă timp de 10 ore. În continuare, ar trebui să le înmuiați într-un amestec de apă (5 litri) de lut și mullein. În timpul plantării, în niciun caz nu adâncim gulerul rădăcinii, îndreptăm rădăcinile direct în groapă. Presărați cu sol de grădină, apă, mulci cu humus.

Important! Dacă aveți îndoieli despre plantarea cireșelor sau nu, încercați mai întâi să plantați șolduri de trandafiri pentru câini pe site. Dacă înflorește și dă roade, vișinele vor lua și ele rădăcini..

Una dintre problemele cu cireșele este că acestea sunt auto-fertile. Soiuri precum Ovstuzhenka, Iput sau Veda ajută la polenizarea aproape tuturor copacilor..

Îngrijire

În Siberia, îngrijirea cireșelor va fi ceva mai dificilă decât în ​​alte regiuni. În primul rând, trebuie să-l adăpați corect. Acest copac nu tolerează apa stagnantă. Răsadurile trebuie udate destul de des, iar când copacul este înrădăcinat - aproximativ o dată la 14 zile. Pe vreme vântoasă și caldă, cireșele trebuie udate o dată pe săptămână și jumătate.

De asemenea, trebuie să pregătiți cireșe pentru iarna sibiană. În primul rând, nu fertilizați copacii după începutul lunii mai. Cu excepția cazului în care se poate adăuga superfosfat în septembrie. Este, de asemenea, recomandat uneori pentru a da cireșelor o formă învechită. Pentru a face acest lucru, în timp ce răsadul este în creștere, este extrem de înclinat cu atenție spre nord. Iarna, este presat la pământ, primăvara este ridicat astfel încât cireșul să ia o poziție înclinată.

Cireșul trebuie să ia o poziție înclinată. Toamna, va fi suficient să-i apasă ramurile pe pământ și să te acoperi cu fân.

Primăvara, vișinul are nevoie de tăiere. Acest lucru trebuie făcut înainte ca mugurii să se deschidă..

Rezumând

Este foarte posibil să cultivi vișine în Siberia. Principalul lucru este să respectați mai multe condiții:

 • Plantează-l corect;
 • Alege soiurile potrivite;
 • Oferiți îngrijiri decente.

Încercați puțin și puteți crește această boabă dulce în orice climat.!


Opinii: 159