» » Alegerea unei rase de vaci pentru o fermă personală

Alegerea unei rase de vaci pentru o fermă personală

vaci pentru parcele subsidiare personalePăstrarea unei vaci este un proces pe termen lung. În funcție de direcția rasei, animalul îți va aduce primul profit în 1,5-2 ani. Selecția rasei este un pas pregătitor foarte important pentru păstrarea bovinelor. În funcție de direcția de păstrare, toate rasele de vaci sunt împărțite:

  • pentru carne;
  • carne și lactate;
  • lactat.

Crescătorii de animale disting o altă direcție de păstrare a bovinelor: reproducerea. Are ca scop creșterea și vânzarea de pui buni. Stocul de reproducție de vânzare este realizat în principal de marile ferme industriale.

Înregistrarea tuturor documentelor veterinare pentru obținerea statutului unei ferme de reproducție este o procedură costisitoare. Este necesar să efectuați o serie de analize și să dotați corect hambarul. Luați în considerare mai multe rase de vite.

Rasa de stepa rosie

Vacile roșii de stepă sunt carne și animale lactate. Această rasă este ideală pentru reproducere. Aceste vaci dau naștere unor pui puternici cu imunitate puternică. Viței au un potențial genetic mare și câștigă masa musculară foarte rapid.

Primul lapte de la aceste vaci poate fi obținut după doi ani de păstrare. Prima fertilizare se face în mod natural la vârsta de 18 luni. Făcutul în vaci roșii este foarte ușor.

Rasa de vaci Kholmogory

Kholmogorsky vitele aparțin direcției de păstrare a produselor lactate. Vacile din această rasă sunt puțin mai mici decât vacile din stepa roșie. În consecință, ele dau mai puțin lapte, dar consumul de furaje pentru un litru de lapte este mult mai mic..

Al doilea avantaj al rasei Kholmogory este că vacile răspund foarte bine la pășunatul liber. Prin această metodă de a menține randamentul laptelui se dublează.

Hrana suculentă ajută la creșterea randamentului de lapte și la accelerarea creșterii musculare. Pentru a crește conținutul de grăsime din lapte, vaca este hrănită cu fân și culturi de cereale.

Rasa vaci Simmentale

Vacile simmentale sunt vacile cu carne și lactate. Câștigă foarte repede masa musculară, dar producția de lapte la juninele tinere este scăzută în comparație cu „rasa de stepă roșie”.

Vacile simmentale sunt crescute mai ales pentru producția de lapte. Randamentele cresc după a doua și a treia fătare.

O proporție semnificativă a viței sunt tauri. Pot fi sacrificate după doi ani de detenție..

Rase de vaci pentru parcele menajere - video


Opinii: 79