» » Cireșul de păsări are o aromă temeinică: când înflorește și cum arată planta

Cireșul de păsări are o aromă temeinică: când înflorește și cum arată planta

Spune-mi când înflorește cireșul păsărilor? Am cumpărat o casă, iar acolo, pe șantier, crește un copac mare, un vecin a spus că este o cireșă de păsări. Nu am văzut-o niciodată să înflorească, ei spun că parfumul este pur și simplu divin.

când înflorește cireș de pasăreCiudat, extinderile nordice ale Africii sunt considerate patria cireșelor păsărilor, dar în zona noastră și-a găsit un refugiu. Arbusti uriași sau copaci de lux pot fi adesea găsiți nu numai în sălbăticie, ci și în zone private. Nu este surprinzător, deoarece fructele de pădure, frunzele și chiar coaja au proprietăți vindecătoare. Sunt utilizate pentru prepararea decocturilor medicinale, tincturi, unguente, loțiuni, comprese și sunt utilizate pe scară largă în medicina populară. Și tufișul însuși poate nu numai să fie util, ci și să ofere multă plăcere estetică, decorarea grădinii, în special în timpul înfloririi. Poate că, în frumusețe, puțini se pot compara cu aceasta: într-un moment în care frunzele abia încep să înflorească, abundența de mici inflorescențe parfumate albe acoperă complet lăstarii și se pare că copacul a devenit un mare zăpadă. Cei care au decis să surprindă acest fenomen în fotografie nu vor strica să știe ce este și când înflorește cireșul păsărilor, pentru a nu rata ocazia de a face o fotografie superbă.

Cum arată o plantă?cireș de pasăre

Cireșul de păsări este o plantă din genul prune, din familia roz. Este un tufiș răspândit sau un arbore de dimensiuni decente de până la 10 m înălțime. Trunchiul și lăstarii vechi au o culoare frumoasă negru-cenușiu, în timp ce ramurile tinere sunt de culoare roșiatică. Frunzele sunt de culoare verde deschis, de formă alungită, până la 10 cm lungime, destul de dens amplasate pe ramuri într-o ordine regulată, ceea ce vă permite să creați o coroană densă și o umbră bună. Odată cu sosirea toamnei, acestea se îngălbenesc și cad.

Când vine floarea?cireș de păsări în pădure

Blooms cireș de păsări într-un moment în care vremea este deja stabilă pe stradă. De obicei, înflorește aproape imediat după pruna de cireș. În regiunile calde cu primăvara devreme, acest lucru se întâmplă în aprilie, dar în latitudinile nordice, unde iarna este lungă, vișinul de păsări își deschide mugurii la sfârșitul lunii mai..

Cu cât este mai lumină în zona în care crește cireșul păsărilor, cu atât înflorește mai abundent.

ramură de cireș de pasăreCiorchini uriași de flori albe mici acoperă tufișul, emițând un miros dulce intoxicant, care poate fi simțit chiar pe drumul către copac. Este atât de puternic încât cu o „inhalare” prelungită poate provoca chiar dureri de cap, așa că nu ar trebui să puneți ramuri într-o vază în casă, este mai bine să le admirați pe stradă.

Dar unele insecte nu le place foarte mult mirosul de cireș de pasăre dulce. Se spune că țânțarii și muștele sunt imediat evacuați din camera în care se află crenguța înfloritoare. Principalul lucru este să deschideți ușa la timp și să le arătați calea de ieșire și, de asemenea, nu uitați să ventilați camera.

La sfârșitul înfloririi, fructele sunt legate pe perii - fructe de pădure rotunde, negre și dulci, similar cu stafidă. Există soiuri în care fructele de pădure au o culoare diferită, de exemplu, roșu sau maro.

Cireș de păsări în creștere - video


Opinii: 93