» » Cherry `ashinskaya`: caracteristici, avantaje și dezavantaje

Cherry `ashinskaya`: caracteristici, avantaje și dezavantaje

cireașă dă întotdeauna o recoltă bună, pe baza căreia se prepară diverse sucuri, gemuri și produse de cofetărie. De asemenea, roșu fructe de padure datorită cantității de vitamina C, acestea sunt indispensabile pentru persoanele cu aciditate scăzută. Astăzi vom vorbi despre cireșa Ashinskaya, vom prezenta pe scurt descrierea soiului, precum și principalele puncte care vă vor ajuta să obțineți o imagine cât mai completă copac.

Istoric de reproducere

Cireșa „Ashinskaya” poate fi considerată o varietate tânără, deoarece a apărut în registrul internațional abia în 2002.

A fost crescut la Institutul de Cercetare Ural de Sud, unde o echipă de 4 persoane a lucrat la selecția sa. Soiul este un hibrid de cireș de grădină și arbust (stepa).

Știați? Fructul de pădure conține acid elagic, care împiedică formarea tumorilor canceroase maligne. Acest acid „funcționează” nu numai pentru a preveni apariția celulelor canceroase, ci și oprește dezvoltarea celor existente..
Crescătorii au obținut imposibilul: înmulțiți cireașă, păstrând calitățile varietale, puteți absolut în orice mod, chiar generativ, prin os.

Soiul este potrivit pentru cultivare în toată CSI, inclusiv în Urali și în regiunea Volga.

Consultați soiuri de cireș, cum ar fi „Cireș minune”, "Morozovka", "Chernokorka", "Lyubskaya", "Tineret", "Vladimirskaya", "Shokoladnitsa", "Negru mare", "Abundent", "Turgenevka", "Besseya", „Ural Ruby”, Zhukovsky, "Far".

Descrierea arborelui

Să începem cu constituția lemn, să vorbim despre principalele diferențe și parametri. Arborele este foarte zvelt, simetric, atingând o înălțime de 3 m. Distanța dintre gulerul rădăcinii și primii lăstari este de 30-40 cm. Crește destul de repede.

coroană cireșe bine frunze și foarte dense, are o formă cilindrică alungită, cu ecouri ale unui con. Plăcile frunzelor sunt de culoare verde închis, netede, rotunde, cu o ușoară îndoire în sus.

Lungimea medie a unei frunze este de 8 cm, lățimea de 4 cm. Frunzele nu sunt pubescente. Lăstarii sunt colorați maro cu o nuanță cenușie, atingând o lungime de 45 cm.

Descrierea fructelor

Fructele au dimensiuni mari și greutatea corespunzătoare - până la 5 g. Au o formă rotunjită aplatizată și sunt colorate într-o culoare roșie închisă, care este similară cu cea imatură cireșe.

Pulpa de Bourgogne cu o abundență de suc, moale. Pielea este destul de densă. O caracteristică distinctivă este aceea că, în timpul maturității amovibile, boabele sunt separate separat de tulpină, lăsând o urmă uscată.

Gustul este foarte mare. Cireșele au obținut aproape scorul maxim pentru acest indicator, deoarece se remarcă prin dulceață și ușurință..

Polenizare

Acest soi se auto-hrănește, adică nu are nevoie de polenizator.. Puteți renunța la unul singur lemn, și va produce o cultură anuală fără polenizare artificială sau abundență insecte.

Trebuie menționat că cireșa „Ashinskaya” este un polenizator bun pentru astfel de soiuri: „înghițirea Altai”, „Nochka”, „Rubinovaya”.

fructoase

Soiul începe să dea roade abia în 4-5 an după plantare, cu toate acestea, în același timp, speranța de viață a copacului este destul de lungă - 30-35 de ani.

Important! Arborele poate înflori înainte de fructificare, dar ovarele vor cădea, ceea ce este o practică normală..

Perioada de înflorire

Înflorirea este prelungită, are loc în a treia decadă a lunii mai. Florile sunt mici și au o tulpină scurtă. Au o aromă plăcută. Toți mugurii sunt colectați în inflorescențe de 5-6 bucăți.

Perioada de maturare

O caracteristică distinctivă este aceea că toate fructele de pădure din copac se coacă în același timp, ceea ce face posibilă recoltarea tuturor produselor simultan.

cireașă considerat târziu, din moment ce fructele ajung la maturitate doar la sfârșitul lunii iulie, iar culesul cireșelor coapte este mai bun în prima decadă a lunii august.

Randament

Randamentul "Ashinskaya" este foarte plăcut pentru proprietarii săi, deoarece este stabil și foarte mare. Puteți recolta până la 12 kg dintr-un copac adult cireșe. În medie, se obțin aproximativ 10 tone de produse de calitate la hectar..

Important! 100 g de produse pure conțin 12% zahăr și până la 11% acid ascorbic.

transportabilitate

Deoarece fructele nu sunt deteriorate în timpul recoltei și au o piele densă, transportabilitatea lor este destul de bună, dar trebuie avut în vedere faptul că pe stepa cireșe o boabă se maturizează cu o pulpă foarte apoasă, de aceea nu se recomandă transportarea acesteia pe distanțe lungi.

Toleranță la secetă

Suprafața în creștere a cireșei de stepă asigură regiuni aride, prin urmare, rezistența la secetă a acestui soi este foarte mare. În același timp, în timpul maturarii fructelor, este mai bine să împiedicați uscarea solului, astfel încât copacul să poată forma fructe de pădure mari și suculente..

Duritate de iarnă

Rezistența la „Ashinskaya” este extrem de ridicată la rezistența la îngheț și la o tendință de regenerare rapidă. cireșe. Un copac zvelt poate rezista la înghețuri până la -48 ° C, iar în cazul înghețării rizomului, se recuperează rapid fără pierderi din punct de vedere al randamentului..

Știați? cireașă conține elemente hematopoietice, de aceea se recomandă utilizarea acestuia pentru anemie.

Rezistența la boli și dăunători

Poate nu vă vine să credeți, dar acest soi nu este afectat de nicio boală fungică și virală, ci are rezistență la coccomycosis. De asemenea, soiul nu este afectat. dăunători și organisme patogene, ceea ce este un adevărat miracol.

Trebuie menționat că sustenabilitatea lemn păstrate în condiții acceptabile. Dacă cultura nu este monitorizată, atunci înfrângerea este posibilă, dar foarte rar.

Aplicarea fructelor

Fructele sunt de tip desert, dar au un scop universal. Pot fi folosite pentru a face sucuri, pentru a face gemuri sau pentru a găti compoturi. De asemenea, decocturile din fructe sunt utilizate în tratamentul bolilor gastro-intestinale și în afecțiuni febrile..

Mai sus, am scris că fructele de pădure au o cantitate mare de zahăr, astfel încât poate fi folosit pentru a face vinuri de cireș fără a fi fixat cu alcool..

Află cum să faci lichior de cireș acasă.

Avantaje și dezavantaje

După citirea acestui punct, fiecare dintre voi poate forma deja o listă mare de argumente pro și contra acestui soi, dar merită sistematizat informația și evidențierea principalului lucru.

profesioniști

 • Randament ridicat.
 • Rezistent la temperaturi foarte mici.
 • Tolerează seceta prelungită.
 • Fructe anual, în timp ce randamentul este întotdeauna la același nivel.
 • Toate fructele de pădure au aceeași dimensiune și aceeași culoare, ceea ce oferă un plus de atractivitate atunci când sunt vândute.
 • Arborele nu este afectatboli și dăunători, dacă este îngrijit în mod corespunzător.
 • Poate fi propagat în toate modurile disponibile.
 • Boabele universale nu sunt numai gustoase, ci și sănătoase, conțin o cantitate mare de vitamine și microelemente.

Minusuri

 • Boabele se coacă foarte târziu. Acest lucru este important mai ales pentru cei care furnizează produse de vânzare, deoarece piața este saturată la sfârșitul verii fruct, iar prețul de achiziție este extrem de scăzut.
 • Cireșele încep să dea roade târziu, astfel încât să acopere costurile unui mare grădină nu va funcționa imediat.
 • Cireșele sunt prost transportate pe distanțe lungi, ceea ce face imposibilă exportarea lor în străinătate.

Știați? Acidul, care face parte din fructe, poate deteriora smalțul dinților, așa că, după ce ați mâncat fructele de pădure, ar trebui să vă clătiți definitiv gura.

„Ashinskaya” este un soi de cireș persistent, care are un randament excelent și un gust de fructe. Este demn de remarcat faptul că dezavantajele acestui soi sunt nesemnificative, iar în ceea ce privește plecarea, orice grădinar va câștiga mai mult decât să piardă, deoarece cireșa „Ashinskaya” nu cere să fie „aruncată praful”.

Se produce constant, care poate fi consumat proaspăt chiar și pentru cei cu probleme de aciditate..


Opinii: 170