» » Alegerea unei fundații pentru o cabană

Alegerea unei fundații pentru o cabană

fundație pentru o cabanăFundația, susțin mulți, este începutul și temelia casei. Dar această părere este greșită. Se dovedește că casa nu ține fundația, transferă încărcarea casei pe pământ, dar terenul deja ține casa. Pentru cei care visează să își construiască propria casă, există multe manuale, lecții video informaționale, unde este dată o structură clară, unde să înceapă, care ar trebui să fie baza.

Mulți din proiectele lor respectă ideea că trebuie să faci o bază masivă acasă. Dar ei nu cred că vor construi ziduri, un acoperiș și toate acestea devin o încărcătură suplimentară pe solul în sine. Astfel, funcția de încărcare a solului nu este în măsură să prevină prăbușirea casei, deoarece solul se așează sub greutatea.

Fundația trebuie să ofere funcții de fiabilitate și rezistență, ca orice altă structură a clădirii. Trebuie să îl calculați folosind marca și cantitatea de armare, beton, din nou în funcție de sarcina pe care o creează casa ta.

Cum funcționează o fundație de casă

Prin construcția greșită a fundației, atunci când nu evaluăm capacitatea portantă a casei, se poate prăbuși o parte a casei, cel mai adesea părțile laterale sau punctul de mijloc. Apoi, sarcina trage armatura superioară sau inferioară, iar în casă apar fisuri. Prin urmare, înainte de ideea de a construi o casă, trebuie să înțelegeți care este fundația, ce este ea. Din ce tip de fundație constă și din ce tip de fundație este mai bine să folosiți, astfel încât casa să vă servească mulți ani.

Tipuri de fundație-

  1. Curea - obișnuită (blocuri prefabricate, centură monolitică).
  2. Columnar sau Chise Foundation - stâlpii sunt ridicați în colțuri, în toate locurile unde se intersectează pereții. Este mai economic pentru clădirile mici (garaje, case din cărămidă cu un etaj).
  3. Monolitic - o placă de beton este turnată 50-60 cm sub casă. Dar când se folosește acest tip de fundație, trebuie să se țină seama de tipul de sol (măsurători geologice). Formați scurgerea corectă a apei, astfel încât fundația să nu se rupă din cauza înghețului, care pătrunde în sol cu ​​1,2 metri.
  4. Aragaz suedez - sistem de scurgere intensiv în muncă, dar bine.
  5. Pile - folosit pentru structuri ușoare pentru case (garduri). Stâlpii cu capetele ascuțite se instalează manual în pământ.

Dar dacă doriți să vă construiți casa la un cost mai mic, atunci veți avea nevoie de calculul unui designer profesionist. Acest lucru vă va ajuta să utilizați cantitatea exactă a tuturor materialelor și în viitor nu va trebui să refățiți totul în mod radical..

Alegerea unei fundații - videoclip


Opinii: 78