» » Cum să faci gabioane cu propriile mâini

Cum să faci gabioane cu propriile mâini

În modern design peisagistic noi tehnici și metode de decorare apar constant curtea cabanei de vară. În acest moment, gabioanele sunt foarte populare, pe care designerii de peisagistică le folosesc nu numai ca decor, ci și ca element care are un scop practic. Se poate părea că un astfel de element al decorului nu poate fi realizat cu propriile mâini, deoarece este o structură complexă care necesită precizie și dexteritate. Dar, de fapt, nu există nimic complicat în gabioane, așa că haideți să aruncăm o privire mai atentă la ce este vorba, la ce se folosește, cum se poate face acasă.

Care sunt gabioanele și scopul lor

Gabioane se numesc structuri speciale din plasă metalică umplute cu pietre sau moloz.Gabionele sunt utilizate pentru:

 • întărirea corpurilor de apă, cum ar fi un râu, lac si etc.;
 • crearea de suporturi pentru a proteja panta de colaps;
 • reglementarea canalelor fluviale;
 • protecţie sol din eroziune, precum și din apariția alunecărilor de teren;
 • protecție împotriva avalanșelor;
 • decorativ aranjament dacha site și locuri pentru recreere;
 • constructii garduri vii și garduri;
 • protecție împotriva vântului.

Știați? Gabionii, care acum îndeplinesc mai des funcția de decorare a curții, au fost inițial inventați pentru a construi reducte de apărare în timpul ostilităților.

soiurile

Gabionele diferă ca mărime și scop. Instalarea lor nu necesită amenajarea fundației.

Principalele diferențe între gabioane sunt structurile cadrelor, care sunt:

 • -Box în formă. Dacă luăm în considerare înălțimea structurii care este executată, atunci acest tip de cadru este realizat dintr-o plasă sau sudat din tije. Acest tip este adesea folosit pentru a decora un site sau un teritoriu al locurilor de agrement;
 • plat sau saltea. Aceste structuri sunt destul de joase și largi. Salteaua gabion este adesea destinată construcțiilor la scară largă pentru consolidarea băncilor lac sau zone de pe o pantă;
 • cilindric. Această vizualizare este concepută pentru a crea suporturi pentru plasare grădină mobilier sau ca elemente decorative separate;
 • arbitrar. Nu este necesar să respectați formele de cadre banale, deja cunoscute, puteți veni cu ceva propriu, exclusiv, pe care nimeni altcineva nu îl va avea și să-l aducă la viață.

Din ce este realizat cadrul

Companiile angajate în producția de gabioane tind să folosească sârmă galvanizată cu o densitate de acoperire în regiunea de 250-280 g / mp. m. Acesta este un fir destul de dens: nu poate fi comparat cu cel mai obișnuit "coaste", care este folosit în mod activ pentru construcția diferitelor garduri. De asemenea, în loc de sârmă zincată, acesta poate avea o acoperire din PVC și are o grosime de la 2 până la 6 mm.Containerele care vor fi utilizate pentru aceste structuri trebuie să fie neapărat foarte rezistente pentru a rezista la o sarcină mare sub o umplutură grea, de aceea sunt realizate folosind o tehnică care presupune răsucirea dublă a sârmei.

Important! Plasa trebuie să aibă celule realizate ca poligoane obișnuite pentru ca gabionul să țină bine și să fie rezistent.

Ce poți completa

Alegerea umpluturii trebuie să depindă de dimensiunea cadrului, astfel încât să nu cadă prin celulele și găurile din plasă, precum și de locul în care intenționați să plasați structura.Cadrul pentru gabion poate fi umplut cu piatră artificială de zdrobire grosieră sau piatră naturală.

Pentru moment Cele mai populare sunt rocile dure vulcanice, la fel ca:

 • granit;
 • cuarțit;
 • bazalt;
 • diorit.

Cea mai obișnuită, dar nu mai puțin populară este gresia..

Din pietre și diverse plante din țară, puteți crea compoziții frumoase: curentul uscat, stânci artificiale, tobogan alpin.

Puteți utiliza tot felul de roci stâncoase pentru a umple structuri care vor fi rezistente la puternice îngheţ și suficient de puternic.

Dacă construiți gabioane pentru a decora parcele, atunci opțiuni alternative de materiale, la fel ca:

 • sticlă;
 • taieturi din lemn;
 • bucăți de țevi;
 • gresie spartă;
 • cărămidă;
 • pavaj;
 • beton zdrobit.
Dacă doriți ca gabioanele să se îmbine cu peisajul local, este recomandat să le umpleți cu piatră naturală care se potrivește cu zona. De exemplu, pietricele mari, piatra zdrobită zdrobită, bolovii rotunjite sunt potrivite ca umplutură naturală. Dacă alegeți umplutura potrivită, atunci va completa imaginea astfel încât totul să fie combinat cât mai armonios..

Important! Dacă doriți să subliniați, să evidențiați sau să atrageți atenția asupra gabionului dvs., atunci trebuie să aveți grijă de aterizare peluză sau pavajare asfalt pe toate părțile structurii.

Locație

Având în vedere că gabioanele au devenit destul de populare în designul peisajului, este important să vă decideți unde este cel mai bine să le așezați dacă decideți să decorați curtea.Atunci când alegeți un loc, trebuie să aveți în vedere că astfel de structuri arată destul de greoaie și dure, așa că ar trebui să aveți grijă de flori și verdeaţă, cu care puteți dilua compoziția.

De asemenea, puteți face paturi de flori din gabioane, atât pentru decorarea curții, cât și pentru actualizarea designului vechi intrigă.Gabionele pot fi plasate pe teritoriu așa cum este garduri sau partiții. De asemenea, aceste structuri întăresc adesea versanții pentru a preveni prăbușirea..

Structurile sunt folosite pentru decorarea parcurilor, locurilor de joacă, care sunt prezentate sub formă de forme diverse animale, personaje de desene animate sau doar forme geometrice.

Adesea gabioanele sunt folosite pentru a decora bazinele de piscină sau a le instala în apropierea rezervoarelor artificiale..Gabionele pot fi folosite ca construcție a unui colț de odihnă, unde poate fi prevăzută o masă, care poate fi umplută cu orice piatră disponibilă, iar în jurul acesteia se pot construi rame pătrate care funcționează ca scaune.

Este simplu să faceți o zonă de cabană de vară confortabilă și confortabilă pentru relaxare: construiți pe ea chioşc, pergolă sau pur și simplu o banca, și de asemenea decora meşteşuguri.

Uneori, astfel de modele sunt utilizate pentru a oferi o bună protecție. foișoare de la inundații.

În ciuda faptului că structura este considerată suficient de puternică, pietrele utilizate pentru gabioane au un spațiu între ele prin care apa se va scurge, împiedicând acumularea sa în foișor și înfundare..

Materiale și instrumente pentru lucru

Instrumente și materiale pe care le vom folosi pentru a construi un gabion:

 1. Foarte puternic galvanizat grilă. Alegerea sa depinde de volumul structurii: cu cât este mai mare gabionul, cu atât mai puternică va fi necesară ochiurile. Acum produc o plasă specială pentru astfel de structuri, care are celule hexagonale, dar puteți achiziționa și o plasă obișnuită, care are celule dreptunghiulare.
 2. De asemenea, uneori se folosește o legătură în lanț pentru structuri, dar trebuie avut în vedere faptul că o astfel de structură nu vă va servi mult timp.
 3. Cleme sau capse de sârmă, care sunt necesare pentru a menține părțile cadrului împreună. Acestea ar trebui să fie selectate pentru cadrul propriu-zis, adică să cumpere galvanizat, astfel încât punctele de atașare să nu ruginească prematur și structura să nu se prăbușească.
 4. Negru gros film, nisip sau geotextil pentru a fi plasate sub structură.
 5. Pietrele, pietrele, cărămida spartă sau orice altă umplutură prevăzută pentru umplerea cadrului.
 6. Armare, dacă intenționați să construiți o structură mare - pentru structuri mici nu este necesară.
 7. Lopată, clesti, banda de masura.

Procesul de fabricare și instalare pas cu pas

Pentru a învăța cum să faceți gabioane de înaltă calitate, ar trebui să practicați mai întâi pe structuri mici, de exemplu, construiți pat de flori. Luați în considerare dispozitivul gabion ca un element în proiectarea peisajului folosind un exemplu paturi de flori, precum și tehnologia de fabricație cu fotografie.

Știați? Cuvântul „gabion” este francez, deși este folosit mai frecvent de spaniolă și are o traducere literală pentru „coșul mare”.

Instrucțiuni pas cu pas despre cum să faceți un gabion cu propriile mâini:

 1. Determinați cât de largă va fi structura fabricată. Dacă intenționați să construiți o grădină mică de flori, atunci 30 cm vor fi suficiente.Pentru a simplifica instalarea, înălțimea trebuie măsurată la fel, astfel încât în ​​final să obțineți un cadru de 30 cu 30 cm.
 2. Patul de flori care va fi îngrădit trebuie marcat cu o bandă (40 cm lățime). În acest loc, solul trebuie bine nivelat și tamponat..
 3. Pentru a nu sparge golurile dintre pietre buruieni iar vegetația patului de flori, baza trebuie tratată cu geotextile, care ar trebui să fie așezate puțin mai larg decât structura în sine.
 4. Tăiați ochiurile cumpărate în benzi de 30 cm, și în lungime - în funcție de lungimea gardului planificat pentru patul de flori. Fiecare parte va necesita 4 benzi și 2 pătrate pentru a acoperi capătul. O astfel de structură este în măsură să închidă o parte a patului de flori: în consecință, pentru a închide complet patul de flori, sunt necesare 4 cutii.
 5. Acum, când piesa a fost tăiată, ar trebui să începeți să asamblați structura. Pentru a face acest lucru, așezați o bandă pe pământ, apoi așezați pereții perpendicular unul după altul și atașați-le cu cleme sau sârmă galvanizată. Efectuați această manipulare din interiorul structurii pentru a menține un aspect îngrijit al structurii. Mușcați partea de exces a clemei cu un clește.
 6. Fixează capetele structurii în același mod. Lăsați partea superioară deschisă în această etapă.
 7. După ce ați construit toate cele 4 casete, puteți începe să le completați. Pentru a face acest lucru, umpleți și agitați bine casetele, astfel încât pietrele să se potrivească perfect unele față de altele. După umplerea tuturor casetelor, puteți înșuruba partea superioară.
 8. Geotextilele care ies dincolo de structură se recomandă a fi decorate cu pietricele mici sau alte elemente decorative.

Aflați cum să faceți un pat frumos de flori obosi și pietre.

Sfaturi utile

Pentru a vă facilita construirea unui gabion, vă recomandăm să vă familiarizați cu unii note utile:

 1. Atunci când gabioanele sunt suficient de mari, este necesar să se prevadă mai multe compartimente secționale care să împiedice conținutul să iasă din pereții rețelei în perioada încărcării sale în cadru..
 2. Atunci când construiți cutii individuale, acestea trebuie fixate într-un monolit folosind sârmă. În acest caz, ar trebui să acordați atenție tipului de sârmă, astfel încât cadrul în sine să fie realizat de același tip ca și elementele de fixare. Dacă alegeți un analog mai ieftin, atunci puteți provoca deformarea structurii, precum și distrugerea rapidă a acesteia.
 3. Dacă este planificată construcția unei structuri de suprafață, atunci aceasta trebuie umplută cu o piatră, astfel încât dimensiunea fracției să depășească celulele din grilă cu o treime.
 4. Dacă structura va fi sub apă, atunci piatra trebuie folosită mai mare, astfel încât să fie jumătate din dimensiunea celulei din grilă.

Astfel, nu va fi dificil să construiți un gabion acasă, principalul lucru este să urmați instrucțiunile și recomandările pentru efectuarea lucrării..


Opinii: 96