» » De ce îngrijire are nevoie de gard viu?

De ce îngrijire are nevoie de gard viu?

salcie gard viuCel mai important este să pregătiți locul de aterizare pentru gardul verde. Grija pentru gardurile de salcie constă în hrănirea corespunzătoare. Pentru ca gardul de salcie să crească mai repede, vara trebuie aplicate îngrășăminte cu azot pe sol. De asemenea, tăiați gardul de cel puțin trei ori pe sezon. Atunci salcia va forma mai multă creștere, iar gardul verde va deveni mai gros..

Plantarea unui gard viu

Un gard viu este o serie de crenguțe de salcie conectate între ele. De regulă, ligamentele sunt făcute la aceeași lățime - 1 metru, dar așa-numitul schelet al gardului poate avea diferite înălțimi (de la 1,5 la 4,5 m). Pentru ca salcia să se înrădăcineze bine, pentru plantare trebuie să săpați un șanț 1/5 din înălțimea crengilor. Solul din șanț trebuie bine udat și apoi trebuie plantată o secțiune din gard. În primul an după plantare, salcia, ca orice altă plantă, formează un sistem de rădăcini. Prin urmare, gardul trebuie udat din abundență, iar solul de lângă el trebuie mulat. La începutul primăverii, la plantare, pentru o mai bună supraviețuire a crengilor de salcie, este necesar să adăugați nitroammofosk în sol.

Probleme de care un gard viu poate ajuta să scape

Gardurile de salcie sunt o protecție excelentă împotriva vântului. Crengile din pachet sunt amplasate unul lângă altul și sunt fixate în siguranță. Din această cauză, ele cresc împreună într-un singur gard monolit, în al doilea an după plantare. Dacă doriți ca site-ul să arate frumos, plantați în jurul lui speculative din salcie. Primăvara, salcia este acoperită cu flori aurii, care atrag insectele polenizante pe site. Mirosul acestor flori respinge niște dăunători, cum ar fi afidele..

Gardurile de salcie pot ajuta, de asemenea, să scape de apa stagnantă plantându-l acolo unde se colectează umezeala. În acest caz, gardul de salcie nu este udat, îngrijirea constă doar în tăierea gardului.

Tunderea acoperirii

Gardul este tuns de trei ori pe an. Pentru o supraaglomerare puternică a gardului, tăierea se face cel mai bine în fiecare lună de vară..

Utilizați un dispozitiv de tuns electric sau foarfece de grădină pentru tăiere, deoarece este incomod să modelați tufe de salcie cu foarfece de tăiere. Încercați să tăiați lăstarii de salcie în unghiuri diferite, astfel încât lăstarii tineri să fie împletite și să arate mai plăcut estetic..

Dacă achiziționați un mănunchi de crenguțe de 1,5 m înălțime, atunci puteți crește un gard viu înălțime 1,8 m. Puteți calcula înălțimea gardului folosind formula: înălțimea pachetului + 30 cm creștere. În plus, ramurile de salcie încep să se înclineze spre sol. Gardul va deveni prea supraîncărcat și poate fi tăiat doar cu un freză electrică de perii..


Opinii: 62