» » Proiectare de gard

Proiectare de gard

proiect de gard viuUn gard viu este o modalitate excelentă de a vă decora proprietatea. Mulți designeri de peisaj folosesc arbuști decorativi pentru plantarea gardurilor vii. Rolul coloanelor în gard viu este îndeplinit în principal de thuja.

Prin combinare tuia și arbuști, puteți crea un design unic pentru gardul dvs.. Pentru formarea unui gard mic, veziculele subdimensionate sunt perfecte. Există mai mult de 200 de soiuri ale acestui arbust. Există vezicii cu frunze galbene, visiniu și verde.

Cumpărați plante numai de la creșe. La piață sau târg, puteți fi vândute răsaduri de calitate scăzută, cu un sistem rădăcină slab format, care nu va prinde rădăcină pe site.

Distanța dintre arbuști ornamentali ar trebui să fie de la 0,5 m la 1 m pentru plantare strânsă și de la 1 m la 1,5 m pentru plantații rare. Tui se plantează la o distanță de mai mult de 3 m cu o plantare strânsă și până la 5 m cu o rară.

Alternanța plantelor

Principiul principal al formării unui gard viu este alternanța plantelor. Pentru garduri vii, se folosesc de obicei trei tipuri de răsaduri:

  • copaci;
  • arbusti decorativi;
  • flori pentru amenajarea paturilor de flori lângă gard viu.

Chiar dacă gardul este format doar din thujas, mai multe soiuri sunt plantate pentru a crește efectul decorativ al peretelui verde..

Folosiți mai multe soiuri de vierme vezicale. Acest lucru va diversifica gardul. Pentru a decora gardul, puteți planta alături flori rezistente la umbră. Dacă utilizați arbuști înfloriți atunci când aranjați un perete verde, puteți face fără paturi de flori.

Răsadurile cu un sistem rădăcină închis vor ajuta la gândirea asupra proiectării unui gard viu. Sunt vândute în ghivece, permițându-vă să vă aranjați plantele într-o ordine diferită.

Înainte de plantarea gardurilor vii, udă răsadurile, pregătește gaura de plantare și păstrează distanța dintre plante.

Plantarea corectă a răsadurilor

Când transportați plantele la locul de plantare, nu luați răsadurile prin vârf, deoarece există riscul de a le deteriora. Luați răsadurile de jos de pe recipient. Răsadurile de calitate sunt vândute în pungi de plasă care nu interferează cu dezvoltarea rădăcinilor. Astfel de plante nu pot fi scoase din containere, ci plantate în groapa de plantare chiar în pungă.

Arbustii sunt plantați la un unghi de 45 °, iar copacii trebuie plantați fără a adânci gulerul rădăcinii. După plantare, plantele sunt bine udate și se aplică îngrășăminte minerale complexe.


Opinii: 55