» » Privatizarea zonei suburbane

Privatizarea zonei suburbane

privatizarea unei cabane de varăPrivatizarea unei parcele de cabane de vară s-a schimbat dramatic de la 1 martie 2015 dacă se află într-o asociație non-profit (grădinărit, horticultură sau o comunitate de căsuțe de vară).

Până la 31 decembrie 2020, membrii acestor asociații au dreptul să achiziționeze un teren de cabană de vară pentru administrarea propriei ferme, indiferent de perioada calendaristică în care au intrat în ea, fără a efectua gratuit licitația preliminară pentru proprietate.

Zona suburbană - statut juridic

Reguli de înregistrare:

 1. Dacă proprietarul unei căsuțe de vară are în mâini un „Certificat de proprietate asupra terenului” (cu cuvinte simple certificat „alb sau roz”), atunci este suficient să îl înregistrezi în registrul de stat. Sau orice act, contract, decizie emisă de un organism care la acel moment avea dreptul de a dispune de teren, este considerat valabil.
 2. Dacă dreptul nu este specificat în document, atunci în mod implicit, site-ul este considerat proprietate.
 3. O cabană de vară devine proprietate fără plată dacă documentul conține dreptul la utilizare permanentă, nelimitată, pe tot parcursul vieții și există, de asemenea, un „certificat al dreptului la moștenire prin lege”.
 4. Proprietarul are doar card de membru, bilet, certificat sau nu există documente oficiale. În acest caz, este necesar să vizualizați parcelele în Cadastrul imobiliar de stat și să îl înregistrați.

Documente disponibile

Pentru a afla starea site-ului și înregistrarea acestuia, se efectuează o verificare pe site-ul web al Cadastrului imobiliar de stat:

 • în fila „Harta cadastrală publică” găsiți site-ul dvs. și numărul acestuia. Dacă nu există niciun site, atunci acesta nu este deținut;
 • dacă există un complot, atunci accesați site-ul web Rosreestr „Informații de referință online despre obiecte imobiliare”;
 • completați linia „număr cadastral” din fereastră, urmată de un colon și un asterisc;
 • găsiți propria listă în listă după parametri adecvați (mp.);
 • completați formularul de solicitare a informațiilor USRR pentru a afla dacă există un titlu pe site și cine este titularul dreptului de autor;
 • achită taxa și așteaptă rezultatul;
 • în câteva zile, un extras din USRR va veni cu informații despre proprietatea imobiliară și deținătorul dreptului de autor;
 • dacă numele dvs. de familie este indicat acolo, atunci documentul trebuie salvat, acesta va fi o confirmare fiabilă a dreptului de proprietate;
 • în cazul în care numele documentului altcuiva este indicat în document, atunci este necesar să aflați dacă un extras a fost făcut pe site-ul respectiv sau titularul dreptului de autor s-a schimbat.

Lipsa documentelor de proprietate oficială

În absența documentelor sau a prezenței unui card de membru, a unui certificat, înregistrarea site-ului este verificată, ca și în prezența documentelor. Dacă informațiile nu sunt găsite, atunci trebuie să urmați mai mulți pași.

Conform clauzei 2.7. Articolul 3 din Legea federală nr. 137. Într-un parteneriat (asociere), aflați când dreptul la teren a fost eliberat pentru toată grădinăritul înainte de începerea Legii federale, datată înainte de 25 octombrie 2001.

Dacă există un document justificativ, se ia o copie certificată de parteneriat.

Conform clauzei 2.8. Articolul 3 din Legea federală a Federației Ruse nr. 137, se face o copie a documentelor de înregistrare:

 • la biroul fiscal;
 • un document privind împărțirea teritoriului între membrii grădinăritului;
 • o copie a planului de parcele de grădină și aflați numărul cadastral al întregii societăți horticole.

Împreună cu inginerul cadastral, întocmește în mod corespunzător documentele pentru înregistrarea cadastrală. Dacă sunt din modelul vechi, atunci specialistul formează un complot al locației site-ului.

Când asociația are toate planurile de delimitare, atunci specialistul ei pregătește un plan pentru înregistrarea unei căsuțe de vară și obținerea unui număr cadastral.

Contactarea autorităților superioare care gestionează parcelele și eliberează drepturi asupra acestora. Ei completează o cerere despre dorința de a primi site-ul lor gratuit. Îi atașăm copiile primite din parteneriat.

Ca răspuns, aceștia vor oferi un decret privind achiziția gratuită a site-ului. După primirea acesteia, ar trebui să trimiteți o cerere de introducere a informațiilor cu privire la drepturile de teren către Rosreestr.

Atunci când grădinăritul nu are un proiect de supraveghere a terenurilor. Răspunsul de la organismul autorizat va fi sub forma unei decizii cu privire la amplasarea în cadastrul site-ului de pe planul teritoriului.

După aceea, trebuie să contactați inginerul pentru a pregăti un plan de formare a terenului. Depune o cerere către Camera Cadastrală pentru a stabili numărul corespunzător. Trimiteți organismului autorizat întregul set de documente cu anexarea pașaportului cadastral al terenului.

Ca răspuns, veți primi un decret privind acordarea de proprietate a site-ului gratuit. Când comanda este la îndemână, se depune o cerere pentru introducerea de informații despre proprietate.

Din acest moment, solicitantul devine proprietarul site-ului.

Reguli de privatizare Dacha - video


Opinii: 76