» » Trei moduri ușoare de a-ți face propriul balansoar

Trei moduri ușoare de a-ți face propriul balansoar

Fotoliul este o piesă de mobilier confortabilă și populară folosită atât în ​​mediul casnic, cât și în timpul liber, cum ar fi un balansoar. Vom lua în considerare caracteristicile sale și capacitatea de a face un astfel de mobilier cu propriile noastre mâini astăzi în articol.

Tipuri de scaune

Principalele soiuri ale acestui mobilier confortabil:

 • Acasă - concepute pentru relaxare (lectură, odihnă după-amiază), în plus, ele servesc ca un plus elegant la interior;
 • cabane de vară - servește ca mobilier pentru comunicare și relaxare după o săptămână grea, grădinărit sau grădinărit;
 • scaune de birou - ajutați personalul și managerii să se odihnească în timpul pauzelor scurte dintre muncă.
Dacă ai o casă de vară și îți place să creezi, află cum să faci o grădină frumoasă, grătar din piatră, lebede de anvelope,construiți o piscină, face sculpturi, construiți și echipați o baie, cascadă, Fântână, gabioane, chioşc și stânci artificiale.
După tipul de construcție, balansoarul poate fi împărțit după cum urmează:
 • cu alergători de rază - chiar prima specie creată de omenire are o mare amplitudine în mișcare și se poate transforma;
 • cu alunecări de curbură variabilă - stabil, nu se răstoarnă;
 • alergători eliptici - adesea echipate cu o placă, arcuri, bare de protecție, au o „plimbare” moale;
 • pahar fără picior - cea mai simplă opțiune, adesea folosită în căsuțele de vară, alergătorii sunt în același timp un loc;
 • planor - design modern care se leagănă cu ajutorul unui mecanism de pendul.
În principiu, scopul balansoarului este același - odihnă și relaxare cu balansarea măsurată. Scaunele cu alergatori sau planuri arcuite sunt foarte apreciate de femeile însărcinate și de mamele care alăptează. O balansare măsurată calmează nervii, ameliorează stresul și oboseala, copilul se comportă calm în timpul hrănirii, adoarme mai bine.

În general, un astfel de mobilier este foarte propice pentru somn: dacă sunteți chinuit de insomnie, atunci câteva minute de balansare cu o cană de lapte cald sau ceai din plante vor corecta situația. Balonarea într-un ritm are un efect pozitiv asupra sistemului nervos parasimpatic, iar forma spatelor curbate relaxează coloana vertebrală, scutind tensiunea de la ea, acest efect este benefic și asupra sistemului autonom al organismului.

De ce se balansează scaunul

Centrul de greutate al unui astfel de mobilier este mutat de la scaun la unghiul dintre scaun și spate.. Picioarele sunt două benzi sub formă de arc, care vă permit să vă balansați fără prea mult efort din partea unei persoane așezate. Amplitudinea de balansare depinde de lungimea picioarelor alergătorului: cu cât este mai lung, cu atât este mai puternic unghiul de înclinare a scaunului, până la poziția „înclinată”. Alergătorii scurti oferă un mic leagăn pentru balansarea măsurată și de putere.

Știați? Primele scaune artificiale au fost mobilier de tron ​​pentru conducătorii suverani. Acest mobilier era realizat dintr-un material scump, putea fi incrustat cu pietre prețioase, aur, fildeș. Potrivit arheologilor, partea din spate a tronului lui Tutankhamon a fost aproape complet îngropată în ornamente de aur..

Materiale care sunt potrivite pentru construirea unui balansoar

Lista materialelor - de bază și pentru piese de mobilier individuale:

 • lemn - lemnul de înaltă calitate are un preț adecvat, dar mobilierul se dovedește întotdeauna elegant, rezistent și confortabil. Prelucrarea acestor materii prime necesită cunoștințe minime despre tâmplărie, în plus, trebuie să alegeți materialele potrivite pentru prelucrarea finală, care va proteja arborele de influențele externe;
 • placaj - pentru un amator, acesta este cel mai convenabil material, este ușor de procesat, principalul lucru este să ne gândim la o fixare fiabilă a pieselor. Dezavantajul materialului este că nu este potrivit pentru stradă;
 • viță de vie sau ratan - o opțiune excelentă pentru mobilă, dar țesutul trebuie învățat, iar materialul este greu de obținut, trebuie să cunoașteți și regulile de prelucrare;
 • metal - lucrul cu acesta necesită atât abilități, cât și instrumente speciale, dar cu o prelucrare corectă este un material puternic și durabil, care nu se teme de condițiile meteorologice;
 • țevi în formă mai potrivite pentru fabricarea pieselor decât întreaga structură, ele sunt puternice și durabile, dar necesită pricepere;
 • tevi de plastic - de asemenea, o opțiune bună în absența unor abilități speciale. Material ieftin, ușor, ușor de utilizat, nu se tem de testele meteorologice.

Știați? Există încă multe controverse cu privire la originea și autorul invenției scaunului balansabil. Indiscutabil este faptul introducerii în dicționarul englez în 1787 a noii expresii „balansoar”, literal - „balansoar”.

Definiție cu tipul de scaun

Mobilierul din răchită arată elegant, frumos, este confortabil și ușor, dar nu toate modelele se încadrează în interiorul urban. Această opțiune este ideală pentru căsuțele de vară. Scaunul poate fi așezat pe o terasă sau terasă, este ușor să-l mutați în casă (de exemplu, pentru iarnă), ansamblurile cu mese și scaune cu picioare mici arată deosebit de bine.

O altă opțiune excelentă pentru țară sunt produsele metalice, unde rama este metalică, iar scaunul și spatele sunt din lemn.

Important! Într-un mediu de apartament, alergătorii metalici pot provoca pagube semnificative la finisajul podelei..
O opțiune bună este un balansoar tip rabatabil din lemn, care poate fi îndepărtat cu ușurință de pe stradă spre casă. Modelele tip canapea cu o parte transversală largă merită o atenție specială. Doar un dumnezeu pentru o reședință de vară - o opțiune cu baldachin: produsul poate fi așezat în grădină și odihnit calm la umbra sa.

Un model ușor format din placaj de tip „tumbler” poate fi amplasat nu numai pe terasă, ci și în grădină.

Fiecare proprietar al unei case private sau zona suburbana vă sfătuim să citiți cum se face un butoi din lemn, faceți-vă-voi singuri căptușeala din lemn, construiți o pivniță în garaj, Tandoor și Cuptor olandez.
Produsele din plastic nu trebuie să arate ieftine - pot fi articole elegante, cu modele interesante. Plus produse ca preț, durabilitate (nu se tem de dăunători sau condiții meteorologice), greutate ușoară. De asemenea, produsele sunt destul de potrivite pentru interioarele moderne ale apartamentelor..

Modelele pentru un apartament sau o casă, în primul rând, ar trebui să se încadreze în aspectul general al interiorului, să fie ușor de mutat, dacă este posibil, să nu ocupe mult spațiu dacă camera este mică. Un model din placaj curbat va fi ideal din toate punctele de vedere: produsul nu este scump, compact, poate fi decorat cu huse și perne din orice material, placajul poate fi vopsit în orice culoare dorită.

Modelele ușoare din lemn se potrivesc, de asemenea, perfect cu orice tip de mobilier; o bandă de PVC este de obicei atașată la alergătoarele de astfel de produse pentru a proteja parchetul sau alte acoperiri de scufundări sau zgârieturi. Există multe modele cu echipamente suplimentare: pouf sau suport pentru picioare.

O opțiune excelentă pentru o casă sau un apartament este un planor: fără schiuri, ci doar un mecanism de pendul, modelul nu va deteriora podeaua.

Instalarea unui acoperiș pe o clădire nouă este un pas important care necesită o coordonare adecvată a acțiunilor. afla cum să acoperiți independent acoperișul cu dale metalice, Ondulin, faceți o mansardă și acoperiș gable.
Un scaun jos cu picioare scurte și perne moi este potrivit pentru o creșă și va deveni un loc de odihnă preferat pentru un copil. Apropo, există produse electronice de vânzare pentru cei mici - un bun ajutor pentru mămică atunci când merge la culcare..

Țesutul în stil luxos de viță sau ratan, în funcție de tipul modelului, poate accentua favorabil designul în diferite stiluri - „Provence”, etnic, clasic, victorian. Acestea sunt produse durabile și ușoare, în plus, naturale, lucru important în timpul funcționării..

Pentru a vă echipa casa, citiți cum să îndepărtați vopseaua veche de pe pereți, tapet de lipici de diferite tipuri, izolarea cadrelor ferestrei pentru iarnă, puneți un întrerupător de lumină, priză și instalați încălzitor de apă instantaneu.

Un exemplu de construire a unui balansoar simplu

Cel mai simplu model are două pereți laterali cu bare transversale. Partile laterale vor fi realizate sub forma unui bumerang, 14 bare de cruce sunt atașate de ele cu o distanță de 4 centimetri între ele, suporturile de la o bară vor susține barele transversale.

Materialul principal este placajul de 1,5 cm grosime, cu excepția acestuia, veți avea nevoie de:

 • șuruburi autofiletante;
 • Jigsaw;
 • burghiu sau șurubelniță;
 • creion simplu;
 • ruletă;
 • carton pentru model;
 • șmirghel;
 • lipici de lemn.

Succesiunea acțiunilor este următoarea:

 1. Pe o foaie de placaj folosind o piesă, desenați un perete lateral conform desenului.
 2. Se taie cu un puzzle.
 3. Șlefuiți ambele părți bine cu șmirghel.
 4. Tăiați traversele - 59 cm lungime, 6 cm lățime, 14 bucăți.
 5. Tăiați suporturile de 5 cm lungime, 6 cm lățime, în cantitate de 14 bucăți dintr-o bară.
 6. Detalii despre nisip.
 7. Folosind lipici din lemn, atașați barierele mai întâi pe un perete lateral, apoi pe celălalt.
 8. În partea din spate a structurii, lipiți suportul din spatele fiecărei cruci.
 9. Fixați suportul suplimentar cu un șurub cu autofiletare.
 10. De asemenea, fixați membrul încrucișat cu suport.

Vopseste modelul finisat cu orice compoziție la alegere (pata, vopsea). Partea din spate a cadrului poate fi tapițată cu piele de piele, iar o saltea din același material poate fi cusută pe scaun și spătar. Opțiunile și modelele de tapițerie pot fi diferite, în funcție de preferințele dvs. și de scopul mobilierului.

Dacă îți place să faci totul singur, citește cum să tăiați corect ușa, faceți o despărțire din gips-carton cu o ușă, instalați jaluzele pe geamurile din plastic și izolarea cadrelor ferestrei pentru iarnă.

Un exemplu de a face un adevărat balansoar

Fără a cunoaște procesul de prelucrare a lemnului, este însă posibilă realizarea unui produs simplu cu piese care nu au linii curbate, cu excepția schiurilor..

Pentru muncă, veți avea nevoie de:

 • placă de lemn 3000/200/40 mm pentru schiuri, pentru placa de structură principală cu dimensiunile 3000/100/20 mm;
 • hârtie milimetrică;
 • creion;
 • ruletă;
 • Jigsaw cu ferăstraie pentru lemn;
 • şurubelniţă;
 • confirmants;
 • polizor.
Lucrările ulterioare constau în următoarele etape:
 1. Conform desenului, modelele sunt preparate din carton gros.
 2. Golurile sunt decupate după model: spate, scaun, 2 picioare din spate și 2 din față, 2 șipci care țin scaunul, 2 cotiere, schiuri, o bară care le leagă în față.
 3. Toate părțile sunt șlefuite cu atenție, tratate cu grund și vopsea.
 4. Apoi, cu referire la desen, găurile sunt găurite pentru confirmare.
 5. Etapa finală este asamblarea.
 6. Acum puteți coase un capac moale sau câteva perne, iar balansoarul este gata.

Transformarea unui scaun obișnuit în balansoar

Cu siguranță, în fiecare gospodărie există un scaun vechi pe care n-are de unde să-l pui. O nouă viață i se poate da prin transformarea într-un balansoar. În același timp, dacă scaunul este tapițat, îl puteți schimba în material textil cu un model mai modern..

Important! Scaunul trebuie să fie pregătit și anume, picioarele din spate trebuie să fie fixate puțin, mutând astfel centrul de greutate. Trebuie să depuneți cu alergători gata pregătiți pentru a evita greșelile.

Pentru muncă, veți avea nevoie de:

 • scaun;
 • Jigsaw cu un ferăstrău pentru lemn;
 • placa pentru alergatori cu grosimea de 4 cm;
 • șmirghel sau polizor;
 • carton pentru model;
 • creion;
 • rigla;
 • şurubelniţă;
 • buloane.

Succesiune suplimentară de acțiuni:

 1. La calcularea mărimii arcadelor, trebuie să se țină cont de faptul că lungimea lor trebuie să fie cu 30 cm mai mare decât distanța dintre picioarele scaunului. Carve arcuri.
 2. Alergătorii sunt încercați pe picioarele scaunului, găurile sunt găurite în locurile de fixare viitoare.
 3. Strângeți alergătorii la picioare.
 4. Nisipă din nou pentru a netezi toate neregulile și vopsea produsul într-o singură culoare.
În principiu, nu este dificil să faci singur un produs cu un minim de cunoștințe. Dificultatea poate apărea atunci când lucrați la arcuri pentru alergători, așa că la sfârșitul articolului vă aducem în atenție o instrucțiune video pentru realizarea alergătorilor din lemn.

Video: cum să faci un balansoar

Recenzii despre internauți cu privire la modul de a face un balansoar cu propriile mâini

Deci, pentru a face un balansoar cu propriile mâini, o singură dorință nu este suficientă, aveți nevoie și de un instrument, precum și de experiență în utilizarea acestuia. Cred că cel mai simplu mod de a o face este din PAL. Puteți tăia și lipici marginile în atelier, dar le puteți asambla acasă..
1. Lamelele pot fi lipite una câte una, dar aceasta este o perioadă lungă de timp, este nevoie de până la câteva ore pentru ca lipiciul să se prindă. Am lipit un pachet dintr-o dată, 6-8 bucăți și îl pliez peste tot, ceea ce, în general, nu este dificil. Apas pe unul dintre marginile pachetului cu o clemă până la formular, apăs pe mâna a doua cu mâna și apuc același lucru cu o clemă, iar eu deja îi rețin semnul de naștere cu un șurub. După ce am dat forma, strâng întregul ambalaj pe toată lungimea clemelor după aproximativ 10-15 cm.2. Forma este realizată pentru fiecare curbă. Placă de bord de 25 mm. Un oval este tăiat cu un puzzle (electro) și așa mai departe de două ori. Aceste două ovale sunt conectate în partea de sus cu orice (am bare). Fotografia de mai sus arată acest lucru. Barele sunt la fel în toate dimensiunile pentru a menține curbura. 3. Folosesc pin. Mi se pare că puteți folosi orice lemn, dar pentru soiuri tari, lamele de tăiere mai subțiri.
Și acesta este da. Scaunele, băncile, fotoliile etc. sunt mobilier pur anatomic. Acesta este eu despre cel care este făcut la comandă. În primul rând, faceți o probă pentru client din ceva mai ieftin, el vine și începe să testeze. Înălțimea scaunului, înclinarea spătarului, etc. Aici, așa cum se spune, nu poți mulțumi pe toată lumea. Trebuie să cauți un teren din mijloc.
Dimensiuni scaun Latime 50cm. lungime 110cm. inaltime 130cm. Acesta a fost realizat din placaj de 15 mm lipit în două straturi, deoarece nu am găsit placaj gros de vânzare. Margini prelucrate cu o freză, produsul este lăcuit în două straturi.
După cum am înțeles, aici avem nevoie de niște estimări cu locația centrului de greutate.De multă vreme am privit balansoarele.Tot ce am văzut sunt făcute complet diferit.Există că „schiurile” au o lungime atât de mare (asigurarea împotriva rulajului) încât scaunul în sine ocupă mult spațiu. Pe scurt. Trebuie să cauți planuri...
Lovitura de stat a avut loc pe primul loc. Ulterior, i-am limitat mișcarea cu o bară transversală în partea din spate a schiurilor din partea de jos (din păcate, nu există nicio fotografie), ceea ce nu este foarte convenabil, desigur, dar asigură o lovitură de stat. Și este aproape imposibil să întoarcă alte scaune (de obicei, oamenii doar se balansează), dar, în principiu, cu ceva efort, este posibil. Dar cine are nevoie? Este atat de.
Am vrut să deschid un subiect în secțiunea: „Proiecte în lucru”, dar m-am răzgândit, este încă mic, dar o afacere care este minunată pentru mini-atelierele de garaj, unde tema „cadoul” este foarte promițătoare. Acest subiect este bun, promițător, iar personal am câștigat bani în el în ultimii ani. Întreaga idee aici este că dacă cineva, foarte respectat, are o aniversare, atunci rudele și colegii încep să se grăbească în căutarea unui cadou și a unui puzzle peste ceea ce ar surprinde. Și este dificil să-l surprinzi, eroul zilei, o persoană împlinită cu bani și își poate permite foarte mulți. Această întrebare este foarte serioasă, oamenii m-au abordat cu o solicitare de a face un produs în valoare de 30.000 de ruble. și nu contează ce este, un grătar sau un leagăn. Ei bine, ideea, sper că este clară? Voi spune imediat că în tema „cadoului”, dintr-un anumit motiv, sunt bancurile tuturor soiurilor care sunt regulate, ceea ce este surprinzător, dintr-un motiv oarecare am acordat prioritate grătarului și tuturor clopoțelelor și fluierelor însoțitoare. Facem un balansoar, forjat, de două tipuri în funcție de gama de prețuri. Prima opțiune este de 7-9 tr. cel de-al doilea 15 - 20t.r. și ar trebui să fie făcut după un șablon, este mai ușor. Produsul este strict în aer liber, pentru apartamente există alte cerințe. Opțiunile bugetare ieftine nu sunt interesante, scopul nu este de a umple toate supermarketurile din sudul Rusiei cu aceste balansoare. Voi face și încărca fotografii aici în timpul procesului. Foto de pe Internet, unde nu mi-a plăcut nu produsul în sine, ci geometria.


Opinii: 126