» » Alegerea mobilierului pentru hol: fotografii în interior și recomandări ale experților

Alegerea mobilierului pentru hol: fotografii în interior și recomandări ale experților

mobilier holAproape fiecare proprietar de apartament se confruntă cu problema alegerii mobilierului pentru sufragerie, deoarece aceasta este cea mai multifuncțională cameră destinată primirii oaspeților, petrecerea timpului împreună, relaxarea, mâncarea tuturor membrilor familiei. Din această publicație veți învăța cum să alegeți corect mobilierul pentru sală: o fotografie cu amenajarea obiectelor interioare, ținând cont de stilul, geometria și zona camerei.

Cerințe de mobilier pentru camera de zi

atmosfera confortabilaPiesele de mobilier selectate corect sunt cheia unei atmosfere confortabile în casa ta. Aceasta este o axiomă care, după cum știți, nu necesită dovezi..

Pentru ca mobilierul din sală să se potrivească gusturilor și să înveselească toți membrii familiei, ar trebui să fie:

 • atractiv;
 • confortabil;
 • funcţional;
 • privește organic în interiorul camerei și nu iese din stilul întregii case.

De regulă, mobilierul modern din hol răspunde tuturor sau majorității cerințelor de mai sus, cu condiția ca livingul să combine o sală de mese și o cameră de odihnă. Totul este complicat de faptul că această cameră este adesea folosită suplimentar pentru muncă, somn, ca bibliotecă și loc de joaca membrii mai tineri ai familiei. Toate acestea sporesc sarcina pe mobilă, ceea ce înseamnă că proprietarul casei are cerințe suplimentare pentru calitatea și practicitatea obiectelor interioare, precum și pentru materialele din care sunt confecționate..

Planificare competentă

amenajarea sălii

Următorii factori influențează alegerea mobilierului din camera de zi:

 • suprafața și înălțimea plafoanelor;
 • geometria camerei;
 • proiectarea halei în apartament;
 • dimensiunea și numărul de ferestre, uși de nișă;
 • numărul și locația punctelor de iluminare.
 • preferințele membrilor familiei.

Înainte de a cumpăra mobilă pentru hol sau de a începe să selectați fotografii cu modelele care vă plac, ar trebui să luați măsuri pentru a planifica interiorul acestei încăperi. Când rezolvați problema singură, primul lucru de făcut este să determinați scopul camerei de zi.

Aceasta se poate face astfel:

 • schițează planul camerei pe o bucată de hârtie;
 • definiți funcția camerei;
 • pune pe plan amplasarea tuturor zonelor necesare, ținând cont de dorințele gospodăriei.

Într-un mediu multitasking, planificarea competentă presupune zonarea obligatorie a camerei de zi: tapet sau împărțirea spațiului cu obiecte interioare.

zonarea camerei cu mobilierDacă zona permite, puteți zonă camera cu partiții ușoare, ecrane, materiale textile. Pentru camerele mici, diviziunea în zone este creată de puncte de iluminare și diverse materiale de pardoseală.

Fiecare zonă a camerei de zi trebuie să aibă mobilier care să-și îndeplinească scopul. În același timp, designul mobilierului pentru hol trebuie să fie realizat în același stil, iar articolele ar trebui să fie combinate între ele în culori.

Mobila pentru hol: ce trebuie sa stii

alegerea mobilierului pentru holAstăzi, nu există standarde clare privind disponibilitatea anumitor mobilier de sufragerie. Cu toate acestea, în orice apartament casnic, puteți vedea aproximativ același set, al cărui compoziție variază foarte ușor în funcție de funcția spațiului..

În versiunea clasică, interiorul halei din apartament include următoarele tipuri de mobilier:

 1. Hull. Se caracterizează printr-o bază rigidă sub formă de panouri. Acest tip include dulapuri, pereți, dulapuri, rafturi, mese, vitrine. Astăzi, aproape toți pereții sunt produși sub formă de structuri modulare, formate din cabinet pentru haine, rafturi sau nișe pentru televizor, rafturi cu rafturi pentru cărți și vitrine pentru plasarea articolelor de decor.
 2. Mobila tapițată pentru hol include o canapea. Dacă spațiul permite, atunci un set de mobilier tapițat poate fi completat cu fotolii, păpuși. Dacă aveți o zonă de luat masa, ar trebui să obțineți scaune confortabile. Pe piața internă, puteți găsi modele de seturi de mobilier pentru camere de zi, care includ o masă cu scaune. Canapele pentru holul din apartament pot fi drepte, cu un număr diferit de scaune sau unghiular. Achiziționarea unei modificări a colțului rezolvă una dintre cele mai importante probleme în absența spațiului liber - posibilitatea transformării într-o dană separată.

Atunci când aranjați mobilier tapițat în holul unui apartament, trebuie să țineți cont de comoditatea comunicării și de posibilitatea de a viziona televizorul..

zona de recreere și sala de meseÎn fotografie există un living care combină o cameră de relaxare și o sală de mese. În acest scop, setul minim de mobilier va include: o canapea sau o canapea, un fotoliu, o masă de cafea, un perete modular, o masă și scaune.

dulapuri de depozitareFotografia arată interiorul holului într-un apartament obișnuit, care este folosit pentru recreerea și depozitarea obiectelor de uz casnic. Dulapurile, sertarele, rafturile trebuie să fie prezente. Oglinzile și iluminatul bine alese vor ajuta la extinderea vizuală a limitelor camerei.

canapea mare în camerăFotografia arată numărul minim de structuri de carenă. Întregul spațiu este ocupat de o canapea mare de colț, lumină și masă mică. O soluție bună este să achiziționați o pungă multifuncțională care servește ca masă de cafea și spațiu de depozitare.

Stil, culoare, materiale

Atunci când alegeți mobilierul pentru hol, ar trebui să țineți cont de stilul general al camerei. Astăzi, tendința la modă este designul camerelor de zi în următoarele stiluri:

 1. minimalism.minimalism în interior
 2. High Tech.sala de înaltă tehnologie
 3. Clasic.interior în stil clasic

Minimalismul se caracterizează printr-un set minim de mobilier, lipsă aproape completă de decor. Setul standard de mobilier este format dintr-o canapea dreptunghiulară mică, tapițată în culori liniștitoare, un dulap cu oglinzi, o masă de cafea.

Sala de înaltă tehnologie într-un stil modern este plină de mobilier cu elemente din sticlă, plastic și metal. Pentru o cameră de zi făcută în acest stil, o canapea dreptunghiulară din colț, o sticlă sau o cafea din metal este perfectă. Hi-Tech se caracterizează și prin abundența luminii artificiale și prin prezența tehnologiei moderne. Principala regulă este funcționalitatea mobilierului și absența materialelor naturale în opțiunile pentru decorarea holului în apartament..

Clasicele sunt cele mai potrivite pentru persoanele care își imaginează confortul sub forma unui interior, cu o abundență de mobilier de linii netede, fotolii înalte, o canapea mare și un covor moale..

Dacă se presupune zonarea și mai multe opțiuni pentru utilizarea spațiilor, atunci este foarte posibil să amestecați soluții de stil, respectând regula combinației de culori.

Atunci când alegeți o soluție de stil pentru o cameră de zi pe cont propriu, bazați-vă pe propriile sentimente, studiați elementele de bază ale stilurilor, o fotografie cu mobilierul pentru dulap pentru sală, citiți recomandările profesioniștilor.

Culoarea mobilierului joacă un rol major în crearea unei atmosfere confortabile în sufragerie. Regulile sunt simple:

 1. Pentru o cameră mică, ar trebui să se prefere culorile deschise. Mobilierul ușor pe fundalul acelorași pereți mărește vizual spațiul, „estompând” limitele camerei.mobilier ușor într-o cameră mică
 2. În interiorul unei încăperi mari, puteți și ar trebui să folosiți culori întunecate și bogate..mobilier întunecat într-o încăpere mare
 3. Dacă camera este folosită pentru muncă și joacă, atunci mobilierul în nuanțe reci, cu variații de albastru și gri este bine potrivit. Mobilierul negru, cum ar fi Dark Wenge, arată excelent în spații mari. În camerele de zi mici, este mai bine să utilizați o combinație de tonuri de albastru și gri deschis..mobilier de culori reci
 4. Designul modern confortabil al halei în apartament pentru comunicarea în familie implică utilizarea de culori calde în piese de mobilier și elemente de decor.mobilier în culori calde

În schema de culori la amestecarea zonelor, se aplică o regulă similară, care permite utilizarea de culori diferite în decor și mobilier, care trebuie realizate în același stil..

Mobila pentru o sala mare

mobilier într-o încăpere mareDacă sunteți fericitul proprietar al unui living mare, atunci principala problemă este completarea acestuia - camera nu ar trebui să arate goală. Opțiunea ideală este să împărțiți un spațiu mare în zone și să selectați obiecte interioare pentru fiecare.

Masa pentru hol din apartament este situată în zona de luat masa. Dacă spațiul o permite, atunci puteți dota suplimentar zona de mâncare cu vitrine, fotolii și masă de cafea. Pentru o zonă de relaxare, o canapea confortabilă de colț este perfectă, ceea ce va sublinia atmosfera confortabilă a camerei și va găzdui toți membrii gospodăriei sau oaspeții casei. Puteți completa zona de relaxare cu fotolii, plute și o masă de cafea mare. Este mai bine să așezați dulapurile într-o zonă separată. Fotografiile dulapurilor pentru hol sunt publicate de fiecare producător în cataloage de mobilă specializate.

Alegerea mobilierului pentru o cameră de zi mică

alunecă într-un mic livingMicii proprietari de camere de zi se confruntă cu provocarea de a economisi spațiu. Această problemă este rezolvată achiziționând o canapea de colț, care trebuie așezată de-a lungul unui perete lung. Această tehnică nu va reduce vizual suprafața unei încăperi deja mici. Dacă nu există spațiu pentru instalarea corectă a „colțului”, atunci experții recomandă achiziționarea unei canapele transformabile fără cotiere. Permite aterizarea din orice parte.

Este mai bine să refuzați dulapurile mari într-un living mic. O opțiune bună ar fi achiziționarea de mobilier funcțional suspendat în culori deschise, ceea ce economisește în mod semnificativ spațiu..

Exemple de fotografii de mobilier pentru o sală mică sunt prezentate mai jos.mobilier de dulap

O varietate de culori, texturi și soluții de stil vă permite să încadrați mobilierul agățat în aproape orice design al unui living modern. O soluție bună ar fi să achiziționați un perete „diapozitiv” în miniatură, cu o înălțime de până la 1,5 m.mobilier de dulap în hol

Un covor ușor pe podea și perdele albe transparente pe ferestre vor ajuta la extinderea vizuală a spațiului unei camere mici. Una dintre opțiunile pentru alegerea unei scheme de culori potrivite pentru o cameră mică poate fi aceeași culoare a pereților și a pardoselilor..schema de culori

Deasupra este o fotografie cu podeaua din hol, unde covorul verde este combinat cu culoarea pereților, iar mobilierul agățat facilitează vizual designul camerei..

Modele de mobilier tapițat pentru hol - video


Opinii: 69