» » Slide pentru camera de zi - modele moderne spectaculoase

Slide pentru camera de zi - modele moderne spectaculoase

tobogan pentru camera de ziCamera de zi este punctul focal al casei, unde se adună întreaga familie și sunt primiți oaspeții. Comoditatea și respectabilitatea camerei sunt create de toate elementele de design, dintre care unul este un tobogan pentru camera de zi. Este funcțional și subliniază stilul, făcând interiorul unic.

Avantajele utilizării de diapozitive în designul camerei de zi

compactitate și comoditateTendințele de design modern sunt axate pe prezența unei cantități mici de mobilier. Glisierele de mobilier sunt sisteme de depozitare compacte, convenabile, creând seturi de mobilier originale și versatile.

Pereții au o gamă largă de forme, culori, stiluri și materiale. O astfel de varietate de opțiuni vă permite să alegeți cel mai potrivit model, care va deveni nu numai un loc pentru depozitarea lucrurilor, ci și un plus benefic pentru interior..

Avantajele diapozitivelor moderne pentru living:

 • aspect atractiv;
 • mobilitate, permițându-vă să variați aranjarea elementelor individuale;
 • compactitatea;
 • comoditate;
 • concizie;
 • varietate de soluții de proiectare;
 • alegerea stilului și a materialului.

Nise deschise și rafturi vă vor permite să aranjați în mod convenabil echipamente audio și video, fotografii și suveniruri memorabile. dulapuri cu uși, dimpotrivă, va ascunde obiectele de uz casnic și va sublinia laconicismul la modă acum.

Începând să alegeți un tobogan modern în sală, trebuie să decideți în prealabil ce va fi plasat în ea și ce stil trebuie să mențineți.

Slide pentru living: caracteristici de design

Denumirea "diapozitiv" reflectă o caracteristică de design care include un set de componente de diferite culori și forme. O caracteristică a compoziției ansamblului de mobilier este secvența crescândă a elementelor individuale.

Compoziția pereților

set de tobogan pentru camera de zi

Un set complet de perete de mobilier poate include următoarele elemente:

 • rafturi pentru cărți;
 • Biblioteci închise;
 • dulap cu sertare;
 • Husa pentru creion;
 • panou pentru bucate;
 • dulap pentru haine;
 • rafturi și rafturi pentru aranjarea de suveniruri, pentru plasarea de obiecte de colectare.

Elementele principale sunt dulapurile. Ele pot fi de diferite forme, diferă în funcție, numărul rafturilor, prezența ușilor și tipul fațadelor.

Dulapurile sunt împărțite în 2 tipuri principale:

 • balamale;
 • podea.

Cel mai adesea, dulapul pe care este instalat aparatul TV și audio devine elementul central și unul dintre elementele principale. O tipografie poate conține elemente de aranjare orizontală și verticală.

Dacă casa are suficiente sisteme de depozitare (dressing-uri, dulapuri), atunci în camera de zi puteți face fără un dulap care are o formă tradițională..

Reguli de selecție

criterii de selecție de proiectareÎn plus față de funcționalitatea importantă, atunci când alegeți un perete pentru hol trebuie să se țină seama de următorii factori:

 • pătrat camera;
 • înălțimea tavanului;
 • stil interior;
 • aspect;
 • bugetul bugetat;
 • paleta de culori.

Alegerea culorilor și texturilor este importantă. Combinațiile de nuanțe utilizate în mobilier pot fi de următoarele tipuri:

 • Aplicarea mai multor nuanțe de aceeași culoare.
 • Combinație armonioasă de culori similare.
 • Amestecuri contrastante.

mini diapozitivDacă nu este posibil să instalați un tobogan standard, datorită dimensiunilor reduse ale încăperii, puteți acorda atenție pereților, care nu ocupă mult spațiu. Mini diapozitive pentru sufragerie, ca în fotografie, vă permit să reglați vizual forma camerei. Setul poate conține literalmente mai multe piese de mobilier: rafturi, rafturi și dulapuri.

Un tobogan bine ales poate înlocui o serie întreagă de articole interioare de dimensiuni diferite.

Forma diapozitivului: tipuri de bază și reguli de selecție

Diapozitivele de mobilier pentru camera de zi nu trebuie să se potrivească numai cu stilul și schema de culori a interiorului, ci și să se potrivească camerei în funcție de parametrii lor. Există mai multe tipuri principale.

De-a lungul peretelui: un aspect clasic

toboganul este drept sub pereteUn perete de mobilier care ocupă doar o parte a unei camere este cea mai frecventă și populară soluție de design. În acest caz, este posibil ca piesele de mobilier să nu ocupe complet peretele. Dacă există puține obiecte, atunci trebuie să încercați să le grupați pe partea centrală a peretelui, astfel încât spațiul liber să rămână în stânga și în dreapta..

Amplasarea directă este bună pentru camerele de dimensiuni medii, cu forme obișnuite. Diapozitivele modulare sunt foarte dese focalizate exact pe locația de-a lungul unui perete.

Plasarea standard se bazează cel mai adesea pe o combinație de mai multe dulapuri în jurul unui dulap TV central. Pentru camerele mici se folosește principiul simetriei, în care dulapurile verticale înalte și piesele mai mici de mobilier sunt așezate pe ambele părți ale dulapului central. În același timp, ansamblul general este perceput ca un singur întreg, înălțimea pereților crește vizual și rămâne senzația de dezlănțuire..

Aranjament sub forma literei "p"

construcție mare în formă de UPentru o sală spațioasă, poate fi pus în aplicare un aranjament în formă de U. În acest caz, compozițiile de mobilă vor umple trei pereți. Pentru o cameră spațioasă dintr-un pătrat mare, un astfel de aranjament va fi cel mai armonios..

Locația colțului

locația unghiulară a toboganuluiAceastă opțiune este foarte potrivită pentru o cameră mică. Dacă toate piesele de mobilier planificate nu pot fi amplasate de-a lungul unuia dintre pereți, acestea pot fi așezate în unghi. De asemenea, acest aranjament este potrivit pentru camere prea înguste..

Pereții diapozitive din colț ale camerei de zi vă vor permite să utilizați economic spațiul liber și să mențineți funcționalitatea necesară. Pentru o cameră alungită, de regulă, mobila este amenajată astfel încât să o umple complet pe cea mai scurtă a pereților, iar cea mai lungă - parțial..

Cu o formă unghiulară a peretelui, atât peretele simetric cât și cel asimetric arată original.

Alegerea materialului: ce să caute

design modern de diapozitive de living

Pereții și diapozitivele clasice sunt realizate, la fel ca majoritatea mobilierului din dulap, din următoarele materiale:

 • lemn natural;
 • MDF;
 • placă aglomerată.

Lemnul natural: factorul de calitate

tobogan din lemn naturalAcest material are o mulțime de avantaje. Este ecologic, texturat, poate avea o nuanță diferită, arată solid și solid. Un astfel de mobilier va servi decenii, păstrând un aspect atractiv și fără a pierde funcționalitatea. Dintre minusuri - cost ridicat, nevoia de prelucrare suplimentară a lemnului.

Chipboard: rentabilitate

diapozitiv de PALUn mic tobogan pentru sufragerie, din PAL, va avea un preț accesibil. În funcție de tipul de prelucrare a fațadei, un astfel de perete are un aspect complet prezentabil.

Din păcate, durata de funcționare a PAL-ului nu este prea lungă. În timpul funcționării, mobilierul din PAL își va pierde rapid aspectul atractiv.

MDF: o opțiune populară

diapozitiv din MDFMobilierul MDF este cea mai comună opțiune. Un astfel de set va fi mult mai ieftin decât lemnul, dar mai scump decât PAL. În consecință, durata de funcționare a diapozitivului va fi mai mică decât cea a unei diapozitive realizate natural lemn. Ca material principal de fabricație, MDF este ecologic și sigur.

Cât timp va dura un astfel de mobilier depinde în mare măsură de calitatea fabricației și de îngrijirea corespunzătoare în timpul funcționării..

Decorarea fațadelor

decorarea fațadelor

Diapozitivele pentru sufragerie pot avea un aspect diferit, a cărui percepție depinde, în primul rând, de fațade. Trebuie să îndeplinească condițiile:

 • atractivitate externă;
 • respectarea restului interiorului camerei;
 • durabilitatea utilizării;
 • ușurință în utilizare.

Fațadele sunt de mai multe tipuri principale:

 • întreg.
 • -Cadru lambrisat.
 • Sticlă.

Ușile dulapurilor și dulapurilor pot fi echipate cu următoarele mecanisme de deschidere:

 • pliere;
 • de ridicare;
 • leagăn;
 • alunecare.

Soluție de stil

Unul dintre stilurile populare astăzi poate fi ales pentru a decora camera de zi. În funcție de acesta, conceptul de design este determinat.

Clasic

diapozitiv în stil clasicInteriorul în stil clasic impune cerințe stricte pentru selecția de mobilier. Un diapozitiv în design tradițional este o formă strictă de linii și reținerea nuanțelor de culoare.

Modulele de aceeași înălțime, cu un aranjament similar de rafturi și partiții, sunt selectate ca elemente pentru alcătuirea diapozitivului. Atunci când aranjați, este recomandat să respectați principiul simetriei, caracteristic interioarelor clasice..

Provence

Stilul ProvenceAceastă tendință de design își are originea în Franța, a cărei partea de sud este renumită pentru câmpurile de lavandă, climatul cald și păstrarea valorilor tradiționale. Provence este cel mai adesea ales pentru proiectarea caselor de țară, deoarece necesită o abundență de lumină și spațiu. Culoarea principală a interiorului provensal este albul.

Peretele, realizat în stilul sudului Franței, trebuie să fie din lemn, acoperit cu un strat subțire de vopsea albă și îmbătrânit. În stilul Provence, un tobogan de veselă în sufragerie este ideal.

Acest stil se caracterizează prin prezența rafturilor deschise cu un număr mare de suveniruri, a obiectelor accentuate pentru îmbătrânire și vintage, utilizarea florilor proaspete și uscate în design.

minimalism

minimalismulDiapozitivele în stilul minimalismului, ca în fotografie, sunt simplitatea formelor și laconicismul. Acest stil este caracterizat prin culori restricționate gri-negru și lipsa decorațiunilor fațadei. Accesoriile sunt utilizate într-o cantitate minimă.

High Tech

stil hi-techHi-tech modernă și dinamică permite utilizarea diverselor materiale. Peretele cortină pentru camera de zi prezentată în fotografie oferă o idee despre stil. Într-o astfel de compoziție nu există loc pentru greutăți și soliditate ostentativă a designului..

Combinația de metal cromat și sticlă este una dintre caracteristicile direcției.

Modern

stil modernAceastă direcție de proiectare este una dintre cele mai versatile. Peretele închis din sufragerie în stil Art Nouveau trebuie menținut în nuanțe naturale de lemn, distingându-se prin linii netede și forme netede.

Alegând pereți sau jumătăți de pereți în sală, este necesar să combinați armonios schema de culori, stilul și comoditatea compoziției create de elemente de mobilier. Pentru a decora camera de zi, puteți achiziționa un set standard, confecționa mobilier la comandă sau ridica un set de module individuale.

Revizuirea modelelor de diapozitive pentru camera de zi - video


Opinii: 57