» » Cum să aleg mobilierul de grădină?

Cum să aleg mobilierul de grădină?

Alegerea mobilierului potrivit pentru grădină nu este ușor. Există mulți factori diferiți de luat în considerare. Este stabil? Va dispărea sub soare? Cum tolerează extremele de temperatură inerente climatului rus? Se usucă ploaia? Există o mulțime de nuanțe. Să analizăm principalele criterii de alegere a mobilierului de grădină, astfel încât noua dvs. achiziție să servească cu credință în țară mulți ani.

Mobilă de cabană

Design de mobilier de grădină

Mobilierul de grădină este întotdeauna la vedere și trebuie combinat cu stilul zonei suburbane. De exemplu, dacă o casă de țară este construită din cherestea sau căptușeală, este necesar să cumpărați mobilier de grădină din lemn. Buget mic? Nimic în neregulă! Puteți cumpăra mobilier din plastic „deghizat” în copac (imitație). De la distanță nu puteți spune dacă aveți mobilier din lemn natural în casa de țară sau plastic. Există seturi de plastic foarte frumoase care imită mobilierul scump din stejar, fag, pin și chiar wenge și mahon.

Dacă fațada casei este decorată cu zidărie, puteți achiziționa mobilier din piatră, natural sau artificial. Mobilierul din piatră artificială nu arată mai rău decât mobilierul natural, dar durata sa de serviciu este mult mai mică.

Casa, finisată cu placare decorativă, este combinată cu mobilier din plastic sau din răchită de culoarea corespunzătoare. Deși, desigur, opțiunile sunt posibile. Fantasy și idei originale nu au fost anulate)) 

Design de mobilier de grădină

Material: din ce mobilier de grădină este făcut

Indiferent din ce material este făcut mobilierul țării, acesta are atât proprietăți pozitive, cât și negative, iar atunci când îl alegeți, este recomandabil să vă bazați pe legile fizicii și pe propriul bun simț.

Plastic

Achiziția de mobilier din plastic pentru o reședință de vară este cea mai bugetară opțiune. Mobilierul din plastic este compact, ușor și frumos. Este convenabil să transportați din loc în loc și îl puteți spăla direct de la furtun. Uscat - și comanda! Glitter-urile le place din nou. Puteți ridica mobilier elegant din plastic imitând lemn, viță de vie, piatră și chiar ... antichități. În căutarea unui cumpărător, producătorii oferă uneori astfel de opțiuni pentru mobilier din plastic pe care pur și simplu îl întrebi! Rețineți că mobilierul din plastic se stinge rapid la soare, se zgârie în timpul utilizării și are nevoie de adăpost pentru iarnă (puteți să-l aduceți în casă pentru iarnă).

Mobilier din plastic pentru o reședință de vară

Lemn

Mobilierul din lemn pentru o reședință de vară este o soluție excelentă pentru iubitorii de tot ceea ce este natural și natural! Este durabil, ecologic și destul de rezistent la încolăciunile naturii. Dar aici ar trebui să acordați atenție calității lemnului, acoperirii de protecție și armăturilor. În producția de mobilier de grădină din lemn, acesta este tratat cu antiseptice speciale care protejează copacul de cariță și este acoperit cu lacuri și vopsele rezistente la intemperii. Cel mai rezistent este mobilierul din lemn din tec și lemn masiv. Dar, de asemenea, are nevoie de actualizare periodică - redactare sau lăcuire..

Mobilierul de grădină din lemn poate fi fix sau mobil. Opțiunea mobilă este de preferat, deoarece astfel de mobilier este ușor de transportat la adăpost în perioada ploilor prelungite și pentru iarnă. Lemnul este adesea combinat cu metal, plastic, sticlă triplex de înaltă rezistență și alte materiale. 

Mobilier din lemn pentru o reședință de vară

Metal

Mobilierul de grădină din metal (forjat) este versatil și se potrivește aproape în orice design. Este stabilă, nu este supusă deformării și nu își pierde aspectul mult timp datorită unei acoperiri speciale anticorozive. Trebuie doar să țineți cont: datorită gravitației proprii, picioarele meselor metalice, scaunelor și băncilor se adânc în solul liber, prin urmare, este recomandabil să utilizați asfalt sau zone pavate pentru a aranja mobilierul metalic din țară..

Dar pe vreme caldă, metalul se încălzește mult (în consecință, nu puteți sta pe un scaun în costum de baie - trebuie să acoperiți ceva), iar pe timp rece, scaunele sunt reci. Prin urmare, este mai bine să alegeți seturi de luat masa cu scaune care au un înveliș ușor amovibil. În ploaie, acoperirile pot fi scoase și aduse în adăpost sau acoperite cu material impermeabil.

Mobilier metalic pentru o reședință de vară


rattan

Mobilierul de grădină din Rattan este destul de capricios și se poate deforma de-a lungul timpului de temperaturile extreme și de razele zguduitoare ale soarelui. Mulți producători oferă mobilier de grădină din ratan artificial, cu o bază pe un cadru de aluminiu, susținând că este durabil, nu se teme de umiditate și rezistă la răsuciri și transformări ale climatului rusesc. Într-adevăr, mobilierul din ratan artificial este mai practic decât mobilierul natural și mult mai ieftin, dar este inferior în ceea ce privește performanțele mobilierului din ratan natural, lemn, metal și piatră.

Mobilier din ratan pentru o reședință de vară


O piatra

Mobilierul din piatră este frumos monumental și arată solid, mai ales cu elemente de sculptură ornamentală. Dar astfel de modele, în opinia mea, se potrivesc mai mult atmosferei conacelor de lux. Mobilierul din piatră este puternic, rezistent, nu este afectat de condițiile climatice și poate servi timp de secole.

Pe o bancă de piatră, unde mănânci azi grătar cu pofta de mâncare, strănepoții tăi vor putea juca de-a lungul generațiilor. Dar când cumpărați mobilier din piatră, rețineți că, la căldură, piatra (ca metalul) se încălzește foarte mult, iar pe vreme rece se răcește. Prin urmare, pentru o odihnă confortabilă, scaunele vor trebui acoperite.

Mobilier din piatră

Mobilierul de grădină poate fi confecționat din alte materiale: fibră de bazalt, plăci de granit, beton, polistiren, sticlă triplex rezistentă la rupere și așa mai departe. Există mobilier de grădină avangardist cu LED-uri - o opțiune exclusivă pentru iubitorii exotici - mobilier placat cu plăci ceramice sau sculptat din trunchiuri solide de copaci. Abundența totală de materiale din care este fabricat mobilier de grădină modern este nenumărată!

Preț: cât este de mobilier de țară

Cel mai scump mobilier de grădină este confecționat din piatră naturală. În al doilea rând din punct de vedere al costurilor se află mobilierul din piatră artificială și lemn. De exemplu, o masă cu 4 scaune din tec vă va costa 30-40 de mii de ruble. Și același set de marmură - de la 60 de mii de ruble. Locul onorabil al treilea este ocupat de mobilierul confecționat din metal și art forjare, combinat cu lemn. Aici puteți păstra în 30-35 de mii de ruble pentru un set de prânz. În al patrulea loc, puteți pune mobilier din răchită din salcie și rattan natural. Prețul variază foarte mult, în funcție de tipul de țesut, prelucrare și producător.

Deși unele seturi de ratan (combinate cu lemn, metal și piele, de exemplu) pot fi comparate ca preț cu costurile mobilierului din lemn masiv. Cel mai ieftin mobilier este plastic! Este dincolo de concurență din punct de vedere al costurilor. Dar când cumpărați mobilier din plastic, luați în considerare: modelele pliabile sunt cu 20-30% mai scumpe decât cele staționare.

Mobilă de cabană

Arde - nu se arde

Așa cum am mai spus, mobilierul din plastic este predispus la decolorare. Dar mobilierul din lemn, acoperit cu lacuri speciale, este destul de rezistent la lumina soarelui, se estompează lent și va necesita reînnoire la numai 3-4 ani după cumpărare. Totuși, totul depinde de tipul de lemn și de locația mobilierului. Mobilierul forjat și din piatră practic nu se estompează, dar mobilierul din răchită din ratan natural și salcie se estompează foarte frumos. Țesutul pentru cel de-al 3-4-lea an de funcționare se întunecă de razele soarelui, dobândind o umbră plăcută.

Hidrofobie: ce fel de mobilier de țară nu se teme de ploaie

Aproape toate mobilierul pentru o reședință de vară este acoperit cu lacuri și vopsele speciale care îl protejează de ploaie și umezeală. Dar cât de bine este protejat? De exemplu, apa nu este o piedică pentru plastic și piatră. Ne-am spălat sub ploaia de vară - au devenit și mai frumoși. Dar copacul este mai complicat. Lemnul se umflă din umiditate, iar mobilierul devine mai puternic, dar în timp, partea sa superioară se poate deforma de apă, soare, schimbări de temperatură și poate deveni acoperită cu o rețea de mici fisuri. Această problemă este ușor de remediat. Putty - pentru a ajuta, plus o anumită cantitate de vopsea și lac))

Este mai bine să curățați mobilierul din răchită sub ploaie sub un baldachin sau într-o casă. Deși ratanul, vița de vie și salcia sunt materiale destul de rezistente la apă, cel mai bine este să nu riscați. Mobilierul de exterior din metal se poate rugini în timp, de ploaie și condens. Imediat ce observați primele semne de rugină, acoperiți imediat mobilierul cu vopsea specială pentru „Hameright” metalică și timp de 5-6 ani veți uita de problema.

Mobilitate: ușor de transportat

Mobilier mobil

Mobilierul pliabil din plastic și mobilierul pliabil pentru căsuțele de vară din șipci de lemn sunt foarte mobile. Mobilierul pliabil nu este doar ușor de transportat, dar poate fi luat și cu tine la picnic. Când este pliat, se potrivește cu ușurință în portbagajul unui autoturism de dimensiuni medii. De asemenea, există la vânzare mobilier pliabil special (așa-numita campare), în care poliesterul este întins pe o bază realizată din țevi de oțel sau aluminiu. Mai degrabă se încadrează în categoria mobilierului de plajă, dar este adesea folosit de locuitorii de vară din zonele suburbane..

Curățenia: modul de curățare a mobilierului de grădină

S-ar părea, ce este atât de dificil? Am luat o găleată, pulbere și pleacă! Dar nu totul este atât de simplu.

Mobilier din plastic poate fi spălat cu apă și săpun sau orice detergent (fără alcali), iar petele de plastic sunt îndepărtate după cum urmează. Cumpărați 10 grame de tartru (tartru, vândut ca condiment în magazinele alimentare) și amestecați-l cu 20 ml suc de lămâie sau aceeași cantitate de oțet de 9%. Aplicați amestecul rezultat pe pată și lăsați 20-30 minute, apoi clătiți cu apă. Asta-i tot - petele de pe plastic au dispărut!

Mobila din lemn trebuie spălate cu grijă - cu o soluție ușoară de săpun sau produse din lemn speciale. În plus, este recomandat să frecați mobilierul din lemn de două ori pe sezon cu un ulei special pentru suprafețele din lemn. Aceasta se aplică tuturor tipurilor de lemn, cu excepția tecului. Nu este nevoie să frecați tecul cu ulei, în timp se întunecă, devenind acoperit cu o patină argintie, iar uleiul nu va împiedica decât să îmbătrânească frumos.

Mobilier din fier forjat nu se teme de soluțiile de curățare ușor alcaline, dar nu tolerează abrazive - acest lucru poate provoca zgârieturi pe metal. Același lucru este valabil și pentru mobilier de grădină din piatră.

Mobilier din ratan și salcie nu-i place să se spele. Încercați să nu folosiți detergenți casnici pe el. Este mai bine să pregătiți o astfel de soluție: apă - 1 litru, acid citric - 30 g, peroxid de hidrogen 6% - 50 g. Înmuiați un burete în acest amestec și clătiți bine toate suprafețele mobilierului din răchită, apoi ștergeți-l cu un prosop uscat de bumbac..

Greutate: care este greutatea șezlongurilor și hamacurilor

Șezlonguri pentru căsuțe de vară

Greutatea maximă pe care o pot suporta șezlongurile este de la 60 kg (modele copii) la 280 kg (modele duble pentru adulți). Șezlongurile metalice sunt cele mai durabile: pot face față cu greutate de până la 200 kg (single). Single lemn și plastic - de la 130 la 150 kg. O șezlongă din oțel, acoperită cu poliester, va lua în brațe un vacant care cântărește până la 130 kg, iar același produs cu o bază de aluminiu este proiectat pentru o greutate de până la 100 kg. Un șezlong din ratan pe bază de metal poate suporta o încărcătură de 120-160 kg (în funcție de model), iar fără o bază metalică este proiectat doar pentru 80-90 kg. Verificați acest moment cu vânzătorii. Acest lucru este valabil și pentru hamace.

Stabilitatea corturilor și umbrelelor țării

Cum să alegi o umbrelă sau un cort potrivit pentru o căsuță de vară, astfel încât structura să nu se prăbușească de un vânt puternic? Când cumpărați, acordați atenție greutății produsului - cu cât umbrele sau cortul sunt mai grele, cu atât este mai stabil. De exemplu, un cort pentru o cabană de vară pe o bază de oțel este mult mai stabil decât pe un aluminiu sau lemn.

Cele mai stabile umbrele de țară au raze de oțel sau aluminiu și o greutate de 20 kg. Umbrelele cu ace din lemn sau plastic sunt mai puțin stabile și necesită fixare suplimentară. Dacă umbrela este mare, atunci înfășurarea sa este mare, deci veți avea nevoie de suporturi suplimentare. De asemenea, trebuie să fiți atenți la cât de puternic este vântul în zona dvs. pentru a asigura structura cât mai constant posibil..

Astfel, am analizat principalele criterii pentru alegerea mobilierului de grădină. Poate cineva are completări sau comentarii? Scrie comentarii!


Opinii: 97