» » Realizarea unei canapele din palete cu propriile mâini

Realizarea unei canapele din palete cu propriile mâini

Unele lucruri surprind uneori prin originea lor. S-ar părea că puteți face din paleți de ocazie, care de multe ori nu sunt necesari chiar și în curtile supermarketurilor. Se dovedește că paletele folosite pot fi reutilizate și benefice pentru fermă. Aceste blocuri de lemn pot fi folosite pentru a face mobilier minunat..

De ce avem nevoie

Pentru creativitate, veți avea nevoie de următoarele instrumente și materiale:

 • un ferăstrău pentru lemn, o capsă industrială, șurubelnițe și șurubelnițe;
 • feronerie: șuruburi, cuie;
 • structuri de fixare - colțuri, paranteze, cleme;
 • unelte și materiale pentru curățare - șmirghel, file pentru ac, fișiere;
 • vopsele și lacuri - grund, vopsea;
 • fitinguri (picioare, opriri etc.);
 • țesătură și umplutură pentru tapițerie.

Important! Un palet gol cântărește până la 20 de kilograme și poate suporta o greutate de până la 1000 de kilograme.

Soluțiile de proiectare care folosesc paleți sunt în prezent inovatoare, iar oamenii sunt fericiți să acorde atenție acestor articole interioare. Unii producători de mobilă produc linii întregi de astfel de produse, care sunt la o cerere bună..

Vă sfătuim să citiți despre cum lipici tapetul, geamuri izolante, cum să instalați jaluzele pe Windows, cum se pune intrerupator și priză în apartament.

Proces de fabricație

Mai întâi trebuie să vă decideți cu privire la designul viitoarei canapea. Poate fi un produs simplu precum un pat sau ceva mai complex precum un colț moale. În continuare, trebuie să cumpărați acești aceeași paleți. Sunt comandate la fabricile de mobilă, unde paletele sunt realizate în mod special..

De asemenea, aceste modele pot fi obținute prin negocierea cu conducerea unui magazin alimentar, unde au devenit inutile. Ca ultimă soluție, puteți să le faceți singuri din plăci..

Știați? În Imperiul Otoman, canapeaua era destinată doar vizirului - mâna dreaptă a sultanului.

Pregătirea materialului

Paletele trebuie inspectate pentru a depăși unghiile sau așchii proeminente, îndepărtați cu atenție toate elementele proeminente. De asemenea, trebuie să alegeți structuri care nu au pagube care le-ar putea afecta proprietățile în timpul utilizării..Paletele care au fost folosite anterior trebuie curățate cu o perie uscată și clătite cu apă dintr-un furtun. După ce paleta este curățată și uscată, trebuie șlefuită. Aceasta se face cu ajutorul unei mașini de măcinat, a unei burghie cu o duză specială sau manual - cu șmirghel.

Dacă viitorul mobilier este planificat să fie utilizat în aer liber (pe verandă, în foișor etc.), suprafața paletelor trebuie să fie acoperită cu un grund destinat utilizării exterioare - acest lucru va proteja produsul de umiditate.

Vă va fi util să citiți despre cum să vă îndepărtați vopsea veche din pereți și alb de la tavan, cum se face o despărțire din gips-carton cu o ușă, și cum să înveliți un perete cu gips-carton.

Asamblare

Pentru fabricarea unei canapele standard, sunt utile șase paleți, dar este mai bine să cumpărați opt - deoarece în timpul lucrului poate fi necesar să dezasamblați una dintre ele pentru a efectua structuri de tranziție.

O schemă aproximativă pentru realizarea unei canapele este următoarea:

 1. Paletele sunt curățate și șlefuite.
 2. Două palete sunt stivuite cu fața în jos și fixate împreună cu plăci, în același mod sunt conectate alte două structuri.
 3. O altă paletă este tăiată cu atenție în două părți identice - partea din spate a viitoarei canapele va fi realizată din ea.
  Știați? Paleta în forma sa actuală a fost testată pentru prima dată în SUA în anii 20 ai secolului trecut. Industriștii americani de atunci și-au dat seama rapid că fără acest dispozitiv, mărfurile lor nu ar putea să se deplaseze cu o viteză suficientă..
 4. Toate fisurile, neregulile și alte defecte sunt acoperite cu un primer.
 5. Pe măsură ce grundul se usucă, structurile sunt acoperite cu un strat de lac și vopsea de culoarea dorită.
 6. Puteți atașa „picioarele” la viitoarea canapea - poate fi fie roți, fie bare de lemn.
 7. În plus, perechi de paleți conectați sunt fixați împreună, de obicei, acest lucru se face cu șuruburi puternice cu auto-atingere.
 8. Trebuie să fixați spatele la viitoarea canapea folosind aceleași șuruburi..
 9. Cu suficientă imaginație, cotierele, rafturile, dulapurile și alte accesorii pot fi atașate unui mobilier nou.
Important! După realizarea bazei, puteți atașa la ea acoperirea pieselor sub formă de saltele, role, perne. Aceste articole sunt pregătite în avans sau achiziționate separat. Puteți atașa aceste lucruri în loc folosind un capsator industrial și un hardware.

Video: procesul de confecționare a unei canapele din paleți

Finisarea acoperirii

Înainte de acoperirea finală a canapelei, trebuie să determinați ce culoare va fi în armonie cu mobilierul nou sau existent. Același lucru este valabil și pentru elementele moi - perne, saltele. Merită să aveți grijă în avans ca culorile elementelor de mobilier să fie în armonie între ele..

Vă recomandăm să citiți despre cum să construiți piscina, baie, toaletă, pivniţă și verandă, și, de asemenea, cum se face grătar din piatră, pergolă, chioşc, gabioane, curentul uscat, cascadă, urmăriți din tăieturi de lemn și beton Fă-o singur.

Dacă structurile sunt acoperite doar cu lac, atunci pernele ar trebui să repete stilul sever al bazei și sunt confecționate din burlap. Paletele pot fi vopsite în orice culoare, în timp ce tapițatele saltele și perne în culorile respective.

Culorile întunecate sunt mai potrivite pentru un design dacha sau o grădină de conac, deoarece paleții și pernele cu o nuanță similară vopsită în această culoare nu sunt pete și arată bine pe fundalul peisajelor naturale din foișoare. Modelele albe arată bine pe holuri, cu perne de orice culoare și arată, de asemenea, foarte interesante, cu diverse imprimeuri luminoase..Culorile închise sunt perfecte pentru interiorul caselor private și clădirilor de la țară. În primul rând, cu o astfel de culoare, nu este necesar să spălați prea des pernele și, în al doilea rând, textilele întunecate se încadrează perfect în atmosfera crepusculului dacha.

Exemple de canapele cu paleți

Realizarea canapelelor din matrițele din lemn este un proces creativ care este distractiv. Puteți crea o structură simplă în care două persoane se pot odihni sau puteți aplica o abordare creativă pentru crearea unei compoziții de mobilier. Să luăm în considerare câteva exemple de soluții de proiectare interesante.

Canapea multifuncțională. O canapea poate fi nu doar o „șezlong”, ci și un scop diferit. Acest mobilier poate fi transformat într-un pat, fotoliu, canapea dublă. În acest caz, orice dificultate nu este necesară - puteți pur și simplu copia elementele structurale ale produselor de mobilier similare.Un astfel de mobilier se aplică nu numai pentru relaxare, ci și pentru, de exemplu, ceremonii de ceai. Pe suprafețe proeminente, puteți pune orice lucruri sau obiecte, cum ar fi vase cu băutură sau mâncare, ustensile de cusut, cărți etc..

afla cum să faci un acoperiș gable, și, de asemenea, cum să acoperiți singur acoperișul Ondulin și acoperișuri metalice.

Canapea pat. Un produs destul de ascetic are un aspect foarte confortabil și le permite proprietarilor să se retragă din lumea exterioară. Un astfel de loc de dormit este destul de versatil, modern și ieftin..Canapea cinema. O canapea cu palet asamblată pe mai multe niveluri, situată în fața teatrului de acasă, va umple perfect spațiul unei camere mari și va fi convenabilă pentru vizionarea unui film interesant.

Este destul de simplu să creezi un astfel de pat la scară largă - fiecare rând vizual ulterior este cu un palet mai mare decât cel precedent. Drept urmare, o sală de cinema cu trei niveluri poate găzdui liber aproximativ douăzeci de spectatori..Canapele din instrumentele disponibile pot fi proiectate la discreția dumneavoastră. Aici, pentru designer, există un spațiu uriaș pentru creativitate atât în ​​arhitectura produsului, cât și în aspectul său, care, apropo, poate fi schimbat în mod regulat, deoarece designul mobilierului este favorabil schimbării frecvente a tapițeriei, terasamentelor, armăturilor..

Putem spune că canapelele cu paleți sunt un designer pentru adulți care pot experimenta în siguranță aspectul și materialele unui astfel de mobilier. În plus, dacă deodată nu-ți place ceva, poți oricând să schimbi orice element al produsului în conformitate cu noile tendințe vestimentare și propriul gust..


Opinii: 76