» » Cum se face o masă de grădină din lemn cu propriile mâini

Cum se face o masă de grădină din lemn cu propriile mâini

Odihna în țară sau un complot în apropierea casei este puternic asociat cu adunările la masă. Dar mulți nu sunt mulțumiți de designul produselor achiziționate și preiau designul propriu. Și deseori, prin eforturile meșterilor de acasă, se obțin adevărate capodopere. Să vedem cum se poate realiza acest lucru cu un set standard de instrumente și materiale..

Materiale pentru lucru

Pentru a asambla masa, veți avea nevoie de următoarele materiale:

 • placă cu dimensiuni de 300x15x4 cm - 1 buc .;
 • placă pentru un lintel longitudinal (120x20x4 cm) - 1 buc .;
 • scânduri (600x10x4 cm) - 3 buc .;
 • vopsea antiseptică pentru lemn;
 • șuruburi de legătură;
 • șuruburi.

Dacă ai o casă de vară și îți place să creezi, află cum să faci o grădină frumoasă, grătar din piatră, lebede de anvelope, construiți o piscină, face sculpturi, construiți și echipați o baie, cascadă, Fântână, chioşc, gabioane și stânci artificiale.

Instrumente necesare

Din instrumentul pentru muncă veți avea nevoie de:

 • fierastrau;
 • planificator electric;
 • un ferăstrău circular;
 • Jigsaw;
 • șurubelniță (cu un pic pentru șuruburi și burghie);
 • zmeură și șmirghel;
 • daltă.

În principiu, puteți ajunge cu un avion de mână și un puzzle. Dar acestea nu sunt deosebit de convenabile - procesul devine mai laborios, în plus, puzzle-ul vă permite să experimentați forma picioarelor și să sprijiniți traversele.

Procesul de fabricație pas cu pas

După ce vă asigurați că toate componentele necesare sunt la îndemână, puteți continua. Lucrul începe cu pregătirea plăcilor.

Fiecare proprietar al unei case private sau zona suburbana vă sfătuim să citiți cum se face un butoi din lemn, faceți-vă-voi singuri căptușeala din lemn, construiți o pivniță în garaj, balansoar, Tandoor și Cuptor olandez.

Tăierea scândurilor

Primul pas este procesarea plăcilor de pe care va fi asamblată tableta..

Pentru blaturi

Totul începe cu blatul:

 1. Plăcile cu contor (cele care sunt „zeci”) sunt marcate pe segmente de 1,5 m.
 2. Apoi, aceste fragmente sunt tăiate cu atenție.
 3. În consecință, ar trebui să obțineți 8 semifabricate care măsoară 150x10x4 cm.
Taierea placilor pentru blat

Pentru picioare

Și aici, fără prea multe dificultăți:

 1. Placa pregătită (15 cm lățime) este marcată de-a lungul lungimii în pași de 70 cm.Utilizarea unui șablon
 2. Apoi, patru astfel de fragmente sunt tăiate, încercând să taie capetele uniform.
Tăierea plăcilor pentru picioare

Important! Paletele dezasamblate pot fi, de asemenea, utilizate pentru fabricarea blaturilor (dar într-un astfel de design vor fi mai multe jumpers și se va cheltui mai mult timp pentru șlefuire).

Se întâmplă să existe ratări cu dimensiuni (plus sau minus 1-2 cm). Pentru a face golurile la fel, primul obținut este folosit ca șablon - cu o margine se aplică pe marginea proaspăt tăiată pe o placă mare, iar de-a lungul celei de-a doua margini fac marcaje pentru al doilea și ulterior fragmente.

Săritor

Taierea pieselor transversale se face astfel:

 1. Tăiați 2 plăci de 80 cm fiecare (aceasta va fi bara superioară, deci lungimea trebuie să se potrivească cu lățimea mesei).
 2. Un picioare mai înguste va fi necesar pe picioare - 2 fragmente de 70 cm sunt tăiate.
 3. Golurile rezultate vor trebui să fie respinse de-a lungul (în două jumătăți egale), astfel încât aceste plăci sunt marcate pentru o lățime de 5 cm, și apoi așezate pe o "circulară".
 4. Există 8 bare transversale - 4 cu dimensiuni de 80x5x4 cm și aceeași lungime de 70 cm (lățimea va fi aceeași).
Totul, tăierea aspră s-a terminat.Tricouri de tăiere

Prelucrarea lemnului

Toate plăcile obținute după o astfel de tăiere sunt tăiate cu ajutorul unei planificatoare electrice.

Datorită dimensiunilor mari ale unor fragmente din tabelul viitor, această lucrare se realizează cel mai bine pe un dispozitiv staționar..

Știați? La începutul secolului XX, producția de mobilă a cunoscut un boom tehnologic - a ajuns la punctul că una dintre companiile americane a inclus în catalogul său ... un set de beton (deși nu a devenit niciodată popular).

Dacă nu există, atunci se va face o versiune manuală mai compactă (dar în acest caz, va trebui să acordați o atenție specială fixării plăcilor pentru a nu aluneca).

Procesarea în sine arată astfel:

 1. Piesele de lucru sunt setate preliminar în „poziția lor de lucru”. Acest lucru este necesar pentru a vă imagina exact cât trebuie să trageți de la fiecare bord..
 2. Abia atunci trec la rularea avionului. Desigur, toate avioanele ar trebui să fie netede..
Pregătiți-vă pentru multă rumeguș, așa că păstrați-vă punga de gunoi.

Dacă doriți să instalați un gard pentru o casă de țară, parcela sau cabana de vară, nu uitați să citiți cum să alegeți și să instalați un gard din cărămidă, gard din metal sau din lemn, gard de legătură în lanț, gard gabion și împletitură de nuiele.

Făcând picioare

Aici puteți da deja frâu liber imaginației - în acest caz, picioarele sunt tăiate în funcție de șablon. Circuitul este destul de simplu:

 1. Rolul unui șablon este jucat de o bucată de placaj, proporțional cu semifabricatele pentru picioarele mesei.
 2. Contururile coturilor sunt desenate pe el cu un creion, de-a lungul căruia va fi tăiat placajul, iar ulterior pe plăci.
 3. După ce șablonul a fost decupat și format, acesta este aplicat pe plăci și contururile sunt desenate cu același creion..
 4. Liniile marcate trec cu un puzzle.
 5. La sfârșit, picioarele sunt șlefuite, iar cele mai problematice colțuri sunt prelucrate cu o zmeură (și apoi, din nou, sunt netezite cu șmirghel).

Important! Pentru o astfel de șlefuire, este mai bine să folosești șmirghel obișnuit - râșnițele funcționează la viteze mari. O supraveghere accidentală a folosirii lor poate strica aspectul mesei - dacă supraexpuneți pânza la un moment dat, riscați să "ardeți" lemnul.

Există o nuanță aici: primul picior este de obicei decupat în conformitate cu șablonul placajului. Restul sunt deja ajustate pentru a se potrivi. Există motive pentru acest lucru: după ce au primit o parte finită în mâinile lor, mulți reglează imediat unghiurile și linia de îndoire. Pentru a nu mai repeta această lucrare de trei ori, primul produs se aplică la semifabricatele rămase.

Făcând un jumper

Pregătirea salturilor transversale repetă algoritmul de lucru cu picioarele: modelarea conform unui șablon - tăiere cu un puzzle - măcinare.

Lucrările ulterioare cu jumperul de bază (aka longitudinal) se fac în următoarea ordine:

 1. O pereche de picioare gata făcute și nivelate este așezată la nivel..
 2. Aproximativ la mijloc, un jumper este așezat la el și conturează conturul său cu un creion.
 3. Din fâșia marcată, garniturile sunt realizate cu 1-2 cm în fiecare direcție - deci masa va fi mai stabilă.
 4. Contururile obținute în acest mod trec cu un puzzle (fără a părăsi linia de marcaj).
 5. Jumperul dintre liniile rămase după două treceri cu un puzzle va trebui eliminat cu un dalta.
 6. Procedați la fel cu cealaltă parte a picioarelor.
 7. Pentru a se încadra în cuiburi, marginile jumperului în sine vor trebui prelucrate cu o zmeură și șmirghel.

Știați? Primele piese de mobilier folosite de umanitate au fost mesele din piatră și canapele din lemn..

Vă rugăm să rețineți - este recomandabil să rotunjiți colțurile proeminente (un puzzle și măcinarea pentru a ajuta) - această tehnică nu vă va permite să vă răniți picioarele pe placă.

Piese de vopsit

Înainte de asamblare, toate elementele mesei trebuie pictate.

Pentru aceasta se folosesc compuși precum conservantul lemnului Senezh, care nu numai că conferă lemnului o culoare nobilă, dar îl protejează de intemperii și dăunători.

Procedura este foarte simplă:

 1. Piesele de lucru sunt destinate pictării.
 2. Compoziția este turnată într-un recipient plat, de unde va fi convenabil să o luați cu o perie lată.
 3. Lichidul se aplică pe toate planurile într-un strat uniform (încearcă să evite îngroșarea).
Unii sunt confundați de culoarea prea întunecată a antisepticului. Este în regulă - pe măsură ce se usucă, stratul se va lumina.

Apropo, despre uscare - cu o ventilație bună, va dura 1-1,5 ore.

Instalarea unui acoperiș pe o clădire nouă este un pas important care necesită o coordonare adecvată a acțiunilor. afla cum să acoperiți independent acoperișul cu dale metalice, Ondulin, faceți o mansardă și acoperiș gable.

Asamblarea mesei

După ce așteptați să se usuce totul, continuați la asamblarea finală:

 1. Pula este introdusă în caneluri (în timp ce marginile sale ies în exterior cu cel mult 5 cm).
 2. Acum trebuie să măsurați distanțele dintre picioare (în vârf) - dacă totul este normal, pe părțile lor marcați locurile pentru găuri pentru elemente de fixare care vor ține barele transversale (cele care au lungimea de 80 cm).
 3. Apoi plăcile sunt așezate cu grijă sub tăbliță și benzi transversale sunt așezate pe interior, făcând un pas înapoi la 30 cm de ambele margini. Nu uitați să le conturați cu un creion..
 4. Plăcuța este asamblată în acest fel - jumperii sunt fixați cu șuruburi pe prima placă. Restul de 7 plăci sunt expuse cu un mic decalaj (pentru care se folosește placaj plat) - decalajul rezultat va împiedica lemnul să se îndoaie toamna și iarna, când materialul câștigă umiditate.
 5. Acum este rândul picioarelor. Sunt expuse și susținute cu alte două scânduri de aceeași dimensiune. Șuruburile de strângere sunt introduse și strânse în orificiile deja făcute. Scândurile în sine sunt, de asemenea, plantate pe șuruburi..
 6. Benzi de susținere (70 cm lungime fiecare) sunt atașate la partea inferioară a picioarelor. Perechea exterioară este prinsă mai întâi pe cleme - va trebui să fie nivelată.
 7. Dacă nu există o aliniere greșită, marcați și găuriți găurile pentru șuruburi.
 8. Aceeași poveste este și cu perechea interioară (aceste secțiuni transversale sunt atașate la clemele expuse deasupra șuruburilor deja înfășurate, astfel încât găurile să coincidă).
 9. La sfârșit, elementele de fixare sunt strânse, verificând încă o dată distorsiunile. Clemele sunt scoase și masa este gata!

Important! Dacă orificiile nu coincid ușor, acestea ies din poziție redând una dintre ele (un burghiu cu același diametru este pur și simplu mutat într-un cerc, schimbând unghiul de înclinare).

Uneori se întâmplă ca șuruburile să fie prea lungi - în astfel de cazuri, acestea sunt tăiate cu un ferăstrău pentru metal.

Toate manipulările de mai sus vă permit să asamblați o masă de 150x80x70 cm. Desigur, aceste dimensiuni pot fi ajustate la discreția dvs. - munca cu plăcile și mecanismul de asamblare rămân aceleași.

Video: cum să faceți o masă de grădină cu propriile mâini

Dacă îți place să faci totul singur, citește cum să tăiați corect ușa, faceți o despărțire din gips-carton cu o ușă, instalați jaluzele pe geamurile din plastic și izolarea cadrelor ferestrei pentru iarnă.

Instrucțiuni de siguranță pentru muncă

Pentru a începe, trebuie să vă amintiți despre siguranța proprie. Iată câteva reguli simple care vă ajută să evitați rănirea:

 • este recomandabil să tăiați scândurile purtând mănuși - apucând din neatenție materialul, puteți răni degetul sau conduceți un ghimpe (care nu este întotdeauna ușor de îndepărtat);
 • cu un plan electric și un ferăstrău circular, dimpotrivă, este mai bine să lucrați fără mănuși - adesea „bobinele” atârnate de ele sunt capabile să se înfășoare instantaneu pe axul rotativ al planului sau dinții discului, care este plin de vătămări grave, același lucru se aplică și pentru mânecile lungi de pe cămăși;
 • la dizolvarea plăcilor pe un ferăstrău circular, partea încă netratată a piesei este introdusă pe disc folosind un suport din lemn (în niciun caz cu mâna);
 • Este mai bine să pictați în aer curat (sau cel puțin într-o cameră bine ventilată) - într-o locație caldă și neinventată, vaporii săi pot provoca dureri de cap sau amețeli;
 • bine, și, bineînțeles, folosiți doar un instrument funcțional (nu trebuie să existe mânere „de mers” pe dalta sau discuri libere pe ferăstraie circulare).

Știați? Una dintre tendințele din lumea mobilierului este mesele de hamac (un raft hamac este atașat sub planul lor principal, în care un animal de companie ca o pisică se poate încadra cu ușurință).

În general, fii atent. Iar o oarecare încredere a răbdării va veni la îndemână. Pe de altă parte, eforturile depuse vor fi răsplătite prin apariția unui element frumos al designului țării..

Acum vă puteți imagina cum să asamblați o masă pentru un foișor pe cont propriu și ce este necesar pentru asta. După cum vedeți, având în vedere timpul liber și abilitățile inițiale de a lucra cu unelte și lemn, aceasta este o sarcină foarte reală. Sperăm că rezultatul va satisface așteptările, iar masa asamblată în acest fel va deveni o altă locație preferată pentru relaxare. Succes în această lucrare!


Opinii: 102