» » Cum se construiește o casă mică pentru o reședință de vară

Cum se construiește o casă mică pentru o reședință de vară

O casă mică pentru o reședință de vară este alegerea proprietarilor imobiliari în cazurile în care nu are sens să execute construcții de capital. De regulă, o mică casă de grădină este ridicată pe parcele care sunt vizitate sporadic doar pentru recreere, în perioadele de însămânțare, creștere și recoltare. Casele mici sunt folosite pentru depozitarea diverselor proprietăți, gătit și ca adăpost de intemperii. Dacă este necesar, puteți petrece noaptea în ele dacă munca întârzie cu întârziere sau este proiectată mai multe zile. Astăzi există posibilitatea de a achiziționa o casă de schimbare sau un container dezafectat. Cu toate acestea, astfel de achiziții nu pot fi viabile din punct de vedere economic sau inadecvate ca dimensiune și design. Dacă construiți o casă mică cu propriile mâini, atunci puteți economisi semnificativ serviciile lucrătorilor angajați. Cu o planificare adecvată și organizarea corespunzătoare a muncii, chiar și case cu mansardă pot fi ridicate în 2-3 săptămâni. Dacă lucrați numai în weekend, atunci puteți dura până la șase luni până la construcție..

Planificarea construcțiilor

Indiferent că un proiect este elaborat pentru o clădire mică sau o casă cu mansardă, ar trebui să vă ghidați de clădirea, normele și regulile sanitare actuale. Nu trebuie să uităm că planul casei trebuie să fie agreat cu conducerea administrației locale. Aceasta se aplică atât aspectului, cât și locației sale..

Trebuie să alegeți un șantier, ținând cont de astfel de factori:

 1. Distanța față de o casă din lemn cu mansardă față de o structură similară într-o zonă vecină trebuie să fie de cel puțin 10 m.
 2. Nu puteți construi o casă de grădină mai aproape de 3 m de copaci înalți și linii de comunicații colective.
 3. Clădirea rezidențială nu trebuie să se afle la mai mult de 12 m de cabina de toaletă și de toaleta stradală. Distanța minimă până la dușul de vară este stabilită la 8 m.

După ce a decis locul de construcție, puteți trece la proiectarea decorațiunilor interioare ale casei. Pentru a face acest lucru, trebuie să întocmiți un desen. Aspectul poate fi foarte divers. Chiar și proiectul unei case mici de 3x4 m vă permite să alocați o cameră separată pentru recreere, o bucătărie și o toaletă mică. Dacă amplasamentul este limitat în zonă, atunci este indicat să construiți o casă cu două etaje cu un acoperiș înalt.

Opțiune casă la țară

Opțiune casă la țară

După organizarea spațiului interior al clădirii, trebuie să vă decideți asupra materialului. Deoarece o casă de vară mică va fi un refugiu temporar în sezonul cald, nu are sens să o scoateți din cherestea, cărămidă sau panouri din beton armat. Cea mai bună opțiune este construcția cadrelor din cherestea, scânduri și placaj. Chiar și din aceste materiale ieftine, puteți crea case de țară frumoase, al căror aspect este convenabil și practic. Este necesar să vă bazați asupra a ceea ce este necesar pentru a construi o casă cu cadru cu propriile mâini.

Instrumente și materiale

Construcția chiar a unei clădiri mici necesită o bază materială și tehnică serioasă. Dar un plus cert este că nu este nevoie să atrageți echipamente grele: toată lucrarea se poate face cu dispozitive manuale.

Veți avea nevoie de un astfel de arsenal de unelte și echipamente:

 • generator portabil de benzină cu alimentare cu combustibil (dacă site-ul nu este furnizat cu energie electrică)-
 • aparat de sudura-
 • bulgară-
 • ferăstrău pe benzină sau electric-
 • șurubelniță fără fir-
 • un ciocan-
 • baros-
 • lopată de baionetă-
 • capsator de construcție-
 • planificator (manual sau electric)-
 • daltă-
 • nivel-
 • ruletă.

O clădire mică nu are nevoie de mult material. Tot ce ai nevoie poate fi adus cu 1 mașină. Imediat, ar trebui să vă asigurați achiziționarea de film pentru a proteja proprietatea pregătită de ploaie.

Trebuie să cumpărați următoarele materiale:

 • cherestea 100x100, 100x150 și 150x150 mm-
 • placă planificată 150x20 mm-
 • placaj impermeabil cu o grosime de cel puțin 8 mm-
 • zona zoster flexibila-
 • lână de piatră-
 • film izolant cu membrană-
 • nisip, piatră zdrobită de ciment sau blocuri de fundație gata făcute-
 • armare 12 mm-
 • cuie, șuruburi-
 • impregnare antiseptică-
 • vopsea acrilică.

Este mai bine să începeți construcția primăvara, după ce terenul se usucă bine. Dacă aveți timp liber și organizarea corectă a muncii, până în vară puteți utiliza noua clădire în scopul prevăzut..

Amenajarea fundației

Casele de grădină sunt ușoare, nu este nevoie de o fundație capitală. Proprietarul poate economisi timp și efort abandonând fâșia sau fundația monolitică. Câteva suporturi realizate din diferite materiale sunt destul. Vor ridica structura de pe sol și o vor împiedica să se schimbe pe vânturi puternice.

Fundație coloană pe conducte metalice

Fundație coloană pe conducte metalice

Există astfel de opțiuni de amenajare a temeliilor unei case de țară:

 1. Țevi din oțel. Pentru o clădire mică, 6 suporturi sunt suficiente. Acestea sunt săpate în pământ până la adâncimea de 80-120 cm și umplute cu beton. Pinii sunt înglobați în partea superioară a conductelor pentru fixarea grătarului.
 2. Bare sau bușteni din lemn. Înainte de a scufunda lemnul într-o groapă, acesta trebuie tratat cu un antiseptic și acoperit cu bitum fierbinte. O măsură suplimentară de protecție împotriva umezelii și degradării este înfășurarea suporturilor cu celofan sau pâslă de acoperiș.
 3. Șuruburi cu șuruburi. Avantajul acestor produse este rezistența și durabilitatea lor. După înșurubarea în pământ, grămezile șuruburilor sunt umplute cu beton. Le este sudat un cap de oțel din configurația dorită.
 4. Blocuri de beton armat gata. Blocurile sunt săpate în pământ și fixate în el cu tije lungi de oțel, care sunt conduse până la adâncimea maximă. Părțile proeminente ale armăturii sunt tăiate la un nivel. Acestea vor fi echipate cu un ham mai mic.

Un strat de impermeabilizare este așezat pe suprafața superioară a fundației, grătarului sau curelei. De obicei, materialul pentru acoperiș este folosit pentru aceasta..

Producția de plăci de podea

Nu are rost să construiți o podea dintr-o placă de beton armat într-o casă mică - este lungă, scumpă și practic. Este mult mai ușor și mai rapid să faceți o platformă din lemn cu izolație.

Fabricarea acestei structuri se realizează în următoarea secvență:

 1. Un cadru este asamblat dintr-o bară de 15x15 cm. Cadrul trebuie asamblat foarte precis, astfel încât să existe o coincidență completă a tuturor dimensiunilor în lungime, lățime și diagonală. Colțurile sunt conectate într-o labe și fixate cu șuruburi lungi. În cadru, o placă este asamblată dintr-o placă de 150x20 mm pentru izolarea izolării.
 2. Deasupra cadrului de lemn este așezată o placă de podea pre-tratată cu un antiseptic. Surplusul este tăiat, capetele plăcilor sunt șlefuite și vopsite cu mastic hidrofob.
 3. Scutul rezultat este întors și așezat pe hamul inferior. Suprafața sa interioară este acoperită cu o peliculă cu membrană. Vata minerală este plasată în deschiderile dintre scânduri. Un alt strat de folie de membrană este atașat la grilă.

Etapa finală este instalarea stratului superior. Pentru aceasta se folosesc placaj, pardoseală sau OSB..

Construirea zidurilor casei

Pereții sunt asamblați din cherestea, scânduri și placaj. Toate componentele sunt tratate preliminar cu un antiseptic și impregnare împotriva penetrării umidității.

Rama casei

Rama casei

Procesul de ridicare a zidurilor unei case de țară constă în următoarele etape:

 1. Instalarea suporturilor de colț. Înălțimea și verticala lor sunt verificate și corectate. Suporturile sunt atașate la cureaua inferioară folosind colțuri de oțel sau șuruburi lungi autoproșuitoare.
 2. Instalarea garniturii superioare de-a lungul suporturilor de colț. Instalarea restului elementelor cadrului. Grila rezultată este acoperită cu placaj. Mai bine să folosiți șuruburi cu capete largi.
 3. O placă de barieră împotriva vaporilor este atașată de placaj. Deasupra ei este montată o ladă, pe care sunt umplute o placă de podea sau panouri de plastic.
 4. Din interiorul clădirii se introduce un încălzitor în canelurile dintre plăci. O peliculă de barieră împotriva vaporilor este fixată deasupra ei cu o capsator.
 5. Finisarea pereților din interior. Pentru aceasta, se folosește o casă bloc, OSB, placaj sau căptușeală..

Când creați un cadru, trebuie să faceți deschideri pentru ferestre și uși. Cadrul din jurul lor este consolidat cu șireturi transversale.

Construcții de tavan și acoperiș

Întrucât într-o casă mică de grădină contează fiecare centimetru pătrat, nu trebuie să faceți tavanul solid. Spațiul dintre acesta și acoperiș poate fi folosit ca o dană pentru mai multe persoane.

Instalarea căpriorilor

Instalarea căpriorilor

Acoperișul este ridicat în următoarea secvență:

 1. Este instalat un sistem de caprior. Distanța dintre scânduri trebuie luată astfel încât covorașele din lână de bazalt să intre în ea cu efort.
 2. Placajul este fixat deasupra căpriorilor. Îmbinările dintre foile sale sunt procesate. Sunt lipite cu o plasă de montare și pictate deasupra. Placile flexibile sau materialul pentru acoperișuri sunt așezate deasupra placajului.
 3. Acoperișul este acoperit din interior cu o peliculă cu membrană. Covorașele din lână de bazalt sunt introduse între căpriori. Deasupra lor este atașată o țesătură de impermeabilizare. Se realizează învelișul căpriorilor cu placaj.

Etapa finală este amenajarea unui loc de dormit sub acoperiș și trepte pentru a urca în sus. În funcție de zona clădirii, un baldachin se face din 1 sau 2 laturi.

Finalizarea construcției

După ce a fost ridicat cadrul casei din grădină, lucrările sunt în curs pentru a-i da o stare de viață. Ferestrele și ușile sunt instalate, o vizieră este făcută în fața intrării. Mobilierul este adus în interior, sunt amenajate locuri pentru gătit și depozitare diverse proprietăți.


Opinii: 120