» » Cum să construiți o casă de vară cu propriile mâini

Cum să construiți o casă de vară cu propriile mâini

Casă mică la țarăMulți proprietari, după ce au achiziționat un teren personal, încep să se gândească la cum să construiască o casă mică de țară cu propriile lor mâini. Mai mult, încearcă să găsească cea mai ieftină opțiune. În același timp, clădirea trebuie să fie confortabilă și să aibă un set complet de toate spațiile interne necesare. Cea mai bună opțiune poate fi o casă simplă cu cadru din lemn..

Selectarea proiectului

Mărimea casei este influențată de numărul membrilor familiei, de mărimea parcelei de teren și, desigur, de capacitățile financiare. Dacă efectuați o planificare competentă, studiați proiectele caselor de țară cu propriile mâini și alegeți și materiale de înaltă calitate, dar ieftine, atunci sarcina va fi rezolvată. Cele mai populare sunt casele de țară cu dimensiunile 4x6 sau 5x6 m.

Este logic să construim clădiri dintr-o suprafață mai mare dacă vor fi operate tot anul. Cu toate acestea, aceasta va fi deja o casă de țară cu drepturi depline. Când planificați, merită să luați în considerare și cerințele posibile pentru parteneriate de grădină.. Cel mai adesea acest lucru se aplică în următoarele puncte:

 1. Cum se construiește o casă de țarăDistanța până la granițele secțiunii vecine ar trebui să fie de cel puțin 3 m, iar gardul care închide tronsonul de pe strada comună - 5 m.
 2. Distanța dintre structurile din piatră trebuie să fie de cel puțin 6 m, iar între structurile din lemn - 15 m.
 3. Pentru ca casa să nu întunecă alte clădiri, trebuie să fie construită la o distanță corespunzătoare înălțimii sale sau mai departe.

Se recomandă construirea unei case pe un deal, astfel încât apa să nu se colecteze pe șantier. Umiditatea ridicată reduce rezistența și durabilitatea structurilor realizate din orice materiale. Cele mai populare structuri pentru construirea unei case de țară cu propriile mâini sunt panourile cu rame, cabinele de bușteni, de asemenea realizate din cărămizi sau blocuri.

Caracteristici ale alegerii materialului pentru o casă de țară

În căsuțele de vară, casele cu un etaj cu spațiu mansardă sunt cel mai adesea construite, care pot fi folosite pentru depozitarea uneltelor și echipamentelor de grădină. Dacă familia este mare, iar suprafața terenului este mică, atunci se poate ridica o clădire cu două etaje pentru a economisi spațiu. În același timp, un etaj doi cu drepturi depline poate înlocui bine mansarda..

Deoarece casele de țară sunt utilizate cel mai adesea în sezonul cald, nu există cerințe serioase pentru izolarea pereților clădirii. Cu toate acestea, merită luat în considerare posibilitatea instalării dispozitivelor de încălzire în caz de scădere semnificativă a temperaturii..

Dacă proprietarul site-ului a decis să construiască o casă în țară cu propriile sale mâini, atunci trebuie să aibă anumite abilități în acest domeniu. În caz contrar, puteți găsi un proiect gata, implementat într-o formă demontată. Toate materialele necesare vor fi livrate pe șantier și tot ce mai rămâne este să asamblezi o clădire din ele.

Cum să alegeți o chiuvetă de apă încălzită electric

Etapele construcției

Construcția unei căsuțe de varăDacă proprietarul site-ului este hotărât să construiască o casă de țară cu propriile mâini ieftin, atunci va trebui să calculeze nevoia de materiale. În mod tradițional, casele erau construite din cherestea. Singurul lor dezavantaj este riscul mare de incendiu. Cu toate acestea, astăzi există un număr mare de ignifuguri care pot reduce semnificativ riscurile de incendiu într-o clădire. Această opțiune poate fi considerată o opțiune bugetară..

Costul unei case din cărămidă va fi mai mare, dar va putea fi folosit nu numai în sezonul cald, ci și în timpul iernii. Dezavantajele acestui proiect, pe lângă costuri, pot fi considerate complexitatea procesului de construcție și prezența obligatorie a competențelor speciale. O astfel de casă nu poate fi construită rapid. O altă opțiune poate fi o combinație de materiale, de exemplu, o casă de lemn este construită pe o fundație din cărămidă..

Fundația casei

Cum se construiește o casă de țarăChiar și pentru o casă de țară ușoară, este necesară o fundație, iar o bandă sau coloana este suficientă pentru o structură de cadru. Alegerea tipului depinde de preferințele proprietarului site-ului. Pentru a crea primul tip de fundație va fi nevoie de mult material, precum și de timp. Acest lucru se datorează faptului că este necesar să săpați un șanț de-a lungul întregului perimetru al structurii, impermeabil, instalați armare, realizați o cofrare și apoi completați-o cu o soluție de beton.

O fundație columnară este o opțiune mai puțin costisitoare și va economisi semnificativ materialele. Mai mult, este destul de ușor de construit chiar și cu abilități minime de construcție. Cu toate acestea, mulți proprietari de șantiere preferă încă structura de bandă, deoarece vă permite să construiți un subsol sub clădire. Totuși, acest lucru va necesita ridicarea fundației la 700-800 mm deasupra nivelului solului..

Dacă mulți oameni știu despre fundația benzii și tehnologia pentru crearea acesteia, atunci merită să vorbim despre coloane într-un pic mai detaliat. În primul rând, pe locul desemnat pentru casă, este necesar să se elimine aproximativ 150-200 mm de sol. După aceea, groapa este acoperită cu nisip până la un nivel de 30-40 mm și compactată.

Un strat de piatră zdrobită este aplicat pe perna de nisip și, de asemenea, compactat. Spațiul liber rămas al gropii este umplut cu lut extins. Acest lucru vă va ajuta să vă protejați casa de rozătoare mici. Pentru a împiedica animalele mai mari să intre în casă, întregul spațiu de sub ea trebuie acoperit cu o plasă de fier cu maximum 10 mm celule.

Cum să faci o instalație sanitară în țară cu propriile mâini

Montarea cadrului

Structura cadrului poate fi instalată pe o fundație columnar sau bandă. Mai mult decât atât, baza sa trebuie să fie bine impermeabilă, folosind pentru aceste două sau chiar trei straturi de material pentru acoperiș. În plus, trebuie să acordați atenție următoarelor puncte:

 1. Cum să începi să construiești o casă de țarăDacă intenționați să construiți o casă de țară cu propriile mâini cu verandă, atunci trebuie să determinați imediat zona peste care va fi instalat acoperișul, dar pereții solizi nu sunt ridicați. De asemenea, veranda poate fi atașată pur și simplu la clădirea principală..
 2. Toate plăcile trebuie tratate cu antipirină și antiseptice fără greș. Acest lucru trebuie făcut pentru a crește durata de viață a clădirii..
 3. După prelucrarea materialelor din lemn, este necesar să așteptați până când acestea sunt complet uscate și numai după aceea continuați cu construcții ulterioare.

Casă de țară din lemn

Pentru a face podeaua cât mai fiabilă, grinzile de cea mai înaltă calitate sunt selectate pentru a crea cadrul. Este recomandabil să selectați aceste elemente nu în funcție de limita inferioară a dimensiunii, ci să puneți o marjă în secțiunea lor. Instalarea grinzilor de sprijin se realizează pe bara coroanei situată de-a lungul perimetrului fundației. Distanța dintre ele trebuie să fie între 600 și 700 mm. Pentru a fixa grinzile, se folosesc colțuri sau se taie pur și simplu. Dacă aceste elemente structurale sunt mari, atunci trebuie utilizate și paranteze de fier..

După crearea garniturii de jos, puteți continua la construcția cadrului de perete. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza una dintre cele două opțiuni:

 1. Pereții sunt asamblați separat, după care sunt ridicați și atașați la barele de fixare.
 2. Cadrul se ridică pe loc, iar această opțiune arată mai atractivă dacă casa este construită fără ajutoare.
Cum să construiți un duș în aer liber pentru o reședință de vară cu propriile mâini

Secțiunea transversală a cherestelei pentru cadrul de perete trebuie să fie de cel puțin 100x100 mm, dar se pot folosi și plăci cu dimensiunea de cel puțin 50x150 mm. Grinda este atașată la hamul inferior folosind un colț puternic care poate ține cadrul într-un plan vertical. De asemenea, pentru a crește rezistența structurii, se recomandă utilizarea șuruburilor autofiletante în loc de cuie..

În timpul instalării verticalelor, este necesar să se prevadă imediat un loc pentru ferestre și uși. Așa se montează toți pereții portanți, iar la colțuri se fixează suplimentar cu colțuri de fier sau se instalează un suport comun. Pardoseala poate fi așezată imediat după montarea cadrului, dar este mai bine să ne gândim mai întâi la acoperiș.

Crearea acoperișului

Casă la țară cu propriile mâiniAstăzi se folosește cel mai adesea un sistem de plafonier suspendat sau stratificat. Cu primul tip de sistem, căpriile sunt fixate pe pereții portanți și nu au alte puncte de sprijin. Dacă casa construită este mică, atunci vă puteți concentra în siguranță pe acest sistem. Pentru a reduce cantitatea de sarcină pe fundație și pereți, căprița este fixată cu o șapă.

Sistemul aerian ar trebui să fie ales într-o situație în care structura conține nu numai pereți exteriori care poartă sarcini, ci și interioare. Este perfect pentru case cu mansarde. Grinzile de podea trebuie așezate exact deasupra verticalelor verticale ale cadrului clădirii. Pentru a-și atinge încordarea în cureaua superioară, trebuie făcute tăieri la marginile lor. Pentru fixarea lor, se folosesc șuruburi sau cuie, precum și uneori colțuri de fier instalate pe ambele părți.

Sistemul de rafter poate fi instalat într-unul din trei moduri:

 1. Construcția unei case de țară din lemnPeretele extreme de picioare de caprior sunt conectate pe pământ, după care se ridică la ham și sunt instalate pe pereții frontului. După aceea, acestea sunt atașate la grinda de creastă și abia atunci restul stivelor sunt instalate pe ea..
 2. Stâlpii de mijloc sunt montați de-a lungul podurilor, apoi sunt fixați pe o placă de creastă sau o bară, pe care sunt apoi atașate căprițele.
 3. Partea superioară a picioarelor de caprior este conectată între ele folosind o căptușeală de creastă, iar cea inferioară este fixată pe garnitura de perete și acționează ca un Mauerlat.
Pivniță de plastic gata pentru căsuțele de vară și instalarea acesteia la subsol

Sistem de acoperiș

Proiectarea casei de taraDupă instalarea căpriței, puteți începe să așezați materialul pentru acoperiș. În primul rând, o peliculă de barieră împotriva vaporilor trebuie pusă pe partea exterioară a acoperișului și sunt folosite paranteze pentru fixarea acestuia. De asemenea, trebuie amintit că pelicula este așezată perpendicular pe căpriori, de la fundul acoperișului până la vârf. Suprapunerea dintre benzile de film adiacente trebuie să fie de cel puțin 200 mm.

Următorul pas este să instalați șipci subțiri de lemn pentru a repara filmul de izolare și a crea golul de ventilație necesar. În direcția perpendiculară a contra-zăbrelei, este instalată cea principală, iar pe ea se va monta acoperișul.

Dacă intenționați să utilizați un material moale pentru acoperiș, atunci stratul poate fi solid și constă din foi de placaj. Materialul pentru acoperiș este cel mai adesea utilizat pentru impermeabilizarea unei structuri. Trebuie să fie prevăzut cu o suprapunere de 150-200 mm, iar benzi individuale sunt conectate cu mastic bitum.

După pregătirea bazei, puteți continua la instalarea acoperișului în sine. Aceste lucrări trebuie să fie începute de la cornișă și să se deplaseze în sus. Dacă primul strat al acoperișului a fost așezat de la dreapta la stânga, atunci rândurile rămase ar trebui instalate în același mod. Aproape toate materialele pentru acoperiș sunt atașate la cutie cu șuruburi speciale sau cuie echipate cu garnituri de impermeabilizare. O atenție deosebită trebuie acordată aici elementelor acoperișului de pe creasta pentru a evita scurgerile după primele precipitații.

Instalarea podelei

Casă de lemn la țarăÎn primul rând, trebuie să îndepărtați pardoseala temporară și să efectuați o instalare brută a podelei. Pentru a rezolva problema, sunt instalate bare de gresie pe grinzile de susținere ale cadrului, iar pe ele va fi așezat apoi pardoseala. Următorul pas va fi instalarea plăcilor sau a placajului, care își vor îndeplini rolul..

După aceea, trebuie să așezați un strat de impermeabilizare, format dintr-un film. Acest material trebuie să acopere nu numai întreaga suprafață a podelei, ci și grinzile de susținere. Este necesar să se așeze benzi individuale de film cu o suprapunere de 150-200 mm și lipirea îmbinărilor cu bandă impermeabilă. Materialul izolant este acoperit cu izolație, acoperit cu un alt strat de film. După aceea, podeaua poate fi acoperită cu o placă sau placaj. Este foarte posibil să construiți o casă de țară cu propriile mâini, dar va fi dificil să efectuați această lucrare fără asistenți.


Opinii: 181