» » Realizarea unui alimentator simplu de veverițe

Realizarea unui alimentator simplu de veverițe

vetre de casă pentru veverițeVeverițele sunt animale pufoase care aduc o mulțime de emoții pozitive copiilor. Un alimentator va ajuta la atragerea acestor animale frumoase și va face o adevărată grădină zoologică în miniatură pe site-ul dvs. De obicei, astfel de alimentatoare sunt o placă mică cu un leagăn și un acoperiș..

Vrăjitoarele de veveriță instalate pe trunchiuri de copac, fixându-le cu șuruburi sau suspendate cu o frânghie pe ramuri. Veverițele vor primi mâncare de la astfel de hrănitori în timpul sezonului rece. Acest lucru va atrage un număr mare de animale pe site-ul dvs..

Pentru a face mai convenabil observarea veverițelor, hrănitorul pentru ele este instalat pe un copac tânăr de foioase, de exemplu, mesteacăn sau arin..

Nu așezați alimentatorul pe pomi fructiferi. În acest caz, va trebui să împărtășiți animalelor o parte semnificativă a recoltei. În plus față de cabana de vară, un alimentator de veverițe este instalat în parcuri și piețe.

Veverițele sunt rozătoare după natură și au dinți foarte ascuțiți. Animalele pot mușca mâna unui copil.

Prin urmare, un astfel de alimentator poate fi din lemn, iar acoperișul pentru acesta poate fi din plexiglas. Datorită acestui acoperiș, copiii pot observa veverițele de la distanță..

Materiale și instrumente pentru fabricarea unui alimentator

Pentru a face un alimentator, veți avea nevoie de următoarele instrumente:

  • puzzle electric;
  • uscător de păr pentru construcție;
  • surubelnita;
  • Sander.

De asemenea, veți avea nevoie de un marker pentru marcaj. Următoarele materiale sunt utilizate pentru a realiza alimentatorul:

  • bord grosime de 5 cm;
  • bare 50X50 mm;
  • colțuri din lemn;
  • plexiglas grosime de 2 mm.

Pentru a face un alimentator, trebuie să decupați un pătrat din lemn, care va fi baza structurii. Un dreptunghi este tăiat din plexiglas, a cărui lungime este de două ori mai lungă decât latura unui pătrat din lemn.

Ansamblul alimentator

Colțurile sunt înșurubate la baza de lemn. Apoi, trebuie să îndoiți acoperișul jgheabului. Pentru a face acest lucru, plexiglasul este așezat pe bază..

Este foarte important să marchezi linia de mijloc a dreptunghiului cu un marker. Este poziționat exact de-a lungul marginii bazei de lemn..

Cu ajutorul unui uscător de păr pentru clădire, plexiglasul este încălzit și îndoit la un unghi de 60 °. Când sticla s-a răcit, se face o gaură în centrul acoperișului, prin care se înfige o frânghie.

Este necesar să șurubați rafturi din lemn din bare la bază. Apoi, folosind șuruburi, acoperișul este fixat pe rafturi. Când jgheabul este gata, îl puteți decora. Pentru a face acest lucru, utilizați colțuri de turnare din ipsos sau orice alte elemente decorative..


Opinii: 65