» » Un leagăn din metal cu un scaun din lemn cu propriile mâini este o soluție bună pentru petrecerea timpului liber

Un leagăn din metal cu un scaun din lemn cu propriile mâini este o soluție bună pentru petrecerea timpului liber

swing metalDacă sunteți „prieteni” cu uneltele electrice și aveți copii mici, vă rugăm să faceți un leagăn simplu din metal. Un scaun confortabil din lemn și o bază metalică solidă se combină perfect pentru a menține minim problemele de siguranță ale copilului. Vă aducem în atenție un model simplu de leagăn pentru adolescenți. Cu toate acestea, va face față perfect misiunii sale și va putea rezista chiar și unui adult.

Ce este necesar

Pentru a face un leagăn, trebuie să căutăm în cămară sau să cumpărăm următoarele materiale:

 • profil metalic 30x20 mm dimensiune;
 • știfturi cu filet;
 • pene pe lemn;
 • o bucată de țeavă metalică;
 • rulmenți cu un diametru puțin mai mic decât conducta în sine (pentru a intra în interior);
 • nuci;
 • mașină de spălat;
 • șuruburi de mobilier;
 • banda camuflanta;
 • electrozi;
 • Barna de lemn.

De asemenea, veți avea nevoie de următoarele instrumente:

 • aparat de sudura;
 • Bulgară;
 • burghiu;
 • cleme;
 • Mitru a văzut;
 • Jigsaw;
 • avion.

Nu uitați de masca de ochi de sudură, mănuși și banda de măsurare.

Swing metal - productie pas cu pas

Pentru început, determinăm cât de largă va fi balansarea. De exemplu, acestea vor fi atașate la un fascicul de lemn care este disponibil pe veranda de vară. Partea proeminentă este de 80 cm. Aceasta înseamnă că lățimea leagănului nu va depăși 60 cm. Acum vom începe să facem leagănul.

Partea superioară a leagănului

Pentru a face unul dintre elementele principale ale leagănului, executăm pe rând următoarele lucrări:

 1. Tăiem o bucată de țeavă egală cu 60 cm cu o șlefuitor. Pentru a face locul de tăiere, îl lipim cu bandă de mascare și îl tăiem de-a lungul marginii sale.
 2. Facem o mânecă: tăiem o bucată de ac de păr cu 10 cm mai lungă decât țeava de pe fiecare parte. Înșurubăm o piuliță, șaibă, rulment, șaibă, piulița pe știft. Rulmentul trebuie să fie la mijloc, fixat cu piulițe pe părțile laterale. Facem același „sandwich” al rulmentului și alunelor de cealaltă parte a știftului. Distanța dintre cele două rulmenți trebuie să fie egală cu lungimea conductei, astfel încât acestea să nu privească. Doar aproximativ 10 cm din marginile știftului în sine vor ieși din țeavă.
 3. Acum fixăm piulițele de pe știft, prinzându-le cu puțină sudură. Acest lucru va împiedica desfacerea structurii..
 4. Închidem capetele manșonului prin sudarea șaibelor cu diametrul egal de la ambele capete ale conductei.
 5. Pentru a fixa în siguranță leagănul de cherestea, realizăm elemente de fixare speciale. Scoateți două bucăți de ac de 20 cm lungime și tăiați două bucăți de aproximativ 10 cm lungime de profil.Făcui găuri în profil, introduceți ace de păr în el și sudați-l. Pare un ciocan cu două fețe cu mâner. Procedăm aceeași procedură cu cea de-a doua montare. Acum le sudăm de-a lungul ambelor margini ale manșonului. Foram găuri în fascicul propriu-zis - apoi introducem ace în ele, fixând partea superioară a leagănului.

Părți laterale ale leagănului

Aceasta este cea mai ușoară etapă a jobului:

 1. Măsurăm înălțimea necesară a leagănului și tăiem două bucăți de profil.
 2. Realizarea găurilor în partea de sus a profilului.
 3. Îl așezăm pe marginile știfturilor proeminente din mânecă.
 4. Fixăm cu o piuliță și șaibă.

Scaun basculant

Partea inferioară va fi și din metal. Scaunul se bazează pe un cadru format dintr-un profil dreptunghiular. Pentru a face acest lucru, realizăm semifabricate și le sudăm. Scaunul în sine va fi din lemn.

Pentru ca plăcile să nu se spargă, în mijlocul cadrului sudăm un profil transversal de la profil.

Facem un scaun tăind 3 blocuri dintr-o bară de lemn, cu lungimea egală cu cadrul. Trecem prin ele cu un avion și măcinăm colțurile ascuțite cu o râșniță, punând pe un disc special. În bloc, care va fi la mijloc, tăiați o gaură pentru părțile laterale cu un puzzle. Rămâne doar să așezați blocurile pe cadru, să le fixați cu cleme și să le fixați pe el, să găuriți.

Montajul final al balansoarului metalic

Am sudat părțile laterale ale leagănului la rama scaunului. Facem găuri în cherestea și fixăm leagănul introducând știfturile de pe suportul din partea superioară. Strângem cu nuci. Vopsim părțile laterale și scaunul, așteptăm până se usucă - iar balansarea metalică este gata de utilizare.

Cum să faci un swing din metal - video


Opinii: 115