» » Cât de frumos este să faceți paturi de flori din beton cu propriile mâini?

Cât de frumos este să faceți paturi de flori din beton cu propriile mâini?

Am visat de mult să diversificăm complotul din țară, făcându-l mai interesant și mai neobișnuit. Vreau să o decorez cu ghivece de flori. Dar cumpărarea lor este scumpă, așa că aș dori să știu - cât de frumos este să faci paturi de flori din beton cu propriile mâini? Ce este necesar pentru acest lucru și cum se desfășoară procesul de fabricație în sine?

Astăzi ghivecele de flori sunt utilizate pe scară largă în proiectarea peisajului. Au multe avantaje:

  • costuri reduse ale materiilor prime;
  • durabilitate;
  • rezistență mare la stres mecanic, umiditate ridicată, temperaturi extreme, expunere la radiații ultraviolete;
  • capacitatea de a face vase de orice dimensiune și formă.

Prin urmare, nu este nimic ciudat în faptul că mulți proprietari de căsuțe de vară și case private se gândesc cum să facă frumos flori de beton cu propriile mâini..Ghivece de flori în stil francez

Fiecare persoană poate face acest lucru, chiar dacă nu are experiența relevantă. În plus, nu este necesar să aveți echipament scump - toată munca poate fi realizată manual, fără instrumente specializate.

Utilizarea formularelor cumpărate

La vânzare puteți vedea zeci de matrițe speciale din silicon și plastic, concepute pentru a realiza vase rafinate din beton. Cu toate acestea, costul lor se măsoară de obicei în mii de ruble - are sens să le cumpărați doar dacă veți face zeci sau sute de produse.Formular achiziționat pentru ghivece de flori

Folosirea lor este simplificată pe cât posibil - forma este asamblată, unsă din interior și turnată cu beton lichid. Agitați-o ușor pentru a distribui soluția în întregul volum. După 48 de ore, betonul se va seta și matrița poate fi îndepărtată. Păstrați ghiveciul pentru încă câteva zile într-un loc uscat și cald și îl puteți instala pe site.

Cum să economisiți bani atunci când faceți ghivece de flori?

Nu orice persoană este pregătită să plătească o mie sau două ruble pentru o formă care va fi folosită doar de două sau de trei ori. Prin urmare, oamenii practici folosesc lucruri improvizate..

Tot ce ai nevoie este o matriță de dimensiune și formă potrivită. Poate fi din silicon sau plastic. Suprafața interioară este lubrifiată cu ulei, astfel încât produsul finit poate fi îndepărtat cu ușurință. În centru este instalat un pahar, găleată sau altă secțiune circulară de dimensiuni adecvate, de asemenea, ulei. Pietrele sau cărămizile trebuie introduse în recipient, astfel încât să nu plutească.Realizarea unor ghivece de flori în betonDupă aceea, betonul lichid este turnat în matriță - prea gros nu va putea umple toate golurile. Când betonul a obținut o duritate suficientă (cel puțin 48 de ore), se îndepărtează găleata sau sticla și se îndepărtează matrița. Produsul finit poate fi utilizat în forma sa originală sau poate fi vopsit în culori potrivite.

Detalii despre fabricarea ghivecelor de flori sunt descrise în videoclip:


Opinii: 148