» » Dendroplan al site-ului și regulile de pregătire a acestuia

Dendroplan al site-ului și regulile de pregătire a acestuia

Dendroplan al site-uluiÎn timpul lucrărilor de amenajare a spațiului, este necesar să se elaboreze un plan de plantare. Plantele au proprietăți de a se suprima reciproc, așa că trebuie să știți compatibilitatea reciprocă și să le așezați la distanța corectă. Un dendroplane bine conturat permite designerului să creeze armonie pe site. Ajută la planificarea achizițiilor de semințe și răsaduri, scriind în avans plantări viitoare în proiectul finalizat.

Când ai nevoie de un plan?

Atunci când planificați amenajarea unui sistem de alimentare cu apă sau a altor utilități, nu este suficient să aveți un desen peisaj al unui site. Constructorii trebuie să navigheze în conformitate cu dendroplanul finalizat. Adesea, așezarea conductelor este imposibilă fără aprobarea autorităților locale. Pentru a face toate lucrările conform legii, va trebui să pre-comandați pregătirea unui dendroplan. Fără proiectarea site-ului, este imposibil să începi să taie copacii existenți. Abia după întocmirea dendroproiectului, autoritățile de reglementare emit un bilet de tăiere.

Când ai nevoie de un plan?Înainte de a invita un dezvoltator pe terenul său, trebuie să i se arate dendroplanul. Constructorii profesioniști sunt obligați să încadreze casa în peisajul existent, cu daune minime naturii. Legea prevede că, în caz de daune aduse copacilor, compania este obligată să compenseze daunele. Pentru a face o revendicare, veți avea nevoie de un dendroplan al site-ului.

Apelând un specialist în proiectarea peisajului, puteți comanda un dendroplane ca reper principal. Al doilea titlu al acestui document este planul de aterizare. Pe ea, puteți accepta lucrările finale de amenajare. Un proiectant profesionist trebuie să cunoască distanțele admise între diferitele tipuri de spații verzi și să poziționeze corect arbori în raport cu clădirile rezidențiale.

Un designer de peisaj poate sugera o varietate de stiluri, cu predominanță de plante alpiniste sau de foioase. Stilul determină prezența unui tip de plantație dominantă. Acestea pot fi arbuști de conifere sau plante cu flori. Cel mai adesea, clienții aleg stilul grădinii de fructe.

Când lucrările sunt realizate conform unui plan clar, rezultatul este mai ieftin și mai rapid. Un dendroproiect conceput corect ajută o persoană creativă să își imagineze mai bine amenajarea viitoare a tuturor plantelor pentru a oferi grădinii sale un aspect artistic.

Legendă

Un plan de sit dendrologic bine conceput începe cu o indicație a scării exacte. Opțiunile populare sunt planuri 1: 100 și 1: 200. Primul număr înseamnă centimetrul planului. Al doilea număr corespunde filmărilor site-ului în sine. Uneori există dendroplanane în miniatură pe o scară de 1: 500.

Întruparea ideii de proiectare a peisajului pe un lot de 10 acri

Simboluri Dendroplane

O scară largă de 1: 100 este utilizată atunci când este necesar să se indice specii de arbori, parametrii înălțimii și grosimii trunchiului. La această scară, fiecare copac este desenat separat de proiectant. Dimensiunea 1: 500 a Dendroplanei diferă prin aceea că toate spațiile verzi sunt marcate doar cu cercuri cu diametre diferite. Cercurile au semnificații diferite:

 • Arborele, gata pentru tăiere, este vopsit complet.
 • Transfer înseamnă jumătate de cerc.
 • Dacă o plantă trebuie păstrată, aceasta este marcată cu un cerc gol..

Fiecare copac este marcat cu un cerc de 3 mm. Acei arbori care au o valoare deosebită se disting prin forme geometrice mari. Mai mulți arbuști de același tip pot fi desemnați de un oval comun, fără a intra în detalii..

Exemple de Dendroplane

Creșterea tânără, care este planificată să fie păstrată, este conturată cu un contur simplu. Fiecare grup de plante trebuie să fie numerotat. Fiecare număr este apoi afișat în legenda planului, unde este descifrat în text detaliat. Legenda indică câte tufe de acest tip sunt combinate într-un cerc. Clădirile rezidențiale și nerezidențiale din plan sunt indicate cu cifre romane, iar verdeața este indicată prin numere obișnuite.

Mărimea cercului indică întinderea viitoare a coroanei, permițându-vă să determinați mai exact locul pe care copacul îl va ocupa în perspectivă. Când numărul este indicat ca o fracție simplă, numărul mai mic indică numărul total de tufișuri din aceleași specii de plante plantate împreună..

La întocmirea unui plan, sunt permise deplasări de cel mult jumătate de metru. Dacă eroarea este mai mare, atunci dendroplanul are o calitate slabă. În plan, nu este necesar să indicați toate punctele cardinale, este suficient să marcați nordul cu litera latină N.

Proprietățile spațiilor verzi

Stăpânul proiectării peisajului se confruntă cu sarcina dificilă de a combina plantele între ele. Frumusețea dorită nu corespunde întotdeauna armoniei, deoarece plantele prea apropiate pot inhiba dezvoltarea vecinilor.

Atunci când întocmiți un dendroplan, trebuie să luați în considerare multe reguli. Formați plantări, ținând cont de imaginea viitoare a site-ului. Fiecare plantă tânără va crește, ceea ce înseamnă că va ocupa mai mult spațiu decât în ​​timpul plantării. Există programe de calculator care arată cum va arăta orice copac într-un an sau cinci ani. Aceasta oferă o oportunitate bună de a vedea viitorul grădinii tale și de a face ajustări la planul tău de plantare..

Filosofia și structura grădinii de roci japoneze

Proprietățile spațiilor verzi din dendroplan

Când plantați copaci, trebuie să vă imaginați în avans dimensiunea coroanei și a sistemului de rădăcini. Selecția spațiilor verzi se realizează în funcție de anotimpurile anului, de calculul condițiilor climatice. Multe plante au nevoi diferite de apă, soare și umbră. Este indicat să nu așezați două tipuri de plante împreună, care au condiții de temperatură diferite și nevoia de udare. Este indicat să plantezi specii iubitoare de căldură la felul lor, trimițându-le la soare, și blânde - este mai bine să te ascunzi la umbra casei.

Dacă atașați planul calculelor mișcării soarelui, atunci puteți determina locurile în care umbra este aruncată cel mai mult. Trebuie amintit că un copac tânăr nu creează atât de multă umbră pe cât o va face în viitor. Dacă acoperă o zonă semnificativă, multe plante se vor agrava la umbra ei..

Spațiile verzi trebuie să se poată combina între ele, deoarece fiecare copac sau tufă are un efect diferit asupra viețuitoarelor din jurul său. Plantele combinate corect se ajută reciproc să se dezvolte. Compatibilitatea plantelor are propriile sale reguli. Pentru a identifica un designer de peisaj profesionist, îi puteți pune întrebări despre compatibilitate. Un maestru care a studiat în profunzime această problemă este capabil să avertizeze despre o compatibilitate slabă a debarcărilor planificate..

Cunoașterea simbiozei biologice a plantelor vă permite să creați un microclimat favorabil pentru plante datorită locației vecinilor prietenoși. Unele specii sunt rezistente, în timp ce altele iubesc căldura. Trebuie amintit faptul că plantele exotice pot să nu se rădăcinească în climele temperate, așa că va trebui să abandonați multe specii din catalogul plantelor pentru dendroplanul dvs..

Planul sitului dendrologic

Normele de compilare prevăd plasarea pistelor pentru a avea acces convenabil la fiecare tip de plantație. Piesele sunt indicate printr-o singură culoare, cel mai adesea se utilizează gri sau roz. Zonele pavate sunt evidențiate prin culoare. Atunci când planificați plantarea, este recomandat să evitați gunoaiele prin însămânțare pe o suprafață mare. În timp, sectorul aglomerat va necesita mai mult efort și atenție. Arbustii plantați prea aproape nu numai că interferează între ei, dar și strică aspectul. Un design grafic bine conceput evită lucrări inutile în viitor, atunci când trebuie să aibă grijă de vegetație pe tot parcursul anului.

Opțiuni de dispunere pentru o cabană de vară de 6 acri

Profesioniștii în proiectarea peisajului știu să elaboreze un plan de site, ținând cont de înflorirea tuturor grupurilor de plante. Meșterii obțin armonie în paleta de culori a unei grădini înflorite, asigurând succesiunea plantelor ofilite cu cele care abia înfloresc. O astfel de muncă complexă poate fi mai scumpă. Atunci când amenajează grădina, trebuie să rămâneți în bugetul dvs..

Lista materialelor de plantare

Un supliment important la plan este lista de sortimente. Acesta enumeră toate tipurile de spații verzi care vor fi plantate în cadrul site-ului.

Cu ajutorul listei de sortimente se face un calcul precis al costului total al achiziției de răsaduri. Aplicația reflectă costul muncii unui designer de peisaj. Toate spațiile verzi sunt împărțite în grupuri:

 • conifere.
 • foios.
 • fruct.
 • Arbusti ornamentali.
 • Plantele cataratoare.

Această listă are subsecțiuni interne în care speciile și soiurile de plante sunt listate secvențial. Toate plantele semnificative, cu excepția celor mai mici, ar trebui să fie incluse în listă. Fiecare dintre ele primește propriul număr. Într-un dendroplan bine conceput, la fiecare plantă se adaugă o mică descriere a aspectului și a calității. Bătrânii și tinerii nu sunt separați în grupuri separate.

Lista conține nu numai numele plantei, ci și versiunea sa în latină. Tabelul prezintă înălțimea curentă. Coloana „Proiecția Coroanei” va fi un punct de referință important. La sfârșit, adăugați timpul optim de maturare și perioada de înflorire.

Lista materialelor de plantare

Un proiectant de peisaj poate adăuga sfaturi de îngrijire pentru fiecare plantă pe lista de inventar. Acest document va acționa ca un asistent cu care puteți consulta despre regimul de udare, stropind fiecare copac sau arbust.

Florile anuale și perene pot să nu fie reflectate în enunț, dar chiar și florile cu un număr de serie propriu pot fi indicate într-un dendroplan cu o scală de 1: 100. Cu cât scara este mai precisă, cu atât planul va fi mai scump..

Construiește o cabană de vară cu propriile mâini

Fișă de înregistrare

Această anexă a dendroplanului este solicitată dacă este planificată construcția mai multor spații rezidențiale și utilitare pe un nou amplasament. Lista de numărare este întocmită dacă comunicările inginerești vor fi efectuate prin intermediul amplasamentului, care va fi însoțit de lucrări de teren.

Această foaie listează în detaliu fiecare plantă. Lista depășește adesea două sute de linii. Opus fiecărei plante sunt parametrii:

 • Tip: copac, arbust sau floare.
 • Diametru.
 • Starea generală și prezența pagubelor.
 • Altitudinea actuală și proiectată.

Când compilați o afirmație, nu este indicat tipul de arbore, dar este descrisă starea: cât de viu sau uscat este. Există vreo deteriorare vizibilă și o serie de ramuri uscate. Câți ani are un copac sau un arbust. În funcție de aceasta, se calculează costul său aproximativ. Această cifră se adaugă la compensația pe care dezvoltatorul va trebui să o plătească în caz de deteriorare a plantelor în timpul lucrării..

Lista de verificare ar trebui să arate dezvoltatorului soarta tuturor spațiilor verzi: indiferent dacă sunt supuse tăierii, replantării sau trebuie păstrate în locul lor actual.

La completarea declarației, trebuie să respectați o anumită comandă. Plantele sunt adăugate diferit de modul în care au fost plantate în spațiul lotului. În document, acestea sunt împărțite în categorii separate. Lista de verificare vă permite să distribuiți în prealabil materialul de plantare, deoarece un grădinar fără experiență se poate confunda cu ușurință dacă dimensiunea parcelei este suficient de mare.

Lista plantelor

Programele moderne de calculator vă permit să transferați exemple de dendroplanane într-un plan tridimensional pentru o vizualizare îmbunătățită a site-ului dvs. Fiecărei plante i se poate atribui un număr chiar în imagine, iar apoi se pot aplica filtre. Apoi, mulțimea de numere poate fi ascunsă și se pot vedea doar plante. Și pentru un profesionist, puteți lăsa versiunea planului cu toate numerele.

Dendroplana site-ului este un desen detaliat, pe care este marcată fiecare plantă semnificativă. Trebuie să fie întocmit la executarea lucrărilor de construcție, inginerie. Întocmirea listelor de sortimente și inventar este o parte integrantă a lucrărilor proiectantului de peisaj. Un dendroplan proiectat profesional vă ajută să reprezentați mai bine aspectul viitor al grădinii dvs..


Opinii: 78