» » Carbamida - îngrășământ cu azot pentru sol

Carbamida - îngrășământ cu azot pentru sol

uree granularăFiecare rezident de vară care cultivă legume și plante de fructe și fructe de pădure pe parcela sa personală știe multe despre îngrășăminte care ar trebui utilizate pentru a obține cele mai mari producții. Dintre grupul de îngrășăminte auto-preparate și producția industrială, îngrășămintele cu azot prezintă un interes deosebit. Azotul este adesea insuficient pentru multe plante pentru dezvoltarea vegetativă deplină și fructificarea eficientă..

Unul dintre cele mai populare îngrășăminte cu azot este carbamida. Aceasta este așa-numita popular uree, conținând cincizeci la sută azot. Formula chimică a carbamidei este următoarea.

formula chimica a ureeiPrin urmare, este considerat cel mai concentrat îngrășământ disponibil în arsenalul industriei chimice..

Ureea este adesea produsă sub formă granulară. Ambalarea granulelor rezultate în multe cazuri diferă, deoarece dozele aplicate sunt întotdeauna calculate din zonele solului. Dacă îngrășământul cu azot este aplicabil la o căsuță de vară, atunci puteți achiziționa un pachet de unul sau trei kilograme.

ambalaj de kilograme de ureeDacă terenurile întregi sunt prelucrate, atunci este recomandabil să cumpărați uree în pungi de plastic..

Ureea fertilizantă este cea mai grea substanță din structură, care nu este capabilă să absoarbă excesul de umiditate din mediu și, prin urmare, are o durată lungă de valabilitate, calități excelente de curgere liberă, datorită cărora este foarte bine dispersată în timpul utilizării în practică..

Principalele avantaje ale utilizării ureei:

  • îngrășământul cu azot are proprietatea de a regla creșterea masei vegetative a oricărei specii de plante;
  • introducerea ureei în timpul cultivării culturilor de cereale crește conținutul de proteine ​​și gluten în randamentul de cereale rezultat;
  • productivitatea ridicată a tuturor culturilor agricole depinde direct de conținutul suficient de azot din solul pe care sunt cultivate.

Utilizarea corespunzătoare a ureei

Dacă doriți să fertilizați solul cu orice fel de îngrășământ, trebuie să cunoașteți întotdeauna rata de aplicare, pentru a nu face rău, ba dimpotrivă, pentru a crea cele mai favorabile condiții pentru dezvoltarea și creșterea plantelor plantate sau plantate..

Ureea ca îngrășământ poate fi folosită în stare granulară sau într-o formă lichidă dizolvată.

Rata de aplicare a ureei pentru diferite culturi este diferită, mai jos sunt ratele de aplicare înainte de semănat:

  • rapiță, orz, grâu, secară - două kilograme la o sută de metri pătrați din suprafața viitoare însămânțată;
  • cartofi, nutrețuri și sfeclă de zahăr - două kilograme la o sută de metri pătrați;
  • ceapă, roșii, morcovi și varză - douăzeci până la treizeci de grame pe metru pătrat de suprafață semănată.

În scopul hrănirii și reîncărcării culturilor deja plantate, se aplică următoarele standarde:

  • pentru secară, rapiță, grâu și orz, se introduc un kilogram și jumătate de carbamidă la o sută de metri pătrați;
  • pentru sfeclă și sfeclă de zahăr, precum și cartofi - un kilogram și jumătate la o sută de metri pătrați;
  • pentru porumb, pomi fructiferi de grădină și arbuști - zece grame pe metru pătrat.

Pentru a hrăni tufe de trandafiri și răsaduri de legume, se prepară o soluție specială cu conținutul unor astfel de proporții: 90 de grame de carbamidă se dizolvă în 10 litri de apă rece.

Punctul principal când fertilizați solul este să nu exagerați cu cantitatea de azot, deoarece o supraabundență poate afecta negativ răsadurile și răsadurile deja acceptate.

Ar trebui să știi că îngrășământ cu azot urea trebuie să fie încorporată în sol, deoarece reacțiile chimice ale elementelor de uree cu bacteriile din sol sunt instantanee, urea într-o perioadă scurtă de timp se transformă în amoniu, care se evaporă prea repede, iar acest lucru, la rândul său, provoacă pierderea de azot, care este atât de necesară solului pentru a furniza plantelor substanțe utile..

Dacă reîncărcarea se efectuează prin împrăștierea granulelor manual sau printr-o metodă mecanizată, atunci după un atribut obligatoriu, trebuie efectuată udarea abundentă a plantațiilor agricole fertilizate.

Adesea, carbamida este confundată cu nitratul. Cu toate acestea, aceste îngrășăminte diferă în structură. Saltpeterul este mai puțin rezistent la condițiile umede, în timp ce carbamida își face treaba bine în diverse zone ale solului - aride și prea umede.

În primele zile de aplicare, urea se manifestă ca un îngrășământ ușor alcalin, care este foarte util pentru solurile acide și ușor acide..

Îngrășământul cu azot introdus în sol poate fi absorbit complet de plantele în creștere și poate rămâne și într-un anumit procent în sol, totuși, fiind în el, carbamida nu își schimbă compoziția chimică și are un efect benefic asupra plantării ulterioare a plantelor..

Ureea este foarte fidelă efectului asupra frunzelor și a lăstarilor, nu este capabilă să arde plantele, cum ar fi săritorul, de aceea este aplicabilă atât pentru prelucrarea externă a culturilor, cât și pentru hrănirea rădăcinilor.

O altă utilizare a carbamidei în grădină (video)


Opinii: 169