» » Cum se calculează corect zona

Cum se calculează corect zona

cum se calculează zonaÎn viața modernă, uneori toată lumea trebuie să afle zona unui complot, apartament sau cameră. Cum se calculează zona? S-ar părea că totul este simplu: luăm obiecte de măsurare, măsurăm, iar apoi va merge de la sine. Nu, nu va fi. Nu numai măsurători, ci și câteva nuanțe foarte importante vor ajuta la realizarea corectă a acestui lucru..

Măsurare

calcularea ariei de configurare diferităÎn calculul ariei, în primul rând, măsurătorile ariei sunt importante. Acesta este începutul potrivit care va da rezultate. Rezultatul trebuie să fie precis, așa că va trebui să măsurați în consecință, cu o eroare minimă sau deloc. Pentru a măsura veți avea nevoie de:

  • bandă măsurată cu lacăt;
  • un stilou;
  • creion;
  • caiet sau caiet;
  • riglă lungă (metru);
  • calculator.

O roată de ruletă fără blocare va aduce complexitate suplimentară. Nu folosiți bucăți de hârtie dacă veți scrie mult. Au tendința de a se pierde. Prin urmare, este mai bine dacă scrieți totul într-un caiet întreg sau caiet..

Nu este deloc necesar să se măsoare de-a lungul scândurilor. Este suficient doar să afli lungimea peretelui, iar acest lucru se poate face oriunde, de exemplu, dacă mobilierul îi vine în cale. Puteți măsura mai jos, mai sus, la mijloc. Principalul lucru este strict paralel cu tavanul și podeaua. Dacă este dificil singur, atunci sună pe cineva pentru ajutor..

Respectați paralel strict, în diagonală, cu pantele riglei, nu puteți măsura în niciun caz. Atenție la asta, altfel rezultatele vor fi incorecte.!

Va fi mai ușor să măsurați încăperile fără proeminențe. Este puțin mai dificil cu tocurile: trebuie să împărțiți camera în mai multe forme. Calculați aria fiecăreia dintre ele, apoi adăugați. Cel mai adesea se întâmplă.

Lungimea acestui sau acel perete este latura figurii. Unii oameni consideră că totul trebuie măsurat: lungimi, înălțimi și așa mai departe. Nu, atunci când găsim zona unei camere, calculăm doar podeaua. Zona camerei este suprafață și nimic mai mult.

Calcularea ariei

calcularea suprafețeiCamerele au diferite forme și dimensiuni. Prin aceste diferențe, ei judecă dacă cifra este corectă sau incorectă. Chiar și un mic portic de ușă face ca figura să dureze.

Zona este măsurată în metri pătrați. Pentru a calcula un metru pătrat, trebuie să înmulțiți 1 metru cu 1 metru.

Zona de cameră obișnuită

zona obișnuită a camereiSă zicem că podeaua camerei tale are forma corectă: dreptunghiulară sau pătrată. Ați măsurat calm lungimile tuturor părților notând rezultatele într-un caiet. Acum puteți începe să calculați. Căutați zona pătratului folosind formula: latura se înmulțește cu una. Formula zonei dreptunghiului: ori laterale mai mici.

Chiar dacă vedeți că camera dvs. are forma unui pătrat sau dreptunghi, tot măsurați toate părțile, nu două dintre ele! Ce se întâmplă dacă există abateri? Acest lucru se întâmplă adesea atunci când pare un pătrat, dar laturile sunt în continuare diferite. Acest lucru se datorează erorilor de construcție.

Deci, pentru a calcula aria unei camere cu forma corectă, trebuie să utilizați formulele pentru aria unui pătrat sau dreptunghi. De exemplu, ai o parte egală cu cinci metri, ca toate celelalte. 5 înmulțit cu 5 și obținem 25 de metri pătrați. Sau, unul - 5, iar celălalt - 8. Zona va fi de 40 de metri pătrați.

Folosim dispozitive inteligente pentru a calcula zona - video

Când camera este neregulată

zona camerei cu terasăÎn cazuri foarte dese, se întâmplă astfel. Așa cum am menționat deja, chiar dacă în cameră există un toc mic, atunci are o formă neregulată. Aruncați o privire mai atentă la acest aspect înainte de a face o concluzie despre corectitudine. De exemplu, aveți o cameră dreptunghiulară, dar există tocuri. În astfel de cazuri, nu ar trebui să cauți formule de forme complexe pentru a găsi zona. Este suficient să împărțiți camera în bucăți, asta este tot. Căutați zona unui dreptunghi și măsurați și numărați separat zonele proeminente.

Cel mai adesea, proeminențele sunt locuri în fața pragurilor, care au forma unui dreptunghi separat sau a unui trapez. Dacă este un trapez, atunci înmulțim jumătate din suma a două baze (A și B) cu înălțimea (H). Ce este unde se arată în imagine. Calculăm separat suprafața dreptunghiulară, zona conturului, apoi adăugăm aceste două zone. Deci, puteți număra metri pătrați ai întregii camere.

bordură în camerăDar dacă tocul nu este din cameră, ci în ea? Apoi, este necesar să se ia în considerare zona cu forma corectă, proeminența este pur și simplu scăzută. Prezentat în imagine. Adică căutăm zona unui dreptunghi mare (în imagine laturile sunt marcate cu roșu), apoi găsim zona conturului, împreună cu pereții, și o restrângem din zona dreptunghiului.

Există încăperi care pot fi numite în siguranță cu mai multe figuri. Acesta este, de exemplu, când o cameră are forma unui fel de poligon neînțeles. Trebuie să transpirați aici. Luăm în mână o riglă lungă și un creion. Trebuie să încercăm să împărțim întreaga cameră în cifre corecte, să le numărăm zona și să le punem împreună. Folosiți un creion pentru a marca limitele formelor. Marcați punctele cu un creion pe podea.

zona poligonala a camereiCamerele de design nu mai pot fi împărțite în forme obișnuite. Adesea întâlnesc proeminențe semicirculare. Puteți număra metri pătrați ai unei camere care are această formă. Formula pentru zona unui semicerc va ajuta. Se citește astfel: raza înmulțită cu numărul pi (3.14) pătrat este împărțită la două. Imaginea arată planul. Distanța de la A la B este diametrul cercului. De la A la O este raza. Raza este jumătate din diametru. Adăugați zona semicercului la zona dreptunghiului.

zona camerei cu semicercEste și mai dificil dacă în loc de semicerc există doar un segment al acestuia. Secvența de calcul a suprafeței totale va rămâne aceeași. Dar, din cauza segmentului, trebuie să vă încurcați cu colțurile. Este dificil, dar rezolvabil. Pe lângă instrumentele de mai sus, veți avea nevoie de:

  • fir puternic;
  • de dimensiuni medii;
  • pastel.

Luați un fir și legați creta de el. Fixăm celălalt capăt al firului pe podea și încercăm să-l tragem de-a lungul peretelui arcuit, astfel încât firul să fie tăiat. Încercăm să terminăm construirea într-un cerc sau într-un semicerc. Acest lucru ne va oferi centrul și raza. Odată finalizat, desenați cu cretă.

Înainte de a conduce cu cretă, asigurați-vă că se sprijină exact în mijlocul arcului.

Desenați două linii de la centru până la capetele arcului. Luați protectorul și fixați unghiul dintre ele. Calculatorul online vă va ajuta să calculați metri pătrați. Mai bine în acest fel, deoarece formula este complexă.calcularea zonei cu o coadă semicirculară

Asta e, zona segmentului a fost găsită. Acum puteți adăuga suprafața și zona restului camerei.

suprafață totală

Când se vor găsi zonele tuturor spațiilor, va fi posibil să se calculeze metri pătrați ai întregii case sau apartamente. Trebuie doar să adăugați toate zonele camerelor. Aceasta va oferi suprafața totală.

Cum se calculează aria pereților - video


Opinii: 60