» » Cele mai bune soiuri de mazăre pentru teren deschis: clasificarea speciilor, descriere, fotografie

Cele mai bune soiuri de mazăre pentru teren deschis: clasificarea speciilor, descriere, fotografie

Mazărea este una dintre cele mai ușoare delicatese din grădină vara și fiecare grădinar are întotdeauna un pat cu această cultură.

Există o mulțime de soiuri de mazăre și nu este întotdeauna ușor să alegeți un soi pentru teren deschis, potrivit pentru condițiile climatice sau pentru scopul său prevăzut..

Mazărea este o cultură fină și, fără a cunoaște particularitățile cultivării și caracteristicile soiurilor, puteți rămâne fără o cultură.

Pe mazăre s-au reflectat primele mele experimente cu îmbogățirea solului cu îngrășăminte. După ce am semănat mazăre pe un sol perfect fertilizat, am obținut blaturi luxoase, practic fără păstăi.

Următoarea mea greșeală a fost alegerea greșită a soiurilor. Am ales soiurile de zahăr, fără să știu că ar trebui să fie consumate proaspete, împreună cu coaja, necoapte, mai târziu sunt pur și simplu fără gust. În plus, nu toate soiurile de zahăr pot fi utilizate pentru preparate de iarnă..

Alegerea soiurilor potrivite este una dintre cele mai importante condiții pentru recoltare..

Articolul va descrie diferitele tipuri de mazăre și beneficiile lor, astfel încât fiecare să poată alege cele mai potrivite tipuri pentru ei înșiși..

Multe credințe și conspirații sunt asociate cu mazăre; o păstăi de mazăre cu 12 mazăre a fost considerată vrăjitorie.

Mazăre a fost creditată cu proprietățile de a atrage bogăția, norocul și protecția împotriva ochiului rău și a răsfățului, așa că atunci când coaceți pâinea, 3 mazăre au fost aruncate în mod necesar la cuptor.

Mazărea are multe proprietăți benefice:

 • Previne debutul cancerului
 • Îmbunătățește vederea
 • Crește activitatea creierului și stimulează memoria
 • Promovează arderea celulelor grase
 • Folosit pentru a elimina negi, calusuri
 • Reduce umflarea
 • Inhibă dezvoltarea arteriosclerozei
 • Este o sursă de proteine, în al doilea rând numai pentru linte.

Există 2 tipuri de mazăre:

Căptușeala are un film dur în interiorul păstăii, este cultivată pentru mazăre din conserve sau pentru vânzare în formă uscată. Recoltat la maturitate deplină, tocat în jumătate sau măcinat în făină de mazăre.

Zahărul este cel mai adesea folosit pentru alimente la 5-7 zile de la stabilirea fătului, când este încă în maturitatea laptelui și poate fi consumat cu coajă. Mazarea este mică în ea, dar suculitatea păstăii în sine dă un gust minunat dulceag..

Mâncat proaspăt sau adăugat la salate. Când sunt coapte complet, aceste mazăre pot fi utilizate pentru conserve.

Polka-urile pot fi nu numai netede, ci și încrețite, apoi se numesc cerebrale.

Structura încrețită a suprafeței mazărei nu o distinge într-o varietate separată, acest soi este prezent și în coaja de mazăre (Harp, Monogram, Dakota, Zaznayka) și în tipul de zahăr (lama de miere, Sugar prinț, Debut). Soiurile de creier sunt mai pretențioase în ceea ce privește tehnologia agricolă și sunt mai probabil să fie atacate de dăunători.

Mazăre de coajă

Această specie conține mult amidon și puțin zahăr. Cea mai frecventă cultivare este mazărea de coajă cu mazărea rotundă. Colecția se realizează atunci când umărul este verde, cel depășit își pierde gustul.

Alfa

Unul dintre cele mai promițătoare soiuri deschise din punct de vedere al stabilității și al volumului de producție, până la 3 kg de produs poate fi recoltat de la 1 țesătură. Tufa este joasă - 0,7 metri, podul este puternic, lungimea de 80 mm. Numărul de mazăre este mediu (5-9 bucăți), dar toate sunt mari și uniforme.

Alfa se coace devreme, într-o lună și jumătate. Un mare plus al speciei este rezistența sa la secetă, udarea minimă este suficientă. Nu suferă de boli fungice, dar este deteriorat de insecte - dăunători.

Vera

Vera este un soi de peeling, cerebral a fost crescut pentru teritoriile Volga și sudul Rusiei, dar crește bine în Rusia centrală. Primăvara, maturitatea apare în 45-50 de zile. Arbustul nu este înalt, aproximativ 0,5 metri, păstăile pot crește până la 10 cm.

Mazarea mare, de până la 9 bucăți, conține un procent ridicat de proteine. Randamentul este mediu, aproximativ 1,5 kg la o sută de metri pătrați, este foarte rar posibil să se colecteze - 2 kg. Un mare plus al soiului este imunitatea sa la molii. Folosit pentru congelare și conserve.

Muncitor agricol

Soiul are un număr mare de calități pozitive:

 • Planta nu se culcă
 • Mazarea nu se sfărâmă la maturitate deplină
 • Nu se îmbolnăvește și este rezistent la deteriorarea molii
 • Are aceeași mărime de cereale
 • Nu răspunde la secetă și la alte condiții adverse de mediu

Sezonul de creștere este de 75 de zile, doar 4-6 mazăre coacă în păstăi, astfel încât producția soiului nu este mai mare de 0,5 kg la o sută de metri pătrați. Preferă locațiile însorite.

Utilizarea este universală. Crește la scară industrială în regiunile centrale și Volga. Inclus în lista soiurilor cele mai valoroase din punct de vedere al gustului.

madonă

Soiul a fost creat în Germania, perioada de atingere a maturității este de aproape 3 luni, are un randament mediu. Arbustul are o înălțime de până la 0,7 metri, nu se culcă, fructul de mazăre este lung - 15 cm, boabele sunt rotunde, când sunt uscate se crăpa bine.

Recoltarea trebuie efectuată în timp util, deoarece soiul este predispus la vărsare.

Tolerează bine înghețurile ușoare, dar pe vreme ploioasă se îmbolnăvește de putregaiul cenușiu. În timpul maturarii, acesta este expus la invazia cariopsei de mazăre. Crește comercial în Europa.

Dakota

O varietate timpurie, peeling, cerebrală, creată de oamenii de știință olandezi, o lună și jumătate ar trebui să treacă înainte de maturare. Tulpina este puternică, înălțimea de 0,75 metri, nu este susceptibilă factorilor adverse de mediu. Podetele sunt mari, ovale, lungi de 80 mm.

Într-o păstaie - 7 bucăți, boabele de mazăre sunt mari, ușor aplatizate, selectate și au dimensiuni egale. Cultivat în multe ferme de vânzare. Menținerea calității este excelentă.

Mazăre de zahăr

Mazărea cu zahăr este ceva mai dificil de cultivat decât mazărea. El este mult mai probabil să se îmbolnăvească, este plin de apă și de udare și atrage dăunători. Dar numai această specie nu are o coajă dură în interiorul fasolei și poate fi folosită pentru mâncare împreună cu păstaia..

Ambrozie

Una dintre speciile preferate în rândul grădinarilor ruși. Este popular pentru maturarea rapidă - aproximativ 50 de zile, gustul dulce, suculența și versatilitatea în utilizare. Înălțimea tijei este de 0,7 metri, deci această varietate necesită o grâu la spalier.

Păstăile sunt mari, până la 100 mm lungime, 7-10 mazăre coacă în ele, randamentul la o sută de metri pătrați este de 1,5 kg. De obicei, țesutul este recoltat de 2-3 ori în timpul sezonului de creștere. Soiul tolerează înghețurile până la -4 ° C, sensibile la fusarium.

Miracolul din Calvedon

Soi foarte productiv, zahăr, cerebral, perioada de la plantare până la recoltare este de 65 de zile, până la un kg și jumătate de produse pot fi recoltate de la o sută de metri pătrați. Unul dintre cele mai rezistente la îngheț. Arbustul are o înălțime de până la 0,5 metri. Păstăile sunt puternice, până la 90 mm lungime, fiecare conține 7 mazăre selectate.

Potrivit grădinarilor, gustul Miracolului Calvedonian seamănă cu cel al boabelor și nu este atât de dulce cum te-ai aștepta de la soiurile de zahăr. Pentru o recoltă bună, este necesară o oră de 12 ore de lumină, în plus, soiul nu tolerează nici o umbrire. Nu este sensibil la boli. Folosit în conserve industriale.

Lopata de miere

Soiul a primit un astfel de nume original dintr-un motiv, păstaia arată ca o mică spatulă, iar gustul boabelor este dulce, suculent și delicios. Miere umăr, zahăr, cerebral crește până la 0,7 metri, păstaia atinge 90 mm lungime, conține 8-9 boabe de mazăre.

Majoritatea proprietarilor site-ului îl cultivă pentru consum proaspăt, deoarece este unul dintre cele mai delicioase soiuri, deși conservele sunt posibile. Puteți colecta 1,6 kg de mazăre dintr-o sută. Din astfel de zahăr, soiuri de creier sunt fabricate mazăre din conserve de cea mai bună calitate..

Slider zahăr

Soiul este considerat timpuriu, sezonul de creștere este de 2 luni. Tulpina este fără frunze, crește până la 0,7 metri, dar nu necesită o grâu la spalier. Podul este moale, suculent, numărul mediu de mazăre dintr-o păstăi este de 8-9 bucăți.

Este apreciat de grădinari pentru o perioadă lungă de fructificare. Crește slab atunci când este aplicat cu îngrășăminte organice proaspete. Potrivit pentru regiunile siberiene și Urale.

Zahar 2

Unul dintre cele mai îndrăgite soiuri de zahăr pentru pământ deschis printre grădinari, se coace în termen de 2 luni. Tulpina crește până la 0,8 metri, este necesară o legătură cu suporturile. Un mare plus este numărul de mazăre din păstăi, pot fi de la 10 la 12 bucăți.

Mazarea este mare, cărnoasă, dulce. Se colectează 1,2 kg de produse dintr-o sută. Când vin zile reci, încetinește creșterea.

Soiuri neobișnuite

Lucrările de reproducere se realizează nu numai pentru a îmbunătăți gustul mazăre, dar, de asemenea, pentru a crea proprietăți decorative interesante ale plantei..

Zahăr violet

Planta are o înălțime de 1,5 metri, cu păstăi purpurii. Podul conține 9 mazăre verde-violet, gustul este suculent, zahăr.

Regele violet

Podul acestui soi este violet, iar mazărea este verzuie. Se coacă la o lună după căderea florilor. Poate tolera fluctuațiile de temperatură ale primăverii. Nu necesită tehnici agricole complexe, udarea regulată este suficientă.

Concluzii principale

 1. Mazărea ca leguminoasă este bogată în proteine, vitamine și minerale.
 2. Mazărea este împărțită în 2 tipuri: soiuri de coajă cu un strat interior de pergament în păstăi și soiuri de zahăr cu o lopă comestibilă.
 3. Mazarea creierului are o suprafață de mazăre mărunțită și poate fi fie coajă, fie zahăr.
 4. Mazarea este un produs universal, poate fi folosită în stare proaspătă, în salate, pentru prepararea supelor, preparatelor, cerealelor și conservei.

Opinii: 144