» » Soiuri de roșii cu creștere redusă pentru teren deschis, care nu necesită ciupire

Soiuri de roșii cu creștere redusă pentru teren deschis, care nu necesită ciupire

Roșiile (roșiile) sunt una dintre cele mai populare culturi din paturile noastre. Astăzi, există aproximativ 10.000 de soiuri și hibrizi ai acestei legume. Dar nu toată lumea reușește să crească o cultură pe deplin, deoarece se pot face o mulțime de greșeli atunci când se cultivă roșii..

Am făcut tot ce a fost posibil. Am udat în fiecare zi, ceea ce este categoric imposibil de făcut chiar și în climatul cald al sudului, mi-am tăiat copiii vitregii aproape de vârful plantei, am ales soiuri exotice care nu erau potrivite pentru această regiune, dar cel mai ofensator a fost faptul că roșiile erau în mod constant bolnave de întârziere. De îndată ce fructele au copt, partea inferioară a început să putrezească și au trebuit să fie smulgute și aruncate. Și abia anul acesta am recoltat o recoltă minunată de roșii.

Am abandonat complet speciile standard, înalte (nedeterminate) și am plantat soiuri (determinante) subdimensionate. Se maturizează mai devreme, prin urmare, când încețoșarea târzie începe să se „brutaleze”, iar aceasta este la jumătatea lunii iulie, recolta mea este aproape gata și poate fi recoltată. În plus, am eliberat mult timp, din moment ce nu trebuie să fie legate și fixate.

Articolul va oferi o descriere a celor mai productive și mai populare soiuri de roșii cu creștere scăzută, potrivite pentru sol deschis, care nu necesită ciupire.

În Rusia se numea „câini” și „boabe nebune” și au început să o mănânce abia atunci când savantul-agronomist A. Bolotov și-a dovedit proprietățile și beneficiile nutriționale.

Experimentele oamenilor de știință cu roșii au permis dezvoltarea unor hibrizi cum ar fi tomate-cartofi, tomate-lămâie, tomate-măr.

Roșia clasică este de culoare rotundă și roșie, dar astăzi crescătorii au crescut fructe de culoare roz, galben, violet închis cu cele mai neobișnuite forme.

Toate tipurile de roșii sunt împărțite în indeterminate, care nu au restricții de creștere și determinante, care, atunci când ating o anumită înălțime, încetează să crească, de aceea sunt numite cascadorii. Tipurile de roșii cu creștere redusă prezintă mai multe avantaje:

 • Randament ridicat
 • Îmbătrânirea timpurie și în masă, perioada de vegetație 90-100 zile
 • Lipsa de legare, deoarece această varietate de roșii are tulpini puternice și groase
 • Căutarea pasului nu este necesară
 • Nepretenție și imunitate la condiții adverse de mediu
 • Caracteristici nutritive excelente
 • Versatilitate în utilizare
 • Nivel ridicat de rezistență la bolile fungice

Pentru aceste calități sunt numite „roșii pentru leneși”.

Soiuri de roșii cu creștere redusă

Astăzi, crescătorii au crescut un număr mare de specii din această cultură de abajur de noapte cu o aromă de roșii pline și cu un randament bun și, în același timp, se „simt” în aer liber în condiții climatice diferite..

Acuarelă

O specie populară determinantă, a cărei productivitate nu este afectată de condițiile meteorologice și nu este deloc interesantă pentru udare și hrănire. Excelent pentru terenurile deschise în orice regiune, care nu sunt cultivate în sere, cu excepția regiunilor nordice. Înălțimea tufișului nu depășește 0,5 m, tulpina este densă, puternică. Fructele au formă ovală, culoare stacojie strălucitoare, cu o suprafață lucioasă densă, nu se crăpa la maturitate deplină, arată excelent atunci când se păstrează. În interior, fructul are un gust dulceag, granular. Fructele ating o greutate de până la 100 de grame, volumul fructelor dintr-un tufiș este de până la 7-8 kg la o sută de metri pătrați, nu necesită zmeură și ciupit.

Dúbrava

Este cunoscut de mult timp, mulți îl numesc simplu „stejar”. Unul dintre cele mai timpurii soiuri de maturare, după 2,5 luni puteți începe recoltarea, care nu este afectată nici de ploaie, nici de scăderea temperaturii. Arbustul are o înălțime de până la 0,6 m, puternic, ar putea fi nevoie de o zarvă dacă multe fructe au copt pe tufiș, nu pășesc. Roșia are o culoare frumoasă, stacojie, suprafața fructului este ușor striată cu un ușor luciu, pulpa este suculentă, asemănătoare cu jeleu, boabele sunt mici, greutatea fructului este de 100-120 de grame. Productivitate de până la 7 kg la o sută de metri pătrați. Folosit proaspete și de casă. Nu este sensibil la boli.

Ouă de aur

Este apreciată peste hotare o varietate de roșii cu maturare timpurie, cu o creștere scăzută, în special pentru Rusia centrală și de sud. Arbustul este compact, până la 0,45 m, nu necesită zaruri și ciupituri, fără pretenții, tolerează perfect umbrire, temperatură instabilă și prindere la rece bruscă. Fructe cu o culoare canară strălucitoare, care cântărește până la 200 de grame, cu o coajă subțire, dar puternică, carne cărnoasă, cu note acre, cu formă ovală. Se maturizează în 3,5 luni, producție - până la 10 kg la o sută de metri pătrați, rezistent la toate bolile fungice, transportabil. Potrivit pentru mâncare pentru copii, non-alergenic.

Boney M

Acest soi este uneori numit Boni MM, hibridul este considerat unul dintre soiurile demne de selecție internă. Arbustul subdimensionat nu crește mai mult de 0,5 metri, fructele sunt gata la 80 de zile de la plantare și, datorită acestei coapte rapide, soiul nu este susceptibil de fitofora. Fructele sunt mici, cu o greutate de 70-80 de grame, în formă rotundă, coapte în același timp, cultivate în aer liber chiar și în regiunile nordice, unde vara este foarte scurtă. Culoarea fructului este carmin-stacojiu, cărnos, suprafața fructului este dură. Nu se potrivește și nu se leagă de suporturi. Nu tolerează umbra și nu se dezvoltă bine în sere. Toleranță excelentă la transport

Adeline

Un tip de tomate cu creștere redusă, destinat paturilor deschise. Tolerează bine seceta și căldura, nu reacționează la fluctuațiile de temperatură. Pregătirea fructelor - în 3 luni. Fructele sunt ovale, de culoare strălucitoare, care cântăresc până la 100 de grame, pot fi folosite în semifabricate, la sosuri, la murături. Garterul și ciupirea nu sunt necesare, maturizarea durează 110 zile.

Șapcă galbenă

Una dintre speciile cu cea mai rapidă maturare, fructele pot fi îndepărtate la sfârșitul a 2 luni, dar numărul de fructe este mic, deoarece roșiile sunt mici, care nu cântăresc mai mult de 20-30 de grame, 2,5-3 kg sunt scoase din țesătură. Roșiile au o culoare nisipoasă închisă, cu o coajă subțire, strălucitoare, cu gust - dulce cu amărăciune, conține puține semințe. Nu tolerați depozitarea și transportul pe termen lung.

Link către videoclip:

gnom

Linia de soiuri de roșii Gnome are aproximativ 25 de soiuri, concepute pentru condiții climatice diferite. Cultivat pe câmp deschis, maturarea durează 3 luni, nu necesită zarzavătură și ciupire. Fructul acestei specii este de culoare rubin, cu o greutate de 55 de grame, cu o piele tare. Gustul este bogat, roșii. Randamentul este ridicat, până la 7-8 kg la o sută de metri pătrați. Nu crăpa, aplicația este universală, dar Gnome este deosebit de bun atunci când este proaspăt.

Gheişă

Geisha este un soi de colecție, crescut de un colecționar rus necunoscut. Tufa atinge o înălțime de 0,7 m, puternică, compactă. Fructe de o culoare roșiatică moale, cu o formă sferică. Diferențe cu gust excelent de zahăr, puține semințe, foarte bune pentru tăierea salatei, fiecare greutate poate atinge 220 de grame, nu crăpa. De la un tufiș se pot recolta până la 5 kg de roșii. Potrivit pentru comerțul cu ridicata, deoarece are o prezentare excelentă, transportabil și bine păstrat. Nu este bolnav și rezistent la atacurile de insecte.

Ciocolată tasmaniană

Roșiile cu o culoare neobișnuită de culoare brună-brună, subdimensionată, nu mai mult de 0,9 m în înălțime, cu o tulpină puternică și frunze încrețite, nu necesită ciupit și piele. Fructele au un aspect ușor aplatizat cu părți elastice, care cântăresc 0,25-0,4 kg. Gustul este bogat, cu note neobișnuite, bun pentru utilizare în salate, pentru prepararea de sucuri și paste. Nou pentru crescătorii australieni, considerat un soi gastronomic.

Colt rosu

O varietate interesantă de roșii pentru decapare și murături. Fructele sunt ca prunele ovale, de dimensiuni medii, cu o suprafață fermă și o structură densă. Au un gust strălucitor, nu se destramă la tăiere și își păstrează bine forma la conserve. Înălțimea plantei este de 0,5 - 0,7 m, greutatea unui fruct este de 90-100 grame, iar lungimea poate ajunge la 15 cm. Soiul este roditor, până la 15 kg de produse sunt recoltate de la o sută de metri pătrați. Bine tolerează perioadele uscate și vrăjile bruște.

Mere în zăpadă

Speciile de maturitate timpurie foarte timpurie pentru terenuri deschise în zone cu veri scurte. Fructele se coacă sub formă de grămadă de struguri, rotunde, de dimensiuni egale, cu o piele netedă de roșu-morcov. Roșiile se coacă în același timp, se recoltează 50-60 de bucăți din fiecare plantă. Nu este necesară culesul sau zarzavat, potrivit pentru cultivarea industrială.

Roșiile au multe beneficii pentru sănătate:

 • Reduceți nivelul de colesterol din sânge
 • Previne debutul cancerului
 • Conține antibiotice naturale pentru a ajuta la vindecarea rănilor și arsurilor
 • Previne boala Alzheimer și scleroza multiplă
 • Îmbunătățește vederea
 • Reduceți presiunea
 • Promovați absorbția insulinei în diabet

Concluzii principale

Roșiile cu creștere scăzută pentru teren deschis, care nu necesită ciupire, sunt de preferat acum soiurilor indeterminate înalte, deoarece reduc costurile forței de muncă ale grădinarilor atunci când cresc.

Majoritatea soiurilor nu sunt sensibile la infecții cu boli și insecte.

Roșiile cu creștere scăzută au imunitate ridicată și tolerează bine factorii adverse de mediu.


Opinii: 54