» » Cum să adaptezi o grădină geometrică la un teren mic

Cum să adaptezi o grădină geometrică la un teren mic

Aproape toată lumea știe cum arată grădinile ornamentale franceze - există o organizare clară, metode de culoare și un anturaj special. Când încearcă să implementezi o astfel de idee într-o zonă mică, mulți sunt învinși - fie întreaga grădină pare prea simplă, fie chiar ridicolă.

Câteva exemple de fotografii vă vor ajuta să înțelegeți principiile de bază ale dezvoltării site-ului cu ajutorul paturilor geometrice..

Cum să adaptezi o grădină geometrică la un teren mic

În primul rând, puteți încerca să abandonați o astfel de iarbă populară de bordură - mănâncă mult spațiu, deși adaugă un efect decorativ..
Dacă vă decideți să lăsați iarba curbă, atunci este mai bine să efectuați o plantare mono: va exista o singură cultură decorativă și o legumă pe un pat. Acest lucru va face paturile să iasă în evidență mai mult și să arate mai bine..

Cum să adaptezi o grădină geometrică la un teren mic

În al doilea rând, stăpâniți soiurile originale. Cu siguranță veți avea nevoie de legume colorate. Încercați să combinați diferite plante pentru a obține cel mai mare contrast. De exemplu, nu amestecați legumele verde deschis și verde închis, asigurați-vă că le diluați cu varză roșie, galbenele galben, conopidă sau lavandă.

Cum să adaptezi o grădină geometrică la un teren mic

Într-o mică grădină ornamentală, nu este necesar să respectați geometria strictă, dar, în general, un plan este încă de dorit. Fâșiile și insulele plantelor individuale ar trebui combinate cu altele, iar plăcile vă vor ajuta să creați o zonă mai organizată..

Cum să adaptezi o grădină geometrică la un teren mic

Desigur, pe o suprafață mare, totul este mult mai simplu - este loc pentru cărări drepte impecabil, borduri și ierburi decorative, chiar și pentru bănci, foișoare și fântâni. Aceasta nu înseamnă că ar trebui să tratezi prost grădinile mari, deoarece nu ești capabil să cumperi sau să procesezi același lucru, ci doar să înveți cele mai utile lecții din astfel de machete și să înțelegi că cele mari nu sunt întotdeauna mai bune decât mici.

Cum să adaptezi o grădină geometrică la un teren mic

Chiar și plăcile obișnuite de beton pătrat vă vor ajuta să vă faceți grădina mai geometrică într-un anumit sens. Dacă efectuați alternanța de culturi descrisă mai sus pe culoare pe paturi libere, veți obține în continuare o versiune mai aproximativă a unei adevărate grădini decorative franceze.

Cum să adaptezi o grădină geometrică la un teren mic

Una dintre ideile pentru o grădină geometrică este paturile înalte. Ele nu trebuie desenate în linii paralele. După cum se arată în fotografia de mai sus, puteți realiza o compoziție reală de la ei la gustul și culoarea dvs. Tehnicile de colorat și diferite înălțimi ale plantelor vă vor ajuta să faceți grădina și mai mult ca o probă expozițională.

Cum să adaptezi o grădină geometrică la un teren mic

În fotografia de mai sus puteți vedea o altă versiune a unei grădini geometrice cu margini decorative. Un teren de dimensiuni medii poate găzdui astfel de paturi și o grădină în fundal. Iarba de bordură nu trebuie să fie făcută ca un arbust ornamental, îl puteți înlocui cu gălbenele, lavanda sau alte flori care înfloresc toată vara. O graniță dintr-o salată plină de culoare este de asemenea bună dacă o cultivați prin răsaduri și puteți adăuga noi plante după prima recoltă.

Cheia creării unei astfel de grădini geometrice este capacitatea dvs. de a transpune ideile în practică. Fiecare site are condiții complet diferite, de exemplu, aciditatea solului, prezența unei grădini și a altor obiecte care formează umbra, lățimea și lungimea, suprafața totală și tipul de climat într-o anumită zonă.

Pentru a realiza un adevărat proiect practic al unei astfel de grădini de legume, care te-ar servi cu credință, va trebui să faci o adevărată cercetare din multe surse. În orice caz, acesta este un vis accesibil pentru care merită lucrat.!


Opinii: 100